Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Colegiul Militar din Alba Iulia primește vizita unor profesori și elevi din 6 țări cu ocazia unei reuniuni multilaterale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 13-17 decembrie,  la Alba Iulia, se va desfășura cea de-a cincea reuniune din cadrul  parteneriatului multilateral Comenius „ Mens Sana in Corpore Sano-Let`s Find the Ballance”. În acest proiect de cooperare internațională, colegiul militar albaiuian este partener cu alte șase  instituții de învățământ din Suedia, Grecia, Italia, Portugalia, Turcia, Bulgaria.

Activitatea de la Alba Iulia va reuni 17 cadre didactice și 24 de elevi din țările partenere. Oaspeții vor colabora cu gazdele pe parcursul celor 5 zile ale reuniunii, ce va avea ca temă rolul activității fizice în dezvoltarea armonioasă a tinerilor și beneficiile pe care activitatea fizică le aduce atât pentru sănătatea fizică, dar și pentru cea mintală.

În acest sens, se vor desfășura activități sportive în aer liber și în sală, prezentări multimedia despre sporturile specifice fiecărei țări partenere, participarea la orele de curs, vizite de documentare și activități culturale. Toate aceste activități vor oferi oaspeților posibilitatea de a cunoaște atât particularitățile învățământului preuniversitar militar, cât și elementele specifice culturii tradiționale românești.

Proiectul multilateral Comenius „ Mens Sana in Corpore Sano-Let`s Find the Balance” se derulează în perioada 2013-2015 și își propune să identifice problemele cu care tinerii de astăzi se confruntă și să găsească soluții pentru a pune în practică celebrul dicton latin în societatea contemporană. Sunt vizate toate aspectele unei vieți sănătoase: activitate fizică, alimentație, gândire pozitivă, igienă etc. Pe parcursul celor 4 reuniuni de proiect care s-au derulat până în prezent, instituțiile partenere au elaborat  produse de proiect precum logo-ul proiectului, pagina web, ghidul pentru o viață sănătoasă, revista proiectului, galerie foto, jurnalul proiectului, chestionare despre modul de viață al tinerilor, chestionare de evaluare a proiectului.

Activitățile desfășurate în cadrul acestui parteneriat sunt finanțate în totalitate de către Comisia Europeană prin Programul de Învățare pe tot parcursul vieții.

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta publicatie (comunicare) reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține.

Comunicat de presă

Foto arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea