Rămâi conectat

Actualitate

Cod PORTOCALIU de caniculă şi vijelii puternice, începând de astăzi. PROGNOZA pentru luna august

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit ANM, luni, 2 august 2021, în regiunile sudice şi sud-estice se vor menține canicula şi disconfortul termic deosebit de accentuat, dar în restul teritoriului valorile termice vor marca o scădere semnificativă faţă de intervalul precedent.

În regiunile de nord, centru şi nord-est ale ţării şi pe arii mai mici în restul teritoriului, instabilitatea atmosferică se va accentua mai ales spre seară cand se vor semnala perioade cu intensificări ale vântului, cu aspect de vijelii, descărcări electrice, ploi torenţiale şi pe alocuri grindină. Temperaturile maxime se vor situa intre 27 si 28 de grade în Maramureş, pana în jurul a 40-41 de grade Celsius în partea de sud a Olteniei şi a Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 si 24 de grade Celsius.

Cod galben de vijelii, descărcări electrice, averse torențiale şi grindină în vestul, centrul și nordul țării

Pentru vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte, se vor semnala vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși in unele locuri 25-30 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul tarii. O alta atenționare de cod portocaliu de vijelii puternice, grindină, averse torențiale s-a emis pentru Crișana, Maramureș, local în Banat, Transilvania și nordul Moldovei, unde se vor semnala vijelii puternice, cu vânt puternic de peste 80-100 km/h, descărcări electrice și chiar grindină. Pe alocuri vor fi ploi torențiale

Cod galben de caniculă şi disconfort termic accentuat pentru 2 august, în regiunile sudice și estice

Aici va persista canicula iar indicele de umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 si 37 de grade, iar noaptea, vor cobora sub 20 de grade.

Tot pentru ziua de 2 august, ANM a mai emis încă o atenționare cod portocaliu de canicula pentru Muntenia, cea mai mare parte a Olteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic. Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar în sudul Munteniei se vor atinge chiar 41 de grade. De altfel, meteorologii au transmis faptul ca în partea sudică a ţarii disconfortul termic se va menține ridicat pe toata durata săptămânii.

Vremea: 2 – 9 august 2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice și sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Vremea: 9 – 16 august 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Vremea: 16 – 23 august 2021

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în jumătatea sud-vestică a teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Vremea: 23 – 30 august 2021

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, în jumătatea de sud-vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general excedentare în jumătatea estică a țării, dar mai ales în nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, potrivit ANM.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea