Rămâi conectat

Actualitate

COD GALBEN de furtuni în Alba și alte 13 județe din țară. Ploi torențiale, vijelii și grindină, până sâmbătă dimineața

Ziarul Unirea

Publicat

în

cod galbenAdministrația Națională de Meteorologie a emis, vineri dimineața, o atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată și disconfort termic accentuat, valabilă în Alba și alte 13 județe din țară, începând de vineri după-amiaza până sâmbătă dimineața.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 17 iunie, ora 16:00, 18 iunie, ora 9:00, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în nordul Moldovei. Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie, va cădea grindina, iar aversele vor fi izolat importante cantitativ (peste 20…30 l/mp).

În cea mai mare parte a ţării vremea va fi caniculară, cu maxime cuprinse între 35 şi 37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge frecvent şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în zonele de câmpie şi podiş. În noaptea de vineri spre sâmbătă, 17/18 iunie 2016, temperaturile minime vor fi, în general, peste 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Specialiștii avertizează, pe de altă parte, că precipitațiile prognozate în România pot antrena spre sol particulele de praf saharian, dar în concentrații reduse.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea