Rămâi conectat

Actualitate

CNADNR va cere continuarea finanțării europene pentru Autostrada Sebeș-Turda

Ioana Oprean

Publicat

în

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A., în calitate de Beneficiar, a demarat procesul de pregătire a aplicațiilor de finanțare pentru proiectele încadrate drept proiecte noi, respectiv a notificărilor de proiecte fazate pentru proiectele finanțate din perioadele de programare consecutive: Programul Operațional Sectorial de Transport (2007-2013) pentru faza 1; Programul Operațional Infrastructura Mare (2014-2020) pentru faza a 2-a.

Maci pe Sebes-Turda01Potrivit unui comunicat de presă al companiei, CNADNR va elabora și va depune în cel mai scurt timp aplicațiile de finanțare pentru proiectele prioritare pentru dezvoltarea sistemului de transport stabilite prin Master Planul General de Transport, scopul principal fiind:

Alba Iulia Music & Film Festival 2025

*asigurarea finanțării pentru faza a 2-a a proiectelor fazate:

În acest sens, proiectele de autostrăzi care vor face obiectul notificărilor de fazare sunt:

Autostrada Sebeș — Turda (loturile 1, 2, 3, 4);
Autostrada Lugoj — Deva (secțiunea Dumbrava — Deva — compusă din loturile 2, 3 si 4);
Autostrada Timișoara — Lugoj (fazarea a luat în calcul exclusiv lotul al 2-lea, în speță lucrările conexe).

CITEȘTE ȘI: Pe lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda au crescut macii – FOTO 

Pentru proiecte de reabilitare/ modernizare drumuri nationale urmează a fi depuse notificări de proiecte fazate astfel: DN 56 — Craiova — Calafat; DN 66 — Rovinari — Petroșani; DN 76 — Deva — Oradea; DN 6 — Alexandria — Craiova; DN 5 — București — Adunații Copăceni; DN 73 — Pitești — Brașov). Construcție Variante de Ocolire: Caracal; Carei; Brașov; Târgu Jiu; Suceava. De asemenea, și fazarea construcției Podului de la Giurgiu.

*asigurarea finanțării pentru proiectele finanțate integral în cadrul POIM 2014 — 2020:

În acest sens, proiectele care urmează a fi promovate spre finanțare sunt:

Obiectivul Strategic 1.1. Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN — T centrală: Autostrada Sibiu — Pitești (faza proiectare și ulterior, faza de execuție); Drum expres Ploiești — Buzău; Drum expres Buzău — Focșani; Drum expres Focșani — Bacău; Drum expres Legătura A3 — Aeroport Henri Coandă; Construcția Variantei de Ocolire Târgu Mureș; Construcția Variantei de Ocolire Bacău; Modernizarea Centurii rutiere a municipiului București: A1 — DN 7; DN 2 — A2; Modernizare DN Pitești — Râmnicu Vâlcea — Racoviță; Modernizare DN Câmpina — Săcele; Modernizare DN A1 — Titu — Bâldana — Târgoviște; Varianta de Ocolire Tecuci; Varianta de Ocolire Mihăilești; Măsurile de siguranță pe DN 1; Strategia ITS (faza de proiectare), precum și alte proiecte identificate, cu condiția includerii acestora în Master Planul General de Transport.

În data de 30 mai 2016, Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat apelurile de finanțare pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii rutiere, feroviare și de metrou, cu un buget total de 5,8 miliarde de euro (pentru toate modurile de transport) din alocarea totală aferentă Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM). (Z.U.)

Sursa: CNADNR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce produse și servicii vor fi afectate cel mai mult de valul de SCUMPIRI de la 1 august 2025. Devalorizarea monedei naționale, un scenariu posibil

Ioana Oprean

Publicat

în

Ce produse și servicii vor fi afectate cel mai mult de valul de SCUMPIRI de la 1 august 2025. Devalorizarea monedei naționale, un scenariu posibil De la 1 august 2025, vor avea loc noi creșteri de prețuri la toate produsele și serviciile, odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri fiscale adoptate de Guvern. TVA-ul […]

Citește mai mult

Actualitate

Amenzi drastice pentru cei care hrănesc animale sălbatice: În zonele cu risc crescut de producere a unor incidente ar putea fi montate sisteme video cu circuit închis. „Dacă dai o singură dată mâncare unui urs, l-ai condamnat la moarte”

Ioana Oprean

Publicat

în

Amenzi drastice pentru cei care hrănesc animale sălbatice: În zonele cu risc crescut de producere a unor incidente ar putea fi montate sisteme video cu circuit închis. „Dacă dai o singură dată mâncare unui urs, l-ai condamnat la moarte” Ministerul Mediului va crește semnificativ amenzile pentru cei care hrănesc animalele sălbatice, unul din principalele motive […]

Citește mai mult

Actualitate

Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF plătește „turnatori” voluntari pentru a „pârî” românii datori la stat

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF plătește „turnatori” voluntari pentru a „pârî” românii datori la stat Statul pregătește o măsură inedită de colectare a datoriilor de la cetățeni. Oricine cunoaște persoane rău platnice, poate „pârî” la ANAF în schimbul unei recompense financiare. Planul de guvernare are trei direcții esențiale Potrivit economistului Iancu Guda, planul de guvernare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea