Rămâi conectat

Ştirea zilei

CNADNR confirmă! Nu se montează aparat de verificare a rovignetei la intersecția DN1 – Oarda. Vezi unde va fi pus!

Publicat

în

PNL Alba Iulia Florin Roman Daniel ZdrincLuni, în cadrul unei conferințe de presă organizate de PNL Alba Iulia, consilierul local Daniel Zdrînc a făcut câteva precizări importante, mai ales pentru locuitorii cartierului Oarda, în legătură cu zvonurile privind montarea unui aparat de verificare a rovignetei la intersecția DN1 – Oarda (stația de carburanți Petrom).

Electrica Furnizare Discount

Acesta a explicat că liberalii au inițiat mai multe demersuri, respectiv adrese către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) prin care au solicitat cu argumente să nu se monteze acest aparat în intersecția respectivă. Și, au obținut și un răspuns pozitiv în acest sens. Reprezentanțiii CNADNR au ales să monteze aparatul pentru rovignetă, pe utimul stâlp de la ieșirea din Lancrăm.

În aceste condiții, locuitorii cartierului Oarda pot să stea liniștiți, deoarece nu vor fi astfel obligați să își achiziționeze rovignetă pentru parcurgerea câtorva sute de metri de drum național, pentru a ajunge practic în orașul de care aparțin.

Florin Roman, președintele PNL Alba Iulia, a subliniat legat de acest subiect, că s-a încercat o nouă manipulare și intoxicare a cetățenilor din Oarda de către unii reprezentanți ai PDL-ului, în speță consilierul local Domuța, care a explicat locuitorilor din Oarda că indicatorul cu interzis stânga, montat recent la intersecția DN1- strada Biruinței, reprezintă o inițiativă a USL, care dorește să monteze aparatul de verificare a rovignetei. Democrat-liberalii ar fi susținut că acest lucru reprezintă o răzbunare a liberalilor după scandalul legat de traversarea cartierului a Autostrăzii Sebeș – Turda.

solicitare Primaria Alba Iulia indicator DN OardaPentru a demonta această speculație “mincinoasă” Daniel Zdrînc a prezentat un document semnat de primarul Mircea Hava prin care Primăria Alba Iulia solicită  CNADNR montarea indicatorului cu interzis stânga, “care să interzică autovehiculelor care circulă din direcția Alba Iulia spre Sebeș a vira spre strada Biruinței – acces Oarda de Jos”, pentru a se fluidiza traficul rutier pe podul de peste Mureș.

“Consilierul Domuța (n.a. Iulius Domuța) se ocupă cu lucruri neserioase, care după părerea mea nu îi fac cinste unui consilier local”, a declarat Florin Roman, legat de poveștile purtate prin cartier de către consilierul PDL.

Interesant de aflat este faptul că porțiunea de drum național de la ieșirea din Alba Iulia înspre Sebeș, până la locul cunoscut sub numele de „Trei Poduri” se afla până în urmă cu 5-6 ani în administrarea Primăriei Alba Iulia. Aceasta l-a cedat însă CNADNR, motivând lipsa banilor necesari pentru a-l întreține corespunzător. Dacă drumul s-ar fi aflat încă în curtea primăriei, atunci locuitorii cartierului Oarda nu mai ajungeau în situația, fals indusă de altfel, de a trebui să își cumpere rovignetă pentru a ajunge în orașul în care locuiesc.

Publicitate

Ştirea zilei

Sterilizarea gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân, de pe raza Municipiului Alba Iulia: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Publicat

în

Pentru reducerea incidenţei abandonului pe domeniul public a animalelor fără stăpân şi a actelor de cruzime şi maltratare, pe masa consilierilor locali din Alba Iulia se află un proiect de hotărâre privind încheierea unui contract de prestări de servicii pentru sterilizarea gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân, de pe raza Municipiului Alba Iulia.

Prin proiectul de hotărâre supus spre dezbatere Consiliului Local al Municipiului Alba lulia,propun aprobarea campaniei de sterilizare gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân, de pe raza Municipiului Alba lulia.

Ţinând seama de intenţia administraţiei locale de a depune toate eforturile pentru a avea un municipiu armonios din punct de vedere al relaţiei om – animal, un oraş care pune accentul pe viaţă şi animalele beneficiază de protecţie şi de bunăstare.

În acest sens, sursa existenţei şi persistenţei câinilor fără stăpân este dublă, înmulţirea necontrolată şi abandonul acestora pe domeniul public.

Pentru reducerea incidenţei abandonului pe domeniul public a animalelor fără stăpân şi a actelor de cruzime şi maltratare singura soluţie umană, sustenabilă şi eficientă de a controla numărul animalelor cu sau fără stăpân este sterilizarea în masă.

Înmulţirea necontrolată a animalelor în special al câinilor reprezintă una din cauzele principale de abandon pe domeniul public..

În privinţa abandonului de animale,acesta provine atât din iresponsabilitatea proprietarilor,cât şi din înmulţirea necontrolată a animalelor pe care le au în posesie, întrucât acestea nu sunt sterilizate, deşi obligativitatea există. în pofida existenţei obligativităţii legale de a steriliza câinii,prea mulţi proprietari nu au făcut acest lucru,unul din motive fiind costul financiar, dar şi lipsa de comunicare şi informare.

Propun ca acestă campanie să se desfăşoare în perioda 16.08 – 30.11.2021

Având în vedere obiectivele administraţiei locale de reducere a numărului de câini fără

Stăpân în prima etapă şi eradicarea acestui fenomen pe termen mediu, propun analiza şi dispunerea în consecinţă.

Publicitate
Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Accident rutier între Galda de Jos și Cricău: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile

Publicat

în

FOTO| Accident rutier între Galda de Jos și Cricău: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile

Un accident rutier a avut loc astăzi, 25 iulie, între localitățile Galda de Jos și Cricău.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit informațiilor din cadrul grupului de Facebook INFO TRAFIC jud. Alba, un autoturism marca Dacia Logan a părăsit partea carosabilă și s-au răsturnat în câmp.

Potrivit unui cetățean care a trecut prin zona incidentului, mașina ar fi putut fi condusă de un începător, întrucât avea semnele specifice lipite pe geam.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Modernizarea străzilor din Războieni-Cetate, Cisteiul de Mureș și Micoșlaca: Licitația de peste 90.000 de lei, lansată de primăria Ocna Mureș

Publicat

în

Primăria orașului Ocna Mureș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziție, în cadrul proiectului „Servicii de proiectare lucrări modernizare străzi în localităţile Războieni-Cetate, Cisteiul de Mureş și Micoşlaca”. Valoarea totală estimată a investiției este de 92.436,97, fără TVA.

Având în vedere că satul Războieni-Cetate este amplasat în partea de Nord-Est faţă de oraşul Ocna Mureş iar satele Cisteiul de Mureş şi Micoşlaca sunt în partea de Vest faţă de oraşul Ocna Mureş, proiectul va fi conceput pe două loturi şi anume:

  • Lotul 1 – localitatea Războieni-Cetate, 15 străzi în lungime aproximativă de 3.964 m,
  • Lotul 2 – localităţile Cisteiul de Mureş şi Micoşlaca, 23 străzi în lungime aproximativă de 6.695 m.
Justificarea necesităţii întocmirii proiectului tehnic:

– legislaţia in vigoare privind investiţiile în obiective de interes public

– în vederea executării lucrărilor de modernizare străzi, care datorită degradărilor care afectează drumurile sub acţiunea traficului şi a factorilor climatici, traficul se desfăşoară greoi, cu viteză redusă şi consumuri mari de carburanţi ai autovehiculelor precum şi degajări în cantităţi mari de noxe.

– situaţia precară a străzilor la această dată impune refacerea sistemului rutier, scurgerea apelor pluviale, acostamente, drumuri laterale-intersecţii, accese, lucrări de semnalizare.

Asfel modernizarea străzilor este necesară pentru siguranţa oamenilor, protecţia bunurilor şi aşezărilor umane, a obiectivelor de interes public şi nu în ultimul rând a calităţii mediului – aerului, care prin descongestionarea traficului se va obţine siguranţa circulaţiei şi reducerea emisiilor de noxe poluante în atmosferă, cu efect în creşterea calităţii vieţii populaţiei în Oraşul Ocna Mureş.

Principalele obiective:

– Dezvoltarea infrastructurii rutiere, având ca scop facilitarea accesului populaţiei şi agenţilor economici din satele aparţinătoare Războieni-Cetate, Cisteiul de Mureş şi Micoşlaca în Oraşul Ocna Mureş;

– Reducerea emisiilor poluante generate de consumul mai mare de combustibil datorat traficul ce se desfăşoară pe străzi nemodemizate;

– Creşterea valorii arhitecturale, ambientale şi de integrare cromatică în mediul urban;

– Întreţinerea mai uşoară şi mai eficientă a străzilor.

Lucrările ce se vor executa în baza documentaţiei tehnico-economice, vor conduce la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din unitatea administrativ-teritorială a oraşului Ocna Mureş, din punct de vedere social, educaţional, posibilităţilor de petrecere a timpului liber, economic, al condiţiilor de locuire şi a calităţii mediului urban în care trăiesc.

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea