Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

CNADNR confirmă! Nu se montează aparat de verificare a rovignetei la intersecția DN1 – Oarda. Vezi unde va fi pus!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PNL Alba Iulia Florin Roman Daniel ZdrincLuni, în cadrul unei conferințe de presă organizate de PNL Alba Iulia, consilierul local Daniel Zdrînc a făcut câteva precizări importante, mai ales pentru locuitorii cartierului Oarda, în legătură cu zvonurile privind montarea unui aparat de verificare a rovignetei la intersecția DN1 – Oarda (stația de carburanți Petrom).

Acesta a explicat că liberalii au inițiat mai multe demersuri, respectiv adrese către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) prin care au solicitat cu argumente să nu se monteze acest aparat în intersecția respectivă. Și, au obținut și un răspuns pozitiv în acest sens. Reprezentanțiii CNADNR au ales să monteze aparatul pentru rovignetă, pe utimul stâlp de la ieșirea din Lancrăm.

În aceste condiții, locuitorii cartierului Oarda pot să stea liniștiți, deoarece nu vor fi astfel obligați să își achiziționeze rovignetă pentru parcurgerea câtorva sute de metri de drum național, pentru a ajunge practic în orașul de care aparțin.

Florin Roman, președintele PNL Alba Iulia, a subliniat legat de acest subiect, că s-a încercat o nouă manipulare și intoxicare a cetățenilor din Oarda de către unii reprezentanți ai PDL-ului, în speță consilierul local Domuța, care a explicat locuitorilor din Oarda că indicatorul cu interzis stânga, montat recent la intersecția DN1- strada Biruinței, reprezintă o inițiativă a USL, care dorește să monteze aparatul de verificare a rovignetei. Democrat-liberalii ar fi susținut că acest lucru reprezintă o răzbunare a liberalilor după scandalul legat de traversarea cartierului a Autostrăzii Sebeș – Turda.

solicitare Primaria Alba Iulia indicator DN OardaPentru a demonta această speculație “mincinoasă” Daniel Zdrînc a prezentat un document semnat de primarul Mircea Hava prin care Primăria Alba Iulia solicită  CNADNR montarea indicatorului cu interzis stânga, “care să interzică autovehiculelor care circulă din direcția Alba Iulia spre Sebeș a vira spre strada Biruinței – acces Oarda de Jos”, pentru a se fluidiza traficul rutier pe podul de peste Mureș.

“Consilierul Domuța (n.a. Iulius Domuța) se ocupă cu lucruri neserioase, care după părerea mea nu îi fac cinste unui consilier local”, a declarat Florin Roman, legat de poveștile purtate prin cartier de către consilierul PDL.

Interesant de aflat este faptul că porțiunea de drum național de la ieșirea din Alba Iulia înspre Sebeș, până la locul cunoscut sub numele de „Trei Poduri” se afla până în urmă cu 5-6 ani în administrarea Primăriei Alba Iulia. Aceasta l-a cedat însă CNADNR, motivând lipsa banilor necesari pentru a-l întreține corespunzător. Dacă drumul s-ar fi aflat încă în curtea primăriei, atunci locuitorii cartierului Oarda nu mai ajungeau în situația, fals indusă de altfel, de a trebui să își cumpere rovignetă pentru a ajunge în orașul în care locuiesc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea