Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Cluster ştiinţifico-tehnologic la Cugir. Polul de Competitivitate Prelucrări Metale Transilvania

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Până la finele lunii martie a.c, la Cugir va lua startul un cluster, mai pe înţeles, o asociere de persoane juridice şi persoane fizice, în scopul desfăşurării unor activităţii de cercetare, de învăţământ şi de transfer tehnologic al rezultatelor stiinntifice şi inovaţiilor, valorificării lor prin activităţi tehnologice.

Asociaţia cu specificul cluster inovativ cu denumirea: ,,Polul de Competitivitate Prelucrări Metale Transilvania” este o organizaţie nonprofit, cu personalitate juridică, obiectivul general al acesteia fiind creşterea competitivităţii întreprinderilor româneşti membre cu profil de prelucrare a metalelor, prin promovarea cercetării aplicate, a inovării şi transferului de tehnologie în vedera creării de noi locuri de muncă.

Potrivit coordonatorului acestei asociaţii prof. dr. Ioan Bele (foto) la acest demers iau parte: Universitatea Tehnică Cluj -Napoca, Universitatea ,,Lucian Blaga” Sibiu, Universitatea 1 Decembrie Alba Iulia, Primăria Oraşului Cugir, Consiliul judeţean Alba, Primăria Alba Iulia, Parcul Industrial Cugir, fundaţii, asociaţii şi întreprinderi industriale. ,,În prezent lucrăm la Planul de dezvoltare al asociaţiei, în baza căruia vom face proiecte, plecând de la nevoile concrete cu care se confruntă întreprinderile, iar pe această bază vom face planul de lucru în vedera accesării de fonduri europene ”, ne-a declarat profesorul Bele. El mai susţine că un factor  important, în viitorul exerciţiu financiar, pentru un punctaj trebuie să ai un contract de cercetare cu o universitate şi să faci parte dintr-o asociaţie de profil.

În ceeace priveşte sediul asociaţiei acesta va funcţiona în clădirea administrativă a Parcului Industrial Cugir. Conducerea clusterului este formată din: coordonator, prof. dr Ioan Bele; prim vicepreşedinte ing Emil Muntean; vicepreşedinţi: prof. universsitar dr. Ioan Ardelean( Universitatea Cluj-Napoca); prof. universitar dr. Dan Brândescu (Universitatea ,,Lucian Blaga” Sibiu); conferenţiar dr. Gheorghe Avram (ISTEDA Alba Iulia). ,,Acum începem la Cugir, iar ulterior inntentionam să extindem această iniţiativă în toată Transilvania, urmând să colaborăm şi cu instituţii de cercetare de profil din Bucuresti” a precizat Ioan Bele.  (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea