Cluj-Napoca a depășit pragul de 3 persoane infectate cu COVID-19/1000 de locuitori. Masca obligatorie în spațiile publice, iar școlile și restaurantele ar putea fi închise

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Cluj Napoca a depășit pragul incidenței de 3 persoane infectate cu COVID-19 raportat la mia de locuitori, urmând să se analizeze măsurile care vor fi luate.

„Mâine vom analiza în CJSU toate aspectele. Deocamdată vorbim de 3,02, în condiţiile în care ne raportăm doar la populaţia rezidentă pe baza datelor de la Evidenţa Persoanelor. Totuşi, avem un număr foarte mare de studenţi în Cluj-Napoca, precum şi alte persoane care activează aici şi nu sunt înregistrate în evidenţe. Vedem cum evoluează cifrele mâine şi luăm deciziile care se impun, cu siguranţă”, a declarat, luni, prefectul Mircea Abrudean.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Acesta a adăugat că e posibil să fie închise şcolile şi restaurantele.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

„Practic măsurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unităţi de învăţământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spaţiile deschise, închiderea restaurantelor şi cafenelelor la interior (rămân terasele şi delivery sau take away), închiderea activităţilor de jocuri de noroc şi închiderea programului cu publicul pentru cinematografe şi instituţiile de cultură. Avem la dispoziţie 48 ore de la depăşirea unui prag de incidenţă pentru a lua măsuri”, a mai spus prefectul de Cluj, relatează Agerpres.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419