Clement Negruț, PMP Alba: Centenarul Marii Uniri uitat de PSD

Ne apropiem rapid de momentul sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire înfăptuită la Alba Iulia la 1 decembrie 1918.

Actul Marii Uniri a fost generat de dorinţa arzătoare a românilor din Transilvania, Bucovina şi Basarabia de a se uni cu România. Această dorinţă a fost însă susţinută şi de o amplă acţiune politică dusă la bun sfârşit de o clasă politică responsabilă. Din nefericire astăzi, cetăţenii acestei ţări în marea lor majoritate nu privesc cu mare entuziasm spre Centenarul Unirii fiind preocupaţi doar de problemele cotidiene. Ceea ce este mai grav nici politicienii aflaţi la guvernare nu sunt interesaţi, fiind clar depăşiţi de miza acestui eveniment.

ELIT

Dincolo de disputele sterile, politicianiste nu se acţionează concret. În locul unui mesaj coerent şi a unei unităţi politice desăvârşite, urmând exemplul înaintaşilor avem de a face azi cu o gargară politică, dezbateri fără conţinut, politicieni lipsiţi de anvergură care se bat cu pumnul în piept că fac şi dreg. Nu pot să nu aduc în discuţie ipocrizia fără margini a partidului de guvernământ PSD, aceşti fanfaroni politici, care în campaniile electorale din 2016 au folosit sloganul ,,Mândru că sunt român” păcălind electoratul din nou şi acum ne arată cât sunt de ,, mândrii”.

Din vremea guvernării Ponta se vorbea de Centenarul Marii Uniri. A fost creat un Departament al Centenarului în cadrul guvernului, existând şi o proiecţie guvernamentală pe cinci piloni a marelui eveniment. Astăzi constatăm că acelaşi PSD respinge orice idee, orice proiect de anvergură care să marcheze evenimentul. PSD-ul este un partid manipulator şi mincinos care a folosit în campanie aceste momente sensibile naţionale şi acum priveşte cu nepăsare şi detaşare la ce se întâmplă.

Revenind la Alba Iulia, consider că acest oraş trebuie să fie epicentrul manifestărilor dedicate acestor evenimente, indiferent de ce ar spune alţii. Sunt de acord că toată România trebuie să respire la unison acum când sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, dar Alba Iulia trebuie să fie din nou piatra de hotar al unei Românii moderne.
Partidul Mişcarea Populară consideră că un asemenea eveniment trebuie să genereze un proiect major pentru ţară care să marcheze pentru viitor România. Acest proiect poate însemna o NOUĂ MARE UNIRE, o reîntoarcere ( a câta oară!) a fraţilor noştri de peste Prut. Noi credem cu tărie că acest lucru este de o importanţă majoră pentru naţia română. Cum să vorbim de o Mare Unire fără o parte din cei care au înfăptuit-o.

Solicităm guvernanţilor în primul rând să revină cu picioarele pe pământ şi să înţeleagă că istoria trece pe lângă noi şi au obligaţia de-a susţine toate proiectele importante care marchează 100 de ani de existenţă a României Mari.
Solicităm tuturor partidelor politice să se aşeze la o masă a Unirii şi să încerce să găsească soluţii rapide pentru a arăta că suntem o naţiune demnă.

Ion Raţiu spunea,, Patriotismul se afirmă nu se strigă,,  , haideţi să-i urmăm îndemnul.

Preşedinte PMP Alba, Clement Negruţ

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

stef 15 septembrie 2017 at 15:18

Tot la furturi va ganditi,vati vorbit cu PNL.

Albaiulian 15 septembrie 2017 at 19:40

Vezi ca ti s au imputit merele de pe perete si ai ramas sigur.fa ce vrei oricum nu mai stie lumea cine esti

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...