Rămâi conectat

Politică Administrație

Clement Negruț ”penalizează” tandrețurile dintre PNL și PDL: Noul partid se va numi ”Căderea Dreptei”

Publicat

în

Clement Negrut04Fostul PDL-ist Clement Negruț aproape că a luat foc când a auzit că partidul din care a făcut parte timp de 15 ani se ”diluează” și își va pierde identitatea după fuziunea cu PNL. De altfel, supărarea deputatului derivă și din faptul că Mișcarea Populară, partidul pe care îl conduce în Alba nu a fost ”băgat în seamă”, în vederea unei alianțe a partidelor de centru-dreapta.

În cadrul unei conferințe de presă demnitarul a adus în discuție și întâlnirea de la Cotroceni, dintre Victor Ponta, ministrul Finanțelor și Traian Băsescu, în care s-a vorbit despre reducerea CAS.

Cu privire la aceste subiecte, opinia deputatului este expusă în rândurile de mai jos.

Electrica Furnizare Discount

”Mi-ar plăcea să pot vorbi cel mai des despre ceea ce se întâmplă în sens pozitiv în țara noastră. Din păcate însă lucrurile merg tot mai prost și asta nu e doar constatarea mea ci și a oricărui român care trăiește cu grija zilei de mâine. Am o mare nemulțumire pentru faptul că ceea ce mi-aș fi dorit să fie unirea și consolidarea dreptei românești ajunge să se piardă într-o amestecătură fără noimă și care în cele din urmă va aduce un avantaj celor care astăzi guvernează.

Nu pot să fiu impasibil când văd că partidul pentru ale cărui principii am luptat și eu vreme de 15 ani, un partid cu istorie, se diluează – pentru că până la urmă asta se întâmplă – într-un alt partid care se consideră a fi tot de dreapta, dar care a tras țara în jos, cot la cot cu PSD-ul. Da, vorbesc despre PDL, care pare să-și uite tot trecutul, și PNL partidul care a făcut parte din odiosul USL și care acum e extrem de slăbit și vulnerabil din cauza pierderii masive de parlamentari.

Vedem ce s-a întâmplat și la nivelul județului Alba, unde Mircea Hava și Teodor Atanasiu și-au dat mâna ca și cum niciodată nu ar fi fost în tabere diferite. Vedem cum organizația PDL din Alba care a avut printre cele mai bune rezultate la nivel național, în ceea ce privește alegerile, este predată cu arme și bagaje uneia din organizațiile PNL din țară, care nu putem spune că a prea strălucit în activitatea politică.

Am mai spus-o și o mai spun: în politică 1+1 nu fac întotdeauna 2. PDL și PNL se îndreaptă spre un eșec din cauza liderilor lor de acum. Tristețea cea mai mare e legată însă de faptul că eșecul lor va însemna victoria PSD-ului și totodată condamnarea românilor.

De ce spun condamnare? Pentru că aceasta este până la urmă soarta unei țări conduse de niște oameni caracterizați de răutate și incompetență. Afirmația mea este susținută de ceea ce am văzut cu toții la televizor sau pe internet, mă refer la spectacolul oribil dat de Victor Viorel Ponta și doamna ministrul de la Finanțe cu studii la Harvad. Am văzut cea mai clară dovadă de incompetență și maximă indiferență din partea acestor doi oameni. Vor să reducă CAS-ul dar nu știu cum să acopere deficitul creat astfel în buget. Nu-i nimic, se gândește Victor Viorel. Așa cum a mai făcut, va lua bani de la investiții și va încerca să o dreagă cumva. Plătim de ceva vreme carburanți mai scumpi din cauza accizei introduse de distinsul premier. Sunt foarte sceptic cu privire la drumul acestor bani și nu cred că vreun leu va ajunge în autostrăzi.

Da, asta înseamnă, din păcate eșecul dreptei. Când spui politică de dreapta, în opinia mea trebuie să vorbești despre principiile care guvernează această doctrină, adică: democrație, libertate, justiție liberă, stat de drept. Cum pot liberalii să se erijeze în unificatorii dreptei când au călcat în picioare aceste principii în vara anului 2012? Aș fi putut înțelege dacă măcar acum ar recunoaște acest lucru, în politică accept că se pot face și greșeli, dar nu se întâmplă acest lucru, ba dimpotrivă am asistat nu mai departe de săptămânile trecute în Parlament la ședințe în care PNL a votat cot la cot cu PSD. Ce face PDL? Acceptă fără menajamente o fuziune prin absorție, un compromis de neacceptat cu un partid care a fost artizanul tentativei de lovitură de stat din 2012 , ba mai mult, preia din retorica a la Ghișe, atacându-l pe Traian Băsescu. Pe mine nu mă miră lucrul acesta pentru că liderul PDL Vasile Blaga a fost cooperant cu cei care au inceput în Parlament prigoana impotriva statului de drept în iulie 2012.

Acum, celor care doresc să facă parte din așa zisa dreaptă unită, li se cere să-și arate ,,dragostea,, față de aceasta prin delimitarea față de Traian Băsescu. Dovada  este dată de ieșirea publică a celui pe care îl fac responsabil de căderea guvernului în mai  2012, Mihai Răzvan Ungureanu, care asa cum îi șade bine unui laș a apelat la scrisori deschise pentru Președintele României.

S-au pus la masă partide care încearcă să confiște conceptul de unitate a dreptei. Noi, cei din PMP, am vorbit pentu prima data de importanța acestui concept, am spus că nu se poate face acest lucru în jurul unor persoane sau lideri (chiar dacă vor să-și salveze pielea pentru rezultatele de la europarlamentare), este nevoie de un proiect de țară , este nevoie de un set de principii care să fie acceptate de toate forțele politice care se  opun unei stângi care s-a dovedit dezastruoasă pentru România. Trebuie să mișcăm lucrurile în direcția potrivită nu poți vorbi de unitate, dar în fapt militezi pentru excludere, PMP rămâne fidel ideii de dialog între toate partidele din România care se situează în opoziție față de PSD. Trebuie să slujim unor principii care au ca principal obiectiv păstrarea țării noastre pe un drum al democrației, al dezvoltării economice sănătoase . Continuarea acestui spectacol jalnic în care joacă PNL și PDL, dar care se joacă de fapt cu viitorul României mimând o tentativă de fuziune, riscă să transforme ideea de dreaptă unită, în fața unei stângi care guvernează dezastruos, într-un veritabil eșec, în căderea dreptei. Vă asumați domnilor din PDL și PNL acest lucru?”, a comunicat președintele PMP Alba, deputat Clement Negruț

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputat de Alba, Radu Marcel Tuhuț: „PSD a lansat astăzi mai multe programe de sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii!”

Publicat

în

Comunicat de presă| Deputat de Alba, Radu Marcel Tuhuț: „PSD a lansat astăzi mai multe programe de sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii!”

PSD susține inițiativa antreprenorială și pe cei care vor să desfășoare un business corect în România. Programele de sprijin se adresează producătorilor locali, startup-urilor innovative, întreprinzătorilor de la sat și din orașele mici, afacerilor din domeniul construcțiilor, respectiv celor care au proiecte ce pun în valoare invenții și inovații.

Micile afaceri trebuie ajutate să crească și să devină stabile, predictibile, competitive și puternice.

Electrica Furnizare Discount

IMM Producție.🇷🇴

Se adresează producătorilor locali, inclusiv startup-uri innovative, dar și celor care optează pentru reconversia activității in domeniul productiei.

Finanțarea poate ajunge la 10 milioane de lei pentru investiții sau 5 milioane de lei pentru capital de lucru.

Garanțiile guvernamentale acordate reprezintă până la 90% din valoarea finanțării.

Se pot achizitiona echipamente, instalatii, se pot amenaja hale sau se pot face amenajari care să îmbunătățească eficiența energetică.

IMM Rural Invest.🇷🇴

Se adresează întreprinzătorilor din mediul rural și urbanul mic.

  • Creditul poate ajunge la 2 milioane de lei, cu garanții de până la 80% din valoarea sa.
  • Se pot achiziționa terenuri sau alte active ori se poate finanța capitalul de lucru

Garant Construct.🇷🇴

  • Sprijină IMM-urile din domeniul construcțiilor pentru îmbunătățirea eficienței energetice.

Valoarea maximă a finanțării unei investiții este de 10 milioane de lei, iar pentru capitalul de lucru de 5 milioane de lei

Pentru sprijinirea inovației.🇷🇴

Se garantează creditele care finanțează proiecte ce pun în valoare invenții și inovații, care susțin exportul, care cofinanțează investiții strategice.

Deputat PSD Alba, Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Dragoș Crișan, Consilier local USR Aiud: „Solicit public colegilor mei din consiliul local Aiud, să nu voteze îndatorarea orașului!”

Publicat

în

Comunicat de presă| Dragoș Crișan, Consilier local USR Aiud: „Solicit public colegilor mei din consiliul local Aiud, să nu voteze îndatorarea orașului!”

Cu această afirmație se termină postarea mea de pe Facebook, din data de 17 iunie 2021 când, după cum se poate vedea, deja anticipam faptul că implementarea deficitară a proiectelor grandioase ale administrației de „nota 10” ar putea introduce Aiudul în datorii.

Sunt antreprenor de peste 15 ani și am noțiunile de bază în ceea ce privește funcționarea sănătoasă din punct de vedere economic, atât a unei firme private cât și a unei entități publice.

Electrica Furnizare Discount

În anul 2021 atrăgeam atenția asupra faptului că doar unul dintre proiectele municipiului (cel cu autobuzele electrice) a generat cheltuieli estimate din bugetul local al Aiudului (nu din fonduri europene) de peste 200 miliarde de lei vechi adică vreo 4 milioane de euro. Mult prea mari pentru ce poate acest oraș să susțină!

Și este doar unul dintre proiecte!

Primarul Oana Badea a anunțat în ședința de Consiliul Local, din data de 21 ianuarie 2022, că va iniția un proiect de hotărâre în vederea contractării unui credit, de către municipiul Aiud, pentru susținerea proiectelor de finanțare.

Problema noastră a aiudenilor este că, NU OANA BADEA SAU HELGA LORINCZ, ADMINISTRATORUL PUBLIC ȘI CONSILIERII ACESTORA, DIRECTORII ȘI DIRECTORAȘII DE SERVICII PLĂTIȚI CU SALARII ASTRONOMICE VOR TREBUI SĂ RAMBURSEZE CREDITUL ȘI SĂ PLĂTEASCĂ DOBÂNZILE, CI NOI AIUDENII! Contractarea acestui credit se datorează, în primul rând, creșterii cheltuielilor publice cu salariile, prin numiri și „concursuri” la care, dintr-o hilară coincidență, participă și câștigă doar acoliții politici. Despre acestea sper că în viitor vor vorbi și instituțiile abilitate. În ultimii ani, prin ”concurs”, bineînțeles, au fost ”inserați” în funcții bine plătite din subordinea Primăriei multe persoane recunoscute ca ”apropiate politic” de ”ECHIPA DE ZECE”. Aș zice să nu mai amintim de soția administratorului public, angajată la biblioteca școlară sau fostul consilier local care se lăuda prin spoturi video că va ”aduce lumina” pe stadionul Metalul, angajat ca director la faimosul ”Centru Multicultural”. Din păcate, cazurile sunt mai multe și chiar angajați ai primăriei și din serviciile aflate în subordine mi-au atras atenția asupra acestui ”fenomen”.

Dacă adunăm cheltuielile cu consilierii personali ai doamnei primar și ai doamnei viceprimar cu salariul administratorului public și al celor două posturi de director ai Centrului multicultural depășim lunar suma de 69000 lei, adică suma de 828 000 lei pe an, respectiv de 3.312.000 lei pe perioada unui mandat. Dacă adunăm acestor sume multele miliarde plătite pe consultanță din bugetul local ajungem la niște valori greu de pronunțat pe care le plătim noi, cetățenii, din cauza incapacității administrației și a sinecuriștilor locali.

Oana Badea spunea că Aiudul va lua credit pentru a avea asigurat un flux de finanțare la proiectele europene, specificând că și Blajul s-a împrumutat.

Diferența dintre Aiud și Blaj este că Blajul are o economie locală sustenabilă și un ,,motor financiar”, iar veniturile proprii ale municipiului Blaj sunt mult mai mari decât cheltuielile cu personalul public.

Veniturile proprii ale municipiului Aiud (principalul raportor al economiei locale) nu acoperă nici măcar cheltuielile de funcționare, inclusiv salarizare a instituțiilor publice din subordinea Primăriei.

Mă adresez în principal colegilor consilieri locali:

NU VOTAȚI ÎNDATORAREA GENERAȚIILOR VIITOARE ALE ACESTUI ORAȘ!

Printr-o bună organizare sau chiar reorganizare a serviciilor, prin eficientizare, prin eliminarea sinecurilor, bugetul local va putea susține proiectele europene.

Consilier Local USR – Aiud

Dragoș Crișan

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș: „Conducerea PNL a CJ Alba pedepsește primăriile PSD. ZERO lei pentru evenimente sau festivaluri în 2022”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș: „Conducerea PNL a CJ Alba pedepsește primăriile PSD. ZERO lei pentru evenimente sau festivaluri în 2022”

Îmi plac evenimentele ce au scopul de promovare a tradiţiilor şi obiceiurilor, care ne descreţesc frunţile şi destind atmosfera. Îmi place socializarea, discuţiile constructive şi vreau să ascult bucuriile şi deopotrivă necesităţile oamenilor, în speranţa că voi găsi soluţii.

În loc să scriu aceste rânduri aș fi preferat să îmi fac programul pentru următoarele luni, ținând cont de evenimentele și festivalurile ce se organizează în Alba în acest an. Însă acest lucru, acum, cel puțin mie, îmi este imposibil, când văd abordarea discreționară a conducerii PNL a Consiliului Județean Alba.

În nici un oraș sau comună, conduse de PSD, Consiliul Județean Alba nu finanțează organizarea de evenimente, expoziții, concerte, simpozioane, festivaluri, târguri sau gale! Văzând calendarul evenimentelor pe anul 2022 mi-am pus următoarea întrebare legitimă: ce vină au oamenii din Teiuș, Stremț, Ciuruleasa, Bucium, Vidra, Gârbova sau Roșia de Secaș?

Electrica Furnizare Discount

În aceste localități primarii și consiliile locale – oameni muncitori, harnici și devotați comunităților – organizează prin forţe proprii evenimente de entertainment, concerte și zile muzicale, ”Fiii satului”, târguri și expoziții, inclusiv cu vânzare a produselor tradiționale, ce puteau și trebuiau să fie finanțate, sau cel puțin cofinanțate, de către Consiliul Județean Alba. Acestea au scopul de promovare a datinilor străbune, aduc bună dispoziţie şi relaxare în vieţile oamenilor.

Ion Dumitrel, ”tătucul” județului, a ajuns să împartă banii pentru astfel de manifestări în funcție de culoarea politică a localităților. UAT-urile conduse de primari PSD au solicitat în zadar sprijin financiar!

Astfel de metehne, preluate de la Cîțu și echipa pierzătoare, trebuie să dispară, iar alocările financiare nu mai pot ține cont de culori politice. Banii trebuie alocați în funcție de necesitățile comunităților, de proiectele în desfășurare, de numărul de locuitori, de dificultățile întâmpinate în funcție de așezarea geografică și relief, pentru dezvoltare economică, prosperitatea și bunăstarea cetățenilor.

În altă ordine de idei, studiind calendarul evenimentelor din 2022 am observat că ”Târgul Apulum Agraria”, eveniment cu tradiție pentru Alba Iulia, se mută la Ighiu! Nu am nimic împotriva conjudețenilor noștri din comuna Ighiu, unde am mulți prieteni și pe care îi vizitez cu drag, dar cum să muți un târg cu tradiție pentru Alba Iulia în comuna vecină în loc să organizezi și aici, un alt eveniment, cu alt nume, sub alt brand, ce are scopul promovării și vânzării produselor noastre locale?

Nu în ultimul rând, având în vedere criza economică generată de contextul pandemic, la toate evenimentele, la care prin prima specificului vor fi invitați artiști, muzicieni sau oameni de entertainment, trebuie apelat la valorile locale (dacă natura evenimentului permite acest lucru). În Alba avem suficient de mulți tineri talentați care pot ține un show, dar și oameni cu experiență în toate tipurile de evenimente, de la cele culturale și până la cele muzicale. Eu, ca om al locului, pe cât posibil, vreau să văd pe o scenă un tânăr al cărui talent a fost şlefuit la o şcoală de muzică din judeţul Alba şi să admir un spectacol al unei trupe locale.

Chiar dacă se vor supăra colegii noștri de alianță, după ce vor citi aceste rânduri, le spun direct, cinstit și împăcat: corectitudinea, adevărul și dreptatea sunt peste orice alianţe politice. Nu suport ipocrizia, înțelesurile ascunse și nu voi merge pe burtă doar pentru a fi bine!

Senator PSD Alba

Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare