Rămâi conectat

Politică Administrație

Claudiu Răcuci (PNL): Al treilea Guvern MINUS trebuie demis prin moțiunea de cenzură depusă astăzi de PNL

Publicat

în

Deputatul PNL Claudiu Răcuci susține că orice parlamentar responsabil față de cei care l-au votat ar trebui să voteze pentru moțiunea de cenzură depusă astăzi de PNL, deoarece și al treilea guvern propus de Liviu Dragnea a adus numai minusuri în viața românilor:

„Guvernul PSD-ALDE înseamnă MINUS pentru buzunarele tuturor românilor, deoarece prețurile au crescut în ultimul an cu peste 5,4% la nivel global, iar pentru legume și fructe prețurile au crescut și cu peste 18%. Românii cumpără astăzi mai puțin decât în urmă cu doi ani. În special alimentele au lovit cel mai putenic în buzunarele lor.

Până să vină la guvernare PSD-ADLE, ceea ce cumpăra cetățeanul de la piață cu 80 de lei, acum costă 100 de lei sau poate și mai bine. Benzina e mai scumpă cu peste 1 leu pe litru, cartofii s-au scumpit cu peste 50 de bani pe kg, iar fructele românești au ajuns un lux. Carne, doar de sărbători și atunci cu porția! Așadar, un mare MINUS în farfurie!
Guvernul Dragnea 3 înseamnă MINUS pentru pensionari, deoarece le-a confiscat jumătate din majorarea punctului de pensie, la care erau îndreptățiți, potrivit prevederilor Legii pensiilor, de la 1 ianuarie 2018.

Elit - Gustul Desăvârșit

Guvernul MINUS a adus, prin prostia denumită ”revoluție fiscală”, salarii mai mici pentru 1,9 milioane de români care lucrează în sectorul privat, ale căror contracte de muncă nu s-au modificat pentru a suporta supra-sarcina fiscală pusă pe angajat.

Dragnea și PSD înseamnă MINUS 14 Km de autostradă, deoarece, pe Autostrada Sebeş-Turda, au fost inauguraţi cu fast, în anul 2017, 15 km de autostradă şi, pe aceeaşi autostradă, Sebeş-Turda, stau în continuare închişi 29 de Km, deşi sunt finalizaţi, dar pe care nu se poate circula pentru că au fost construiţi extrem de prost!

Guvernul Dragnea 3 înseamnă MINUS 8 spitale regionale de urgență, adică MINUS 8.000 de posibilități de tratare a pacienților, pentru că Guvernul Minus nu știe, nu poate și nu vrea să ia fondurile europene nerambursabile!

Guvernul PSD-ALDE cu numărul 3 înseamnă MINUS 500 de școli care vor fi închise de la toamnă, deși Dragnea și Tăriceanu au promis că vor construi 2.500 de școli și grădinițe noi.

Un guvern care a adus numai MINUS în viața românilor nu trebuie să mai rămână nici măcar 1 minut în funcție. Am toată încrederea că, dacă vor fi lăsați să voteze, chiar și parlamentarii PSD-ALDE vor vota împotriva unui guvern de care ne rușinăm cu toții!”

Claudiu-Vasile RĂCUCI, deputat PNL


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Dorin Nistor: „La Sebeș a fost turnată fundația noului liceu tehnologic. Până la finalul anului estimăm că vor fi realizate lucrările de zidărie, iar în sezonul rece se va lucra la interioare.”

Publicat

în

Comunicat de presă| Dorin Nistor: „La Sebeș a fost turnată fundația noului liceu tehnologic. Până la finalul anului estimăm că vor fi realizate lucrările de zidărie, iar în sezonul rece se va lucra la interioare.”

Una din cele mai importante finanțări nerambursabile atrase de echipa primarului Dorin Nistor din cadrul primăriei Sebeș este cea destinată construirii unui nou liceu tehnologic, la Sebeș: 27.308.048,99 lei, prin Programul POR 2014-2020.

Miercuri, 6 iulie 2022, a fost turnat planșeul peste subsol, estimându-se că până la finalul anului vor fi încheiate lucrările de zidărie, astfel încât, în sezonul rece să se poată interveni pentru amenajările interioare.
Conform contractului adjudecat prin licitație publică de compania Lincoln Plus, termenul de finalizare este 30noiembrie 2023.

Elit - Gustul Desăvârșit

Va rezulta o clădire nouă și modernă pentru Liceul Tehnologic Sebeș, care va cuprinde: 34 de săli de clasă, 3 laboratoare de informatică, un laborator de fizică, un laborator de mecanică, un laborator de chimie, o sală profesorală, o sală de festivități, o sală de sport, realizarea sistemului de încălzire centralizat, amenajarea curții și a terenului aferent liceului, amenajarea terenului de sport în curtea liceului, branșamentele la rețelele de utilități. De noua clădire vor beneficia cei 777 de actuali elevi, urmând ca unitatea școlară să crească până la numărul de 900 de elevi.

„În mod simbolic, la temelia noii clădiri am zidit memoriile academicianului Dorin Pavel, «Arhitectura apelor», ca un omagiu adus părintelui hidroenergeticii românești, o mare personalitate a acestor locuri, urmând ca acesta să fie și mentorul generațiilor de tineri care vor studia la noul liceu tehnologic de la Sebeș”, a transmis primarul Dorin Nistor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu Marcel: Implementarea PNRR şi absorţia banilor europeni rămân o prioritate pentru miniştrii Partidului Social Democrat

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu Marcel: Implementarea PNRR şi absorţia banilor europeni rămân o prioritate pentru miniştrii Partidului Social Democrat

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă poate reprezenta ultima oportunitate substanţială pentru comunităţile locale din România de a mai recupera din decalajele de dezvoltare dintre noi şi Europa Centrală sau de Vest.

Partidul Social Democrat este puternic ancorat în actul de guvernare, miniştrii PSD accelerând discuţiile cu instituţiile europene pentru deblocarea anumitor #proiecte de interes naţional, care nu au fost cuprinse în proiectul iniţial al #PNRR redactat de „partidul salvator din România”, care acum se dezintegrează de la o zi la alta.

Ca şi în primul trimestru al anului trecut, miniştrii Partidului Social Democrat îşi vor demonstra profesionalismul rezolvând integral toate #jaloanele din PNRR care le revin pentru a accelera şi impulsiona atragerea fondurilor europene. De altfel, jaloanele care revin miniştrilor PSD au fost în mare parte îndeplinite, majoritatea celor care încă nu au o rezolvare regăsindu-se la ministere conduse de partenerii actualei coaliţii.

Elit - Gustul Desăvârșit

În concluzie, jaloanele care sunt în sarcina PSD sunt într-un stadiu avansat al clarificărilor tehnice sau au depins de dialogul cu alte instituţii internaţionale – deci micile întârzieri nu pot fi imputate miniştrilor PSD.

Cel mai mare partid din România rămâne cel mai puternic partener al fiecărui român în parte, fie că vorbim despre sprijinul acordat autorităţilor locale pentru accesarea fondurilor structurale, fie că vorbim de criza economică sau cea energetică.”

Deputat PSD de Alba,
Tuhuț Radu Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

DEMISII și excluderi în PSD Teiuș: Consilierului local Ovidiu Cordoș pleacă din funcție

Publicat

în

DEMISII și excluderi în PSD Teiuș: Consilierului local Ovidiu Cordoș pleacă din funcție

Există tensiuni în acest moment la nivelul PSD Teiuș, din cauza demisiei consilierului local Ovidiu Cordoș, membru al partidului majoritar.

Mai mult, potrivit surselor ziarulunirea.ro, vineri, în cadrul unei ședințe al biroului politic local, ar urma să se decidă soarta altor trei consilieri social-democrați.

Contactat pentru un punct de vedere referitor la această situație, primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai, nu a fost disponibil.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Îndepărtăm pe toți cei ce îndrăznesc să aibă idei, păreri, alte puncte de vedere, diferite de ale Conducătorului Suprem.

Ne întoarcem la vremurile apuse, când dictatura ne conducea cu mână de fier ?”, a fost reacția unor membri, în legătură cu prezentul conflict.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare