Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

CL Alba Iulia cotizează din nou la ”cutia milei” – 25.000 de lei pentru reparații curente la Biserica Maieri II

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe ordinea de zi a ședinței din 22 august a Consiliului Local Alba Iulia se află proiectul de hotărâre privind aprobarea alocării sumei de până la 25.000 lei, din bugetul local al municipiului, Parohiei Ortodoxe Române Alba Iulia Maieri II, pentru lucrări de reparaţii curente.

Potrivit raportului de specialitate, reprezentanții parohiei au solicitat administrației locale un sprijin financiar de 50.000 lei pentru lucrări urgente de reparaţii la biserică.

Biserica Maieri II a fost construită în anul 1713 prin utilizarea materialelor rezultate din demolarea Catedralei fostei Mitropolii Ortodoxe ridicată de Mihai Viteazul în anul 1597, care a fost situată pe locul actualei bisericuţe din lemn ridicată între anii 1988 – 1992. Suma solicitată este necesară pentru reparaţii la biserică constând în: repararea turnului, a acoperişului de tablă, a navei; reparaţii împrejmuire la stradă”, se arată în documentul ce însoțește proiectul de hotărâre.

Conform ”tradiției” instituite de când criza financiară s-a abătut asupra bugetelor locale, suma solicitată a fost înjumătățită din start și chiar și așa se pare că efortul bugetar este destul de mare având în vedere că, potrivit unor surse apropiate de cei care ”țin cheile” vistieriei orașului, sacul cu bani publici nu este foarte voluminos în acest an.

Reamintim că la acest capitol administrația locală a contribuit deja la începutul anului cu o sumă totală de 98.600 de lei, împărțită în mod egal între cele 34 de parohii de pe teritoriul municipiului. De asemenea, în luna mai, Consiliul Local a aprobat alocarea sumei de 36.500 de lei reprezentând jumătate din contravaloarea noii mochete montate în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea