Rămâi conectat

Curier Județean

CJ Alba pune la bătaie peste 4 milioane de euro pentru întreţinere curentă pe timp de iarnă a drumurilor judeţene, timp de patru ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consiliul Județean Alba a lansat, recent, licitația pentru un contract în valoare estimată de 20.499.150 de lei (aproximativ 4,3 milioane de euro) pentru „Întreţinere curentă pe timp de iarnă a drumurilor judeţene din judeţul Alba”, în perioada 2018-2022.

Procedura se derulează pe două loturi. Unul se referă la zona de şes a judeţului, cuprinzând drumurile judeţene concentrate în jurul municipiilor şi oraşelor Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeş, Cugir, cu o reţea în lungime de 744,664 km iar cel de-al doilea cuprinde zona de munte a judeţului, zona Câmpeni cu o reţea în lungime de 145,552 km.

Pentru lotul 1 (zona de șes), valoarea estimată a contractului este de 15.386.131 de lei iar pentru lotul 2 (zona de munte) – 5.113.018 de lei.

Între condițiile cerute în caietul de sarcini al licitației se află existenta a 4 baze de deszăpezire proprii sau închiriate in zona localităţilor Alba Iulia, Sebeş, Aiud si Blaj pentru Lotul 1 si o baza de deszăpezire in zona localitatii Câmpeni, pentru Lotul 2.

”Bazele de deszăpezire trebuie să fie judicios amplasate, astfel încât timpul necesar (pregătirea şi scoaterea utilajelor pe drumul judeţean aferent bazei) până la începerea intervenţiilor pe drum să fie de minim 30 minute şi maxim 60 minute. Bazele de deszăpezire pot avea puncte de sprijin direct subordonate, precum şi puncte de informare proprii sau din alte unităţi aflate de-a lungul drumurilor (Oficiul Poştal, Primării, etc.). Punctele de sprijin se organizează pe un drum sau într – un nod secundar de drumuri din raza aceleaşi baze, atunci când din cauza distanţei intervenţia directă de la bază ar putea întârzia desfăşurarea acţiunilor de combaterea poleiului sau de patrulare. Bazele de deszăpezire şi punctele de sprijin trebuie să dispună de spaţii amenajate pentru personalul muncitor, depozite acoperite pentru materiale şi separat pentru utilaje, precum şi spaţii amenajate pentru personalul de informare”, se arată în documentație.

De asemenea, prestatorul are obligaţia să asigure permanent informarea Consiliului Judeţean Alba despre starea de viabilitate a drumurilor, să comunice permanent materialele folosite, utilajele cu care a intervenit şi în cazul apariţiei poleiului, viscolelor, înzăpezirilor sau blocajelor de circulaţie, locul unde s-au produs şi durata pe care au avut-o, să asigure materialele necesare şi să aibă un stoc minim care să asigure intervenţia pentru o perioadă de 14 zile, care se va menţine la acest nivel prin completarea pe toată perioada iernii.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la licitație este 15.10.2018, ora 15.00.

Ultimul contract pentru deszăpezirea drumurilor județene a fost atribuit S.C. DPL Alba, societate la care unic acționar este Consiliul Județean Alba, singura participantă la licitația pentru iarna 2017 – 2018. Suma pentru care a fost adjudecat contractul a fost aceeași cu valoarea inițială estimată de beneficiar, și anume 4.630.767,50 lei, fără TVA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea