Rămâi conectat

Curier Județean

CJ Alba pune la bătaie peste 4 milioane de euro pentru întreţinere curentă pe timp de iarnă a drumurilor judeţene, timp de patru ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consiliul Județean Alba a lansat, recent, licitația pentru un contract în valoare estimată de 20.499.150 de lei (aproximativ 4,3 milioane de euro) pentru „Întreţinere curentă pe timp de iarnă a drumurilor judeţene din judeţul Alba”, în perioada 2018-2022.

Procedura se derulează pe două loturi. Unul se referă la zona de şes a judeţului, cuprinzând drumurile judeţene concentrate în jurul municipiilor şi oraşelor Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeş, Cugir, cu o reţea în lungime de 744,664 km iar cel de-al doilea cuprinde zona de munte a judeţului, zona Câmpeni cu o reţea în lungime de 145,552 km.

Pentru lotul 1 (zona de șes), valoarea estimată a contractului este de 15.386.131 de lei iar pentru lotul 2 (zona de munte) – 5.113.018 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Între condițiile cerute în caietul de sarcini al licitației se află existenta a 4 baze de deszăpezire proprii sau închiriate in zona localităţilor Alba Iulia, Sebeş, Aiud si Blaj pentru Lotul 1 si o baza de deszăpezire in zona localitatii Câmpeni, pentru Lotul 2.

”Bazele de deszăpezire trebuie să fie judicios amplasate, astfel încât timpul necesar (pregătirea şi scoaterea utilajelor pe drumul judeţean aferent bazei) până la începerea intervenţiilor pe drum să fie de minim 30 minute şi maxim 60 minute. Bazele de deszăpezire pot avea puncte de sprijin direct subordonate, precum şi puncte de informare proprii sau din alte unităţi aflate de-a lungul drumurilor (Oficiul Poştal, Primării, etc.). Punctele de sprijin se organizează pe un drum sau într – un nod secundar de drumuri din raza aceleaşi baze, atunci când din cauza distanţei intervenţia directă de la bază ar putea întârzia desfăşurarea acţiunilor de combaterea poleiului sau de patrulare. Bazele de deszăpezire şi punctele de sprijin trebuie să dispună de spaţii amenajate pentru personalul muncitor, depozite acoperite pentru materiale şi separat pentru utilaje, precum şi spaţii amenajate pentru personalul de informare”, se arată în documentație.

De asemenea, prestatorul are obligaţia să asigure permanent informarea Consiliului Judeţean Alba despre starea de viabilitate a drumurilor, să comunice permanent materialele folosite, utilajele cu care a intervenit şi în cazul apariţiei poleiului, viscolelor, înzăpezirilor sau blocajelor de circulaţie, locul unde s-au produs şi durata pe care au avut-o, să asigure materialele necesare şi să aibă un stoc minim care să asigure intervenţia pentru o perioadă de 14 zile, care se va menţine la acest nivel prin completarea pe toată perioada iernii.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la licitație este 15.10.2018, ora 15.00.

Ultimul contract pentru deszăpezirea drumurilor județene a fost atribuit S.C. DPL Alba, societate la care unic acționar este Consiliul Județean Alba, singura participantă la licitația pentru iarna 2017 – 2018. Suma pentru care a fost adjudecat contractul a fost aceeași cu valoarea inițială estimată de beneficiar, și anume 4.630.767,50 lei, fără TVA.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

4-5 octombrie| Ediția cu numărul XVI a Colocviilor Romanului Românesc Contemporan, la Alba Iulia

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

4-5 octombrie| Ediția cu numărul XVI a Colocviilor Romanului Românesc Contemporan, la Alba Iulia

Având ca temă „Arta romanului”, cea de-a XVI-a ediție a Colocviilor Romanului Românesc Contemporan va aduce și în acest an la Alba Iulia, nume consacrate ale culturii scrise din România. Evenimentul cultural se va desfășura în perioada 4-5 octombrie 2023 la Sala Senatului Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și va fi moderat de istoricul și criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor din România.

Colocviile Romanului Românesc Contemporan vor debuta miercuri, 4 octombrie 2023, la ora 17:00 cu cuvântul de deschidere al scriitorului Cornel Nistea, președintele filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și va continua cu conferințele susținute de scriitorii Hanna Bota, Gabriel Chifu, Horia Gârbea, Gheorghe Glodeanu, Mircea Mihăieș, Olimpiu Nușfelean, Nicolae Oprea, Cristian Pătrășconiu, Ovidiu Pecican, Marta Petreu, Adrian Popescu, Vasile Popovici, Vasile Spiridon, Răzvan Voncu și Mihai Zamfir.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Cea de-a doua sesiune se va desfășura în data de 5 octombrie 2023, începând cu ora 10:00 și vor conferenția scriitorii Andrea Hedeș, Adrian Lesenciuc, Hanna Bota, Gabriel Chifu, Horia Gârbea, Gheorghe Glodeanu, Mircea Mihăieș, Olimpiu Nușfelean, Nicolae Oprea, Cristian Pătrășconiu, Ovidiu Pecican, Marta Petreu, Adrian Popescu, Vasile Popovici, Vasile Spiridon, Răzvan Voncu și Mihai Zamfir.

Colocviile Romanului Românesc Contemporan sunt organizate de Consiliul Județean Alba, Uniunea Scriitorilor din România și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. Și în acest an, proiectul se bucură de sprijinul financiar al Ministerului Culturii iar principalul partener în proiect este Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

An de an, Colocviile Romanului Românesc Contemporan au fost pentru comunitatea locală o adevărată sărbătoare a cărții și a scriitorilor și au adus față în față trei piloni importanți ai culturii: scriitorul, cartea și cititorul.

„Suntem onorați ca timp de două zile să-i audiem la Alba Iulia pe câțiva dintre cei mai importanți romancieri și istorici și critici literari români contemporani și am fi bucuroși ca tema abordată să suscite interesul cât mai multor oameni și în special interesul tinerei generații” – a declarat Cornel Nistea, președintele Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Intrarea la eveniment este liberă iar cei ce nu vor putea participa în mod direct pot urmări lucrările colocviilor pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Blaj, municipiu verde: A fost semnat contractul pentru achiziția a 15 stații de încărcare pentru mașini electrice. Unde vor fi amplasate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Blaj, municipiu verde: A fost semnat contractul pentru achiziția a 15 stații de încărcare pentru mașini electrice. Unde vor fi amplasate

Municipiul Blaj continuă să se dezvolte ca „oraș verde” urmând ca 15 stații de încărcare pentru autovehicule electrice să fie amplasate în municipiu.

„Noi vești bune pentru Blaj! Am semnat, împreună cu Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), contractul pentru achiziţia şi montajul în municipiul Blaj a 15 staţii de reîncărcare a acumulatorilor pentru vehicule electrice!

Elit - Gustul Desăvârșit

Valoarea investiției este de 3.173.367,15 lei, din care AFM acordă o finanţare nerambursabilă în sumă de 2.823.300 lei, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, pentru realizarea proiectului!

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni de la semnarea contractului.

Cele 15 stații, de 72 KW, cu două puncte de încărcare fiecare, vor fi amplasate în următoarele zone:

Petrisat, Cămin Cultural;
Sala de Sport „Timotei Cipariu”, strada I.M.Clain;
Zona Blocurilor, strada Gheorghe Barițiu;
Strada Câmpul Libertății, zona Serviciului Asistență Socială;
Parcarea din cartierul Izvoarele (Ciufud);
Parcarea din fața Hotel Târnavele+BRD, Bulevardul Republicii;
Parcarea din Zona APA CTTA, strada Gării;
Parcarea din zona străzilor Eroilor – Fabricii;
Parcarea din zona străzii Gării;
Parcarea de la Blocul 16, strada Eroilor;
Parcarea de la Blocul 16, strada Eroilor;
Parcarea de la Centrul Cultural „I. Mureșianu”, strada Avram Iancu;
Parcarea de la Centrul Cultural „I. Mureșianu”, strada Avram Iancu;
Parcarea de la Sala Polivalentă „Alba Blaj” Arena;
Parcarea de la Sala Polivalentă „Alba Blaj” Arena.

Obiectiv: Blaj, oraș verde!
Investim în Blaj, investim în noi!”, a transmis primarul Municipiului Blaj, Gheorghe Rotar, prin intermediul paginii de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Accident rutier în Sibiu: Doi minori au fost răniți, după ce un șofer din Alba a intrat în coliziune cu mașina din fața sa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident rutier în Sibiu: Doi minori au fost răniți, după ce un șofer din Alba a intrat în coliziune cu mașina din fața sa

Un accident rutier a avut loc luni, 2 octombrie, în județul Sibiu, unde un șofer din Alba a intrat în coliziune cu autoturismul din fața sa. În urma incidentului doi minori au ajuns la spital.

Polițiștii rutieri intervin la un accident produs pe DN 14, în localitatea Slimnic.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele cercetări efectuate a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism spre Sibiu, un bărbat în vârstă de 59 de ani, din jud. Alba, pe fondul nepăstrării distanței de siguranță în mers, a intrat în coliziune cu autoturismul condus în fața sa de către un medieșean în vârstă de 36 de ani.

Doi minori, în vârstă de 9, respectiv 14 ani, pasageri în autoturismul condus de către bărbatul din Mediaș, au suferit vătămări corporale și au fost transportați la spital conștienți.

În zonă se circulă îngreunat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare