Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Civilii din Ucraina organizează strângeri de fonduri pentru armată: „Ucraina a moştenit de la URSS o armată foarte săracă şi slab dezvoltată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Civilii din Ucraina organizează strângeri de fonduri pentru armată: „Ucraina a moştenit de la URSS o armată foarte săracă şi slab dezvoltată”

Supermarket-urile, hotelurile şi alte întreprinderi din Ucraina prezintă cutii de colectare pentru ajutor militar, iar aproape fiecare oraş are un grup de strângere de fonduri care coordonează donaţiile.

Organizaţiile caritabile din întreaga lume strâng bani pentru veteranii de război, dar puţine realizează strângeri de fonduri pentru a cumpăra echipamente de bază pentru soldaţii activi. Mişcarea provocată de civilii din Ucraina reprezintă un exemplu pentru întreaga lume, statul urmând a se confrunta cu o adevărată provocare dacă puternica armată a Rusiei – a doua cea mai puternică din lume – ar invada.

„Soldaţii noştri sunt foarte motivaţi… dar nu se pot baza doar pe o creştere a moralului. Au nevoie de instrumente moderne”, a declarat Tetyana Bednyak, proprietara unei companii de publicitate din Ucraina, pentru NBC News.

Ea şi prietenii ei strâng în jur de 10.000 de dolari pe lună din donaţii, bani pe care îi oferă armatei şi cu care, de-a lungul timpului, a cumpărat drone, panouri solare şi piese de schimb pentru echipamentele soldaţilor.

La puţin sub 6 miliarde de dolari, bugetul de apărare al Ucrainei pentru 2020 reprezenta doar o zecime din bugetul Rusiei, potrivit Institutului Internaţional de Cercetare pentru Pace din Stockholm, fapt ce i-a determinat pe civili să înceapă să îşi ajute armata.

Yuriy Moskalenko, un voluntar proeminent în strângeri de fonduri, estimează că anul trecut s-au strâns aproximativ 5 milioane de dolari la nivel naţional, deşi nu există un număr exact, având în vedere că multe eforturi de colectare sunt mici şi locale. Unii ucraineni au strâns sute de mii de dolari prin crowdfunding Bitcoin, a raportat CNBC, citând cercetări de la firma de analiză blockchain Elliptic.

„Armata noastră este finanţată de contribuabili, dar există o mulţime de echipamente pe care civilii le pot cumpăra mai repede decât statul”, a spus Bednyak. „Ucraina a moştenit de la URSS o armată foarte săracă şi slab dezvoltată”.

Cu 255.000 de angajaţi activi, forţele armate ale Ucrainei reprezintă o fracţiune din cei 1,15 milioane de soldaţi ai Rusiei, potrivit armedforces.eu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea