Rămâi conectat

Actualitate

Circulaţia pe Transfăgărăşan şi Transalpina nu va mai fi închisă la dată fixă, ci în funcție de condițiile meteo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circulația pe Transalpina și Transfăgărășan, cele mai înalte drumuri din România, nu se va mai închide în funcție de data calendaristică, ci de condițiile meteo.

Până acum, circulația pe cele mai înalte drumuri din România, Transalpina și Transfăgărășan, se închidea la începutul lunii noiembrie, potrivit unor reglementări ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Acum, reprezentanții CNAIR au transmis că Transfăgărăşan şi Transalpina vor rămâne deschise atât timp cât vremea va fi bună.

Regulamentul de funcționare s-a schimbat, astfel că nu mai este obligatorie închiderea, la sfârșitul lunii octombrie, a tronsoanelor înalte Piscul Negru, Bâlea Lac, Bâlea Cascadă de pe Transfăgărăşan, respectiv Rânca-Obârșia Lotrului, de pe Transalpina.

Potrivit reprezentanților CNAIR, în fiecare dimineață, pe Transalpina se fac verificări.

„Cel mai important pentru noi sunt condițiile de siguranță ale participanților la trafic. În fiecare zi, efectuăm revizie cu un utilaj echipat cu lamă și răspânditor de material antiderapant. Utilajul este pregătit să intervină dacă este nevoie. Până acum nu a fost nevoie să intervenim. În momentul în care se constată că există un risc pentru participanții la trafic, se va lua decizia închiderii circulației. Facem apel la conducătorii auto să respecte programul de acces pe Transalpina, între orele 8.00 și 20.00“, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Transfăgărăşan şi Transalpina, cele mai spectaculose drumuri din România

Transfăgărășanul este recunoscut ca unul dintre cele mai ispectaculoase trasee rutiere din întreaga lume, fiind construit în perioada 1969-1974. Acesta începe în localitatea Bascov din județul Argeș și se încheie în apropierea localității Cârțișoara. La intersecția cu Drumul Național 1, care leagă Sibiul de Brașov.

Traseul Transfăgărășanului măsoară aproximativ 151 de kilometri și beneficiază de o popularitate remarcabilă nu doar în țara noastră, ci și în Europa. Unul dintre punctele de atracție notabile de pe acest traseu este reprezentat de cel mai extins tunel din România, cu o lungime de 887 de metri.

Transalpina se remarcă ca fiind cea mai înaltă șosea din România, atingând altitudinea de 2.145 de metri. Această arteră rutieră străbate județele Alba, Vâlcea și Gorj, având o lungime totală de 148 de kilometri, ce se întinde pe crestele munților Parâng. Punctul cel mai înalt pe traseu se află în Pasul Urdele.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vouchere pentru alimente 2023: LISTA actualizată a magazinelor în care pot fi folosite cardurile sociale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vouchere pentru alimente 2023: LISTA actualizată a locurilor în care pot fi folosite cardurile sociale O nouă listă a magazinelor în care pot fi folosite voucherele sociale a fost publicată de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. MIPE urmează a vira, în prima jumătate a lunii decembrie 2023, ultima tranşă de bani din acest an […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare