Ziarul Unirea
 

Circulația, întreruptă pe mai multe drumuri județene din Alba, ca urmare a inundării carosabilului

Circulația este întreruptă, miercuri dimineața, pe mai multe drumuri județene din Alba, ca urmare a inundării carosabilului, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

”Ca urmare a inundării carosabilului, pe mai multe drumuri judeţene din Alba, Braşov, Buzău, Covasna, Galaţi, Harghita, Vaslui şi Vrancea, circulaţia rutieră este întreruptă”, potrivit Centrului INFOTRAFIC.

În prezent nu există drumuri naţionale cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile, însă se circulă în condiţii de iarnă în aproape toată ţara.

Probleme deosebite nu sunt însă semnalate, s-a acţionat atât cu utilaje, cât şi cu material antiderapant, majoritatea drumurilor fiind curăţate. În ceea ce priveşte autostrăzile ţării, situaţia acestora este similară, nu sunt blocaje sau restricţii de circulaţie, iar carosabilul este negru, umed şi nu creează probleme.

Având în vedere condiţiile meteorologice existente în toată ţara, precipitaţii mixte, vânt şi pe alocuri polei, care îngreunează semnificativ circulaţia, facem câteva recomandări şoferilor, pentru prevenirea accidentelor rutiere:

– înainte de a pleca la drum, să se intereseze de situaţia condiţiilor meteorologice existente şi de restricţiile de circulaţie impuse pe arterele în cauză;

– să verifice dacă au funcţionale sistemele de iluminare – semnalizare şi de climatizare – dezaburire şi să le folosească adecvat;

– să aibă autovehiculele echipate cu anvelopele de iarnă, iar dacă tranzitează zone montane, de asemenea cu lanţuri;

– să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;

– să adopte o conduită preventivă la volan, circulând cu mare atenţie;

– să nu efectueze manevre bruşte sau depăşiri riscante;

– să mărească distanţa de siguranţă dintre autovehicule;

– să folosească luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, în caz de precipitaţii sau ceaţă.

Conduceţi prudent!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...