Rămâi conectat

Ştirea zilei

Circulația, în Alba, între orele 20.00-02.00 va fi PERMISĂ în noaptea de 3 spre 4 aprilie pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase: Ce recomandă autoritățile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Circulația, în Alba, între orele 20.00-02.00 va fi PERMISĂ în noaptea de 3 spre 4 aprilie: Ce recomandă autoritățile

Circulaţia persoanelor din județul Alba, în noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă în intervalul orar 20.00 – 2.00 pentru a permite credincioşilor să participe la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui Catolic. Purtarea măştii de protecţie în mod corect, acoperind gura şi nasul, rămâne obligatorie în spaţiile publice, inclusiv în locaşurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase.

Se recomandă ca deplasările spre lăcașurile de cult să se desfășoare cu evitarea aglomerărilor. Accesul credincioșilor în biserici se va face astfel încât să se asigure o suprafață de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană și un spațiu de 2 metri pătrați între persoane.

Cu ocazia Paștelui Catolic nu va fi nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a ieși din case. Celelalte măsuri de protecție sanitară dispuse pe perioada stării de alertă vor rămâne valabile.

Reamintim că, în interiorul localităților, se interzic circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

De asemenea, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00-05.00, iar în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-5.00.
Totodată, în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-5.00.

De la aceste reguli există excepții justificate, iar, în toate localitățile, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie-4 aprilie 2021, în intervalul orar 20.00-2.00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.
În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

În acest sfârșit de săptămână Jandarmeria Alba va desfășura misiuni de asigurare la 3 locații, cu ocazia manifestărilor religioase prilejuite de Învierea Domnului. Jandarmii vor acționa în sistem mixt de menținere alături de efective ale IPJ Alba în vederea continuării acțiunilor preventive precum și cele de verificare a respectării măsurilor stabilite pentru spațiile publice, care trebuie respectate în perioada stării de alertă.
Fiind primul weekend al vacanței școlare, atenția jandarmilor va fi direcționată către zonele turistice unde vom avea un număr de circa 20 de jandarmi. De asemenea, în județ vor acționa un număr de aproximativ 300 de jandarmi, care au ca principală misiune respectarea de către cetățeni a prevederilor legale care reglementează normele de conviețuire socială. Totodată, vor urmări și respectarea măsurilor de protecție sanitară dispuse de autorități în contextul pandemiei de Covid 19.

Vă reamintim, că de vineri până duminică, în localitățile unde numărul îmbolnăvirilor depășește 4 la mia de locuitori, agenții economici au obligația să închidă spațiile comerciale la ora 18:00 iar circulația populației este limitată între orele 20.00 – 05.00. Excepție face ziua de sâmbătă, când circulația este permisă până la ora 02:00, astfel încât cei care sărbătoresc Paștele catolic si reformat să poată participa la slujba de Înviere a Domnului Iisus Hristos.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea