Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

CINSTE LOR! Companiile din România care dau o mână de ajutor și contribuie în lupta cu coronavirusul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
CINSTE LOR! Companiile din România care dau o mână de ajutor și contribuie în lupta cu coronavirusul

Pandemia mondială cauzată de noul coronavirus, care a ajuns și la noi în țară de aproximativ o lună, pune presiune pe sistemul nostru medical, care totuși, reușește să facă față în fața acestui flagel, cu toate că știm cu toți cât de șubred e.

Ne aflăm într-o situație de criză, peste care vom fi capabili să trecem doar dacă ne ajutăm reciproc și respectăm sfaturile specialiștilor. Pentru a oferi o mână de ajutor în lupta cu această coronaviroză, mai multe companii din România au decis să se implice și să sprijine sistemul medical pentru a trece cu brio peste această perioadă dificilă.

Vă prezentăm mai jos lista celor care au luat această inițiativă:

În urmă cu două zile menționam inițiativă comunității Declic, care a reușit să strângă peste 38.000 de euro, bani care vor fi donați pentru cumpărarea de echipamente de protecție pentru personalul medical, aparate de ventilație și măști de oxigen.

Tot în urmă cu câteva zile, menționam contribuția companiei Transavia de a asigura pentru Spitalul Județean Alba aparatura necesară pentru efectuarea testelor Covid-19, precum și echipamentele medicale auxiliare: echipamente și măști de protecție, medicamente și alte materiale.

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente a donat Crucii Roșii materiale sanitare și de igienă în valoare de 100.000 de lei.

Cea mai mare companie românească de petrol și gaze, OMV Petrom, donează un milion de euro pentru achiziția de echipamente de testare pentru diagnosticare rapidă a noului coronavirus.

Compania de servicii financiare, MasterCard a donat 100.000 de euro către organizația „Dăruiește Viață”.

Globalworth a donat 200.000 de euro către Crucea Roșie pentru a ajuta eforturile din această perioadă.

Antreprenorul Marian Alecu, cel care a adus McDonald’s în România, a anunțat că donează 5% din veniturile firmelor sale către Institutul Matei Balș.

Startup-ul românesc de facturare, SmartBill, a donat 35.000 de euro pentru spitalul din Sibiu ca să lupte împotriva Covid-19.

Producătorul de vinuri COTNARI a donat 50.000 de lei Spitalului de Boli Infecțioase Iași pentru achiziționarea de echipamente de protecție.

Compania de cosmetice „Farmec” a cerut autorizarea pentru cinci dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, oprind producția normală în detrimentul acestor noi nevoi.

Pago, aplicație pentru plata cu telefonul a facturilor, taxelor locale, reîncărcări cartelă, asigurări și donații este integral gratuită timp de cel puțin 30 de zile.

Cea mai mare platformă de terapie, parenting și dezvoltare personală din România, Atlas Help, oferă suport psiho-emoțional gratuit oferit de Specialiști licențiați la 031 630 2020.

De asemenea, psihoterapeuții Fundației Fundația Sensiblu oferă suport telefonic la numărul 0787 54 18 54, persoanelor care se confruntă cu stări anxioase generate de situația actuală, limitând astfel riscurile legate de părăsirea domiciliului și interacțiunile directe.

Spitalul Clinic Colentina, în parteneriat cu Medicentrum oferă serviciu online GRATUIT de evaluare medicală https://spitalul-colentina.medicentrum.ro/solicita-evaluare/

Cel mai mare procesator de plăți electronice din România, NETOPIA Payments, implementează gratuit soluția de plăți online.

Soții Schrotter au pus la dispoziție capacitățile lor de producție și au început să realizeze măști de protecție.

Mai trebuie menționat și faptul că mulți mici producători din țară au realizat măști din bumbac pe care le-au donat doctorilor.

Sipet de Sidef, atelier croitorie, oferă ajutor gratuit pentru confecționarea măștilor de protecție, pentru cei care au deja material.

Card cadou susține afacerile mici, oferind un card valoric pentru restaurante mici, valabil 12 luni.

Agenția IRI Travel pune GRATUIT la dispoziția autorităților și a companiilor private întreaga flotă de autocare pe durata stării de urgență.

Banca Transilvania donează 1,4 milioane de lei pentru cumpărarea unor aparate de ventilaţie mecanică, echipamente şi materiale pentru spitale de stat din România

Compania M&M Express, din Brașov, oferă gratuit transportul de medicamente sau de alimente, peruta București-Brașov.

Avon Romania a anunțat că donează 1,7 tone de produse de igienă personală (săpunuri lichide și geluri de duș) pentru centrele de carantină din București, alăturându-se astfel eforturilor de limitare a efectelor COVID-19 în România.

Profi Romania donează un milion de lei pentru dotarea secțiilor de terapie intensivă.

Compania de asigurări Aegon Romania a donat 2 izolete pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Cluj.

De precizat mai este și faptul că două companii din Sibiu, Con-A și Marquardt, au făcut donații către Spitalul Județean din Sibiu.

De asemenea, asociația Casa Share donează 25.000€ pentru achiziționarea unui dispozitiv care analizează kiturile de coronavirus, pentru a ajuta Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, locul unde se fac toate testele din toată Regiunea de Nord-Est a țării.

Compania Electrica Furnizare S.A. donează 433.000 de lei Crucii Roșii, pentru achiziția de măști sanitare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea