Rămâi conectat

Actualitate

CINSTE LOR! Companiile din România care dau o mână de ajutor și contribuie în lupta cu coronavirusul

Publicat

în

CINSTE LOR! Companiile din România care dau o mână de ajutor și contribuie în lupta cu coronavirusul

Pandemia mondială cauzată de noul coronavirus, care a ajuns și la noi în țară de aproximativ o lună, pune presiune pe sistemul nostru medical, care totuși, reușește să facă față în fața acestui flagel, cu toate că știm cu toți cât de șubred e.

Ne aflăm într-o situație de criză, peste care vom fi capabili să trecem doar dacă ne ajutăm reciproc și respectăm sfaturile specialiștilor. Pentru a oferi o mână de ajutor în lupta cu această coronaviroză, mai multe companii din România au decis să se implice și să sprijine sistemul medical pentru a trece cu brio peste această perioadă dificilă.

Vă prezentăm mai jos lista celor care au luat această inițiativă:

În urmă cu două zile menționam inițiativă comunității Declic, care a reușit să strângă peste 38.000 de euro, bani care vor fi donați pentru cumpărarea de echipamente de protecție pentru personalul medical, aparate de ventilație și măști de oxigen.

Electrica Furnizare Discount

Tot în urmă cu câteva zile, menționam contribuția companiei Transavia de a asigura pentru Spitalul Județean Alba aparatura necesară pentru efectuarea testelor Covid-19, precum și echipamentele medicale auxiliare: echipamente și măști de protecție, medicamente și alte materiale.

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente a donat Crucii Roșii materiale sanitare și de igienă în valoare de 100.000 de lei.

Cea mai mare companie românească de petrol și gaze, OMV Petrom, donează un milion de euro pentru achiziția de echipamente de testare pentru diagnosticare rapidă a noului coronavirus.

Compania de servicii financiare, MasterCard a donat 100.000 de euro către organizația „Dăruiește Viață”.

Globalworth a donat 200.000 de euro către Crucea Roșie pentru a ajuta eforturile din această perioadă.

Antreprenorul Marian Alecu, cel care a adus McDonald’s în România, a anunțat că donează 5% din veniturile firmelor sale către Institutul Matei Balș.

Startup-ul românesc de facturare, SmartBill, a donat 35.000 de euro pentru spitalul din Sibiu ca să lupte împotriva Covid-19.

Producătorul de vinuri COTNARI a donat 50.000 de lei Spitalului de Boli Infecțioase Iași pentru achiziționarea de echipamente de protecție.

Compania de cosmetice „Farmec” a cerut autorizarea pentru cinci dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, oprind producția normală în detrimentul acestor noi nevoi.

Pago, aplicație pentru plata cu telefonul a facturilor, taxelor locale, reîncărcări cartelă, asigurări și donații este integral gratuită timp de cel puțin 30 de zile.

Cea mai mare platformă de terapie, parenting și dezvoltare personală din România, Atlas Help, oferă suport psiho-emoțional gratuit oferit de Specialiști licențiați la 031 630 2020.

De asemenea, psihoterapeuții Fundației Fundația Sensiblu oferă suport telefonic la numărul 0787 54 18 54, persoanelor care se confruntă cu stări anxioase generate de situația actuală, limitând astfel riscurile legate de părăsirea domiciliului și interacțiunile directe.

Spitalul Clinic Colentina, în parteneriat cu Medicentrum oferă serviciu online GRATUIT de evaluare medicală https://spitalul-colentina.medicentrum.ro/solicita-evaluare/

Cel mai mare procesator de plăți electronice din România, NETOPIA Payments, implementează gratuit soluția de plăți online.

Soții Schrotter au pus la dispoziție capacitățile lor de producție și au început să realizeze măști de protecție.

Mai trebuie menționat și faptul că mulți mici producători din țară au realizat măști din bumbac pe care le-au donat doctorilor.

Sipet de Sidef, atelier croitorie, oferă ajutor gratuit pentru confecționarea măștilor de protecție, pentru cei care au deja material.

Card cadou susține afacerile mici, oferind un card valoric pentru restaurante mici, valabil 12 luni.

Agenția IRI Travel pune GRATUIT la dispoziția autorităților și a companiilor private întreaga flotă de autocare pe durata stării de urgență.

Banca Transilvania donează 1,4 milioane de lei pentru cumpărarea unor aparate de ventilaţie mecanică, echipamente şi materiale pentru spitale de stat din România

Compania M&M Express, din Brașov, oferă gratuit transportul de medicamente sau de alimente, peruta București-Brașov.

Avon Romania a anunțat că donează 1,7 tone de produse de igienă personală (săpunuri lichide și geluri de duș) pentru centrele de carantină din București, alăturându-se astfel eforturilor de limitare a efectelor COVID-19 în România.

Profi Romania donează un milion de lei pentru dotarea secțiilor de terapie intensivă.

Compania de asigurări Aegon Romania a donat 2 izolete pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Cluj.

De precizat mai este și faptul că două companii din Sibiu, Con-A și Marquardt, au făcut donații către Spitalul Județean din Sibiu.

De asemenea, asociația Casa Share donează 25.000€ pentru achiziționarea unui dispozitiv care analizează kiturile de coronavirus, pentru a ajuta Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, locul unde se fac toate testele din toată Regiunea de Nord-Est a țării.

Compania Electrica Furnizare S.A. donează 433.000 de lei Crucii Roșii, pentru achiziția de măști sanitare.

Publicitate

Actualitate

PSD conduce detașat în opțiunile de vot, scădere dramatică pentru PNL și USR: SONDAJ Avangarde

Publicat

în

PSD conduce detașat în opțiunile de vot, scădere dramatică pentru PNL și USR: SONDAJ Avangarde

La nivel național, Partidul Social Democrat domină autoritar opțiunile de vot ale românilor, cu 40%, cu doar 5% sub rezultatul obținut la alegerile parlamentare din 2016, arată un sondaj realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, prezentat de Antena 3.

PNL a scăzut la 18%, cu doar trei procente peste AUR. Intrarea în opoziție nu ajută USR, care ajunge la 11%, în vreme ce UDMR se menține pe linia de plutire.

Sondaj Avangarde:

Electrica Furnizare Discount

PSD – 40%
PNL – 18%
AUR – 15%
USR – 11%
UDMR – 5%
PMP – 4%
PPUSL – 3%
Pro România – 1%
ALDE – 1%
Altele – 2%

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Cui îi spunem „La mulți ani” de Sfântul Nicolae: Câți români își serbează onomastica de Moș Nicolae

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani” de Sfântul Ierarh Nicolae. Nume derivate care se sărbătoresc de Sf Nicolae: Câți români își serbează onomastica de Moș Nicolae

Calendarul ortodox praznuieste în 6 decembrie, cel mai iubit Sfant, în special de cei mici și de cei care cred în magia lui Moș Nicolae.

De origine greceasca „Nikolaos”, numele este format din doua cuvinte: nike, „victorie”, si laos, „popor”, putându-se tălmaci prin „obștească biruință”.

Citește și: mesaje de Sfantul Nicolae

Cel mai întâlnit nume de femeie care se sărbătorește de Sf Nicolae este Nicoleta. Tot pe 6 decembrie se mai serbează și Niculina, Nicolina, Niculita, Niculiţa, Nicole sau Nikole. Mai puține femei se numesc Nichi, Nikko, Nikka, Nikke, Nikki Nikky sau Niculăiţa.

Electrica Furnizare Discount

La bărbăți, cel mai întâlnit nume serbat, pe 6 decembrie, este Nicolae. Alţi poartă numele Niculai, Neculai, Nicuşor sau Niculae. Mai puțini numesc Nic, Nik, Lae, Laie sau Niklas. Printre sărbătoriţi se numără şi care poartă numele Nicolăiţă, Niculăiţă, Culae sau Nicholaus.

Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirei Lichiei, s-a născut în localitatea Patara din Asia Mica, în cea de-a doua jumătate a secolului al III-lea. La primul sinod ecumenic ţinut la Niceea, în anul 325, acesta a fost recunoscut drept un mare apărător al ortodoxiei.

Sinodul a condamnat erezia lui Arie, conform căreia Iisus Hristos nu este Fiul lui Dumnezeu, ci doar un om cu puteri supranaturale. Sfântul, îngrijorat de o posibilă ruptură care putea avea loc în Biserică, i-a dat ereticului Arie o palmă.

Astfel, potrivit bisericii, de la palma Sfântului Nicolae a rămas obiceiul ca, pe 6 decembrie, cei neascultători să fie loviţi cu joardă în semn de avertisment.

Tot tradiţia spune că nuieluşa cu care este lovit neascultătorul trebuie să fie de măr, iar dacă aceasta, pusă în apă, va înflori până la Naşterea Domnului (Crăciun), înseamnă că sfântul „a mijlocit” iertarea celui care a fost lovit.

Sfântul Nicolae a ştiut, însă, că după mustrare se cere mângâiere. Astfel, a făcut multe daruri săracilor, i-a liniştit pe cei întristaţi şi a vindecat, cu putere de la Dumnezeu, pe bolnavi.

Cel mai întâlnit nume de femeie care se sărbătorește de Sf Nicolae este Nicoleta. Tot pe 6 decembrie se mai serbează și Niculina, Nicolina, Niculita, Niculiţa, Nicole sau Nikole. Mai puține femei se numesc Nichi, Nikko, Nikka, Nikke, Nikki Nikky sau Niculăiţa.

La bărbăți, cel mai întâlnit nume serbat, pe 6 decembrie, este Nicolae. Alţi poartă numele Niculai, Neculai, Nicuşor sau Niculae. Mai puțini numesc Nic, Nik, Lae, Laie sau Niklas. Printre sărbătoriţi se numără şi care poartă numele Nicolăiţă, Niculăiţă, Culae sau Nicholaus.

Citește mai mult

Actualitate

Pâinea ar putea deveni mai scumpă pentru români: Producătorii din sectorul de panificație anunță majorări de prețuri

Publicat

în

Pâinea ar putea deveni mai scumpă pentru români: Producătorii din sectorul de panificație anunță majorări de prețuri

Pentru că,la ora actuală proun preţ dublu la materia primă, pe lângă toate scumpirile la energie, gaze şi combustibiliSectorul de morărit şi panificaţie este cel mai lovit dintre toate industriile alimentare din România, , a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase – ROMPAN, Aurel Popescu.

„Noi suntem foarte loviţi faţă de celelalte industrii. Dacă toată lumea are scumpire la energie, toată lumea are scumpire la gaze, la combustibili, la materia prima nu are nimeni scumpirea pe care o avem noi. Noi avem un preţ dublu faţă de cea fost în iulie la recoltare. Acum luăm grâul cu 1.450 lei/tona faţă de 850 de lei anul trecut. Toată lumea spune că avem o producţie bună de grâu anul acesta, dar grâul este un produs tranzacţionat la bursă pe piaţa mondială şi toată lumea lucrează după preţul pe bursă. Aşa cum este preţul la bursa de la Chicago sau la cea de la Paris, aşa se reflectă a doua zi în preţul grâului în Portul Constanţa. Nu avem noi de câştigat şi poate nici producători agricoli nu mai sunt aşa de mulţi care deţin grâu. Grâul de pe stoc, în jur de 5-6 milioane de tone, este în posesia traderilor şi să fim realişti: ei fac preţul în funcţie de piaţa mondială”, a precizat Popescu.

Acesta susţine că, în pofida tuturor acestor probleme, scumpirea produselor de morărit şi panificaţie la nivelul costurilor actuale din industrie ar putea conduce la scăderea vânzărilor în contextul puterii limitate de cumpărare a românilor.

Electrica Furnizare Discount

„Nouă ne e teamă că nu putem scumpi produsele la nivelul la care se duce costul de producţie, pentru că nu ştim dacă absoarbe piaţa. Puterea de cumpărare este limitată şi există riscul să scadă vânzările. O îngrijorare mare o avem din partea salariaţilor, pentru că atunci când o să primească facturile mărite o să ne zică că nu le mai ajunge salariul. Toate acestea nu ştiu unde o să ne ducă, la dublarea preţurilor? Nu ştiu ce să spun, dar în orice caz lucrurile sunt scăpate de sub control. Eu am primit la brutărie notificare la energie pentru un preţ de cinci ori mai mare şi de şase ori la gaze, colegii din ţară au primit de la 200 de lei şi ceva de lei pe MW la 2.500 de lei, de 12 ori i-a crescut preţul la energie. Este inadmisibil. Nu ştim ce se întâmplă, au scăzut resursele pe plan mondial sau cineva îşi bate joc de noi?”, a subliniat şeful ROMPAN.

În acest context, preţul pâinii ar putea înregistra o creştere de 10 – 15% în această perioadă, sub costul de producţie, după o majorare de 10 – 15%, care a avut loc deja. „Am avut deja influenţe în preţ de 10 – 15% şi cred că mai vin 10 – 15%. Noi încercăm să menţinem preţurile, dar oamenii nu pot rezista o lună şi jumătate cu costuri mai mari şi pierderi însemnate. Este politica fiecărui agent economic şi când constată că nu mai are încasări ca să plătească furnizorii nu mai are ce sa facă. Vă spun că s-au scumpit toate, chiar şi pungile în care noi băgăm pâinea s-au făcut 20 – 25 de bani, mai plăteşti şi ecotaxa de 15 bani şi iată că sunt 35 de bani care trebuie să-i pui la o franzelă. Este foarte mult, iar să dai pâinea fără pungă nu poţi. Repet, nu ştiu ce o să facem”, a adăugat Aurel Popescu.

Şi în ceea ce priveşte cozonacii, produsele de panificaţie cele mai căutate în perioada sărbătorilor de iarnă, Popescu a transmis că nu crede că mai pot fi menţinute preţurile, pentru că s-a scumpit totul. „Uleiul, de exemplu, a ajuns la 10 lei pe litru, faţă de 3 lei şi ceva. Eu cred că vom mânca anul acesta cozonaci mai scumpi. Nu avem ce face”, a menţionat acesta.

Pe de altă parte, preşedintele ROMPAN speră să obţină sprijin pentru industria de morărit şi panificaţie odată cu instalarea noului guvern.

„Eu îmi pun speranţe, odată cu instalarea noului guvern, pentru că degeaba dai bani la populaţie şi îi reduci tarifele la utilităţi, dacă nu dai şi agentului economic un ajutor. Noi vom avea sute de falimente şi închideri de unităţi, pentru că cei mici nu vor rezista, închid unitatea şi dau drumul dacă vor veni vremuri mai bune. Dar noi industria nu avem ce face trebuie să asigurăm necesarul de consum al populaţiei şi trebuie să ne adaptăm din mers tuturor şicanelor care vin din partea guvernanţilor. În primul rând vreau să reiau discuţia cu ministrul Energiei pentru o schemă specială pentru morărit şi panificaţie. O schemă diferită faţă de cea pentru IMM-uri, pentru că acolo e vorba de 100 de kilowaţi, iar noi nu avem ce face cu 100 de kilowaţi, noi îi mâncam pe oră, vrem o schemă în megawaţi. De asemenea, instalarea de panouri solare este o idee pe care noi o îmbrăţişăm şi vrem să ne dotăm, pentru că ai avantajul să îţi produci energia ta şi te costă şi mai puţin. Deci strângem din dinţi câteva luni şi să sperăm ca după aprilie va veni ceva în jos din preţurile acestea imense”, a explicat Aurel Popescu.

De asemenea, acesta a anunţat că intenţionează să discute şi cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii în ceea ce priveşte o schemă de ajutor pentru panificaţie în vederea achiziţionării de utilaje perfomante, în special din fonduri europene.

„Cu Ministerul Agriculturii vrem să discutăm despre o schemă de ajutor pentru panificaţie ca să facem investiţii şi eventual să ne axăm pe investiţii cu finanţare din partea UE, în special pentru utilaje perfomante, în sensul consumului mai mic de energie electrică decât cele pe care le avem în dotare. Şi aici se poate face o schemă de ajutor, pentru că alte soluţii nu văd. Trebuie să facem o discuţie împreună cu reprezentanţii Ministerului Energiei şi Ministerului Agriculturii să discutăm aşezat pentru că lucrurile sunt scăpate de sub control şi noi nu mai ştim cum să ne redresăm şi cum să ne adaptăm acestei situaţii”, a mai spus preşedintele ROMPAN.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare