Cinci orașe din județul Alba în SCENARIUL ROȘU: Ce restricții ar putea fi impuse

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Cinci orașe din județul Alba și anume Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș și Sebeș intră de astăzi în scenariul roșu, după actualizarea de miercuri a datelor  de către Direcția de Sănătate Publică Alba.

În cele cinci orașe menționate a fost depășită rata de incidență de 3 cazuri la o mie de locuitori în ultimele 14 zile.

ELIT

Potrivit HOTĂRÂRII nr. 49 din 13.10.2020 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în orașele în care incidența depășește 3/1000 se iau următoarele măsuri:

Toate unitățile de învățământ vor trece la scenariul roșu, ceea ce înseamnă că elevii vor face ore exclusiv online. Decizia este valabilă și pentru activitățile desfășurate în creșele din municipiu.

De asemenea, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în toate spațiile publice.

Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară al)doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în județele/localitățile unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419