// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Cinci morţi din cauza gripei în România, la început de 2019. Situația în județul Alba

Gripa de sezon continuă să facă ravagii. De la începului anului şi până în prezent numărul celor care au viroze respiratorii şi gripe este în continuă creştere. Mai mult, cinci persoane şi-au pierdut viaţa din cauza gripei. Ultimul deces înregistrat este al unui bărbat de 70 de ani din judeţul Mureş, care nu era vaccinat.

Deocamdată nu se poate vorbi despre o epidemie. Anul trecut, vârful sezonului gripei a fost în februarie.

Până la data de 30 decembrie 2018 au fost vaccinate antigripal 1.187.159 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Gripa sezonieră se caracterizează printr-o apariție bruscă a febrei, tuse , dureri de cap, dureri musculare și articulare, stare generală de rău.

În județul Alba, de la începutul sezonului rece și până în prezent – respectiv la finalul lunii decembrie – s-a înregistrat un singur caz de gripă – o formă ușoară, iar persoana în cauză nu a necesitat spitalizare.

În prima săptămână din 2018 au fost raportate către DSP Alba 1222 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, cele mai multe fiind întâlnite în Alba Iulia (449), Sebeș – 265 și Blaj (147).

Comparativ cu perioadele similare ale anilor trecuți, în prezent au fost semnalate mai puține cazuri, în spitalele din județ s-au internat 40 de persoane.

În ceea ce privește pneumoniile, în prima săptămână din an în Alba au fost 205 cazuri, dintre care 31 au necesitat internare. Cele mai multe au fost în Alba Iulia – 83 și Sebeș – 52, ținând cont că acestea sunt și municipiile cu cel mai mare număr de locuitori din județ.

Vaccinarea a decurs foarte bine în județul Alba. De la începutul sezonului și până în prezent au fost vaccinate 27.389 de persoane. La medicii de familie din județ mai sunt circa 550 de doze.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419