Cinci absolvenți ai Colegiului Militar din Alba Iulia, admiși la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov, arma Aviație – piloți aeronave cu motoare reactive
Pentru cinci dintre absolvenții Promoției 2023 a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” visul de a zbura va deveni realitate. Alexandru Gheorghe, Bianca Ilieș, Adrian Mortură, Alex Oltean și Maria Preda au fost admiși la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov la specializarea Management Aeronautic, arma Aviație – piloți aeronave cu motoare reactive.
Din cele 13 locuri pentru care au concurat absolvenții de colegii militare, cinci au fost ocupate de absolvenții colegiului nostru, iar mediile de repartiție ale acestora au fost cuprinse între 9,23 și 9,10.
Fiecare dintre absolvenții noștri a fost conștient de măreția visurilor la care aspiră, dar ambiția, munca și perseverența i-au adus atât de aproape de îndeplinirea lor. Până să zboare singuri la propriu, trebuie să dea dovadă de dăruire, să muncească și să se pregătească intens.
Din rândurile de mai jos aflați ce anume i-a motivat să aleagă această carieră și cum au reușit să ajungă până aici.
”Ideea de colegiu militar mi-a fost prezentată prin clasa a VII-a, când deja începeam să caut variante de licee, de tatăl meu, care a fost și el la rândul său în armată. Deși reticent la început, am fost convins să încerc armata, în primul rând de unitatea colegilor tatălui meu, dar și de faptul că adoram uniforma militară. Ulterior, am aflat de existența carierei de pilot militar, lucru care m-a făcut să fiu sigur pe decizia mea, având astfel un țel pentru care să muncesc, visul copilăriei mele, acela de a zbura.
Anii liceului nu au fost tocmai ușori, în special începutul. Totuși, colegii mei mi-au fost alături și ne-am ajutat reciproc să trecem prin zilele petrecute în liceu, fie ele mai bune sau mai rele. Ultimul an din liceu pare că a trecut într-o secundă, spre deosebire de ultimele luni pline de emoții și examene decisive. Sunt recunoscător cadrelor didactice și militare care mi-au arătat drumul spre această realizare, ce va pune bazele unei cariere de succes, dar și părinților mei care mi-au oferit tot suportul necesar pentru această reușită.
Pot spune că, într-un final, munca mea a dat roade, iar rezultatele au fost pe măsură. Mă consider pregătit să încep o nouă etapă a vieții, să înfrunt provocările academiei, să-mi cunosc noii colegi și nu în ultimul rând, să devin pilot”, a spus absolventul Alexandru Gheorghe.
”Nu visa vise mici pentru că ele nu au puterea să motiveze inimile oamenilor” – GOETHE. Din primele zile în care am pășit pe poarta Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, energia acestui loc special și a oamenilor deosebiți pe care i-am întâlnit m-au făcut să știu exact ceea ce îmi doresc la finalul celor patru ani de liceu – să devin pilot. Cu cât se apropia examenul de admitere, cu atât mai multă încredere aveam că îmi voi atinge obiectivul.
Cu multă muncă, ambiție și perseverență, dar și cu sprijinul și susținerea cadrelor militare și didactice, am reușit să ating următoarea bornă în drumul ales de mine – Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”. Alături de mine, pas cu pas, au fost doamna dirigintă Teodora Dăncilă și domnul locotenent Cristi Popa, cărora țin să le mulțumesc în mod special pentru întregul sprijin pe care mi l-au acordat și cărora le datorez o părticică din reușitele mele. Sunt foarte fericită pentru rezultatele obținute până acum, dar în același timp emoționată, curioasă și extrem de pregătită pentru ceea ce urmează în viitor și pentru a-mi atinge potențialul maxim”, a mărturisit absolventa Bianca Ilieș.
”Nu subestima puterea visurilor tale întrucât prin muncă, dedicare, disciplină, perseverență poți reuși orice îți propui. Trebuie să spun că această reușită a fost posibilă datorită profesorilor și cadrelor militare care au încercat mereu să ne îndrume în atingerea scopului fiecăruia. Această reușită a adus după sine noi provocări, noi aspirații care o să îmi ghideze viitorul și care o să mă ajute să îmi ating potențialul maxim, devenind cea mai bună versiune a mea. Nu, cerul nu este limita. Este doar începutul”, a spus absolventul Adrian Mortură.
„După ce am finalizat cu succes colegiul militar, am privit spre ceruri cu un nou scop: să devin pilot. Drumul către această direcție a fost presărat cu provocări, dar și cu momente de satisfacție personală. Fiecare test depășit m-a apropiat mai mult de acest vis. Atât efortul constant, cât și dorința de a depăși limitele mele personale, au jucat un rol crucial în realizarea acestei oportunități unice. Cu nerăbdare și umilință, mă pregătesc să intru în prima mea zi ca student în această specializare de excepție.
Aceasta este o scurtă privire asupra modului în care am reușit să ajung în pragul specializării de pilot de avion cu motoare reactive și cu emoție mă gândesc la începutul acestei noi etape. Sunt recunoscător pentru sprijinul și îndrumarea pe care le-am primit și abia aștept să împart mai multe realizări și experiențe în viitorul meu de pilot”, a spus absolventul Alex Oltean.
”Deși îmi doream de multă vreme, înainte de toate mi-a fost frică până și să sper că voi ajunge pilot, conștientă fiind de dificultatea probelor care vor urma, însă prin ambiție și muncă am reușit să-mi îndeplinesc acest vis. Acum privesc cu mai multă încredere și curiozitate spre viitor, dorindu-mi să fac față tuturor provocărilor care mă așteaptă.
Ca fată, am primit multe întrebări legate de alegerea mea de a lucra în acest domeniu, răspunsul e simplu: îmi place să cred că voi deveni una din femeile care dovedesc că și noi suntem capabile de a realiza lucruri mărețe”, a mărturisit absolventa Maria Preda.
Felicitări, vă dorim mult succes în frumoasa carieră militară pe care v-ați ales-o!
Cer senin!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Târg caritabil de Crăciun la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș pentru ajutorarea elevilor cu o situație materială dificilă
FOTO | Târg caritabil de Crăciun la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș pentru ajutorarea elevilor cu o situație materială dificilă Curtea Colegiului Național „Lucian Blaga” din Sebeș s-a transformat într-un loc de poveste, cu ocazia organizării târgului caritabil de Crăciun. Evenimentul a adus împreună zeci de elevi, părinți și cadre didactice pentru o cauză […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 34 de minute
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Actualitateacum 3 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Actualitateacum 4 zile
8 decembrie – Ziua Constituției României
-
Oameni şi locuriacum 2 zile
10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox
-
Actualitateacum o oră
12 decembrie 1916: Consiliul de Miniștri a aprobat transferul Tezaurului României în Rusia