Rămâi conectat

Sport

CIL Blaj își propune să realizeze o primăvară fotbalistică superioară turului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CIL Blaj nu a avut un tur strălucit în Liga a 4-a, formația din “Mica Romă” clasându-se pe o poziție modestă, locul 8 din cele 15 competitoare.

A fost o toamnă cu frământări pe banca tehnică, după ce Septimiu Boancăș a plecat după 8 ani pentru a se implica într-un alt proiect fotbalistic, în Sibiu, alături de Daniel Tătar. Inițial a fost instalat Olimpiu Cucerzan, înlocuit după scurt timp de Radu Bulugea (prins și cu activitatea de la juniorii prim-divizionarei Gaz Metan Mediaș), pentru ca ultima parte a sezonului antrenor principal să devină Bogdan Cisteian (35 de ani), cu 4 jocuri la activ (a debutat cu stângul, 0-3 cu Industria, având 4 puncte). Blăjenii au alternat rezultatele bune cu decepțiile, ultima fiind înregistrată la Săsciori, un 0-4 împotriva Energiei, revelația turului, cel mai drastic insucces, în runda ce a tras cortina peste prima parte a campionatului.

CIL a început pe “cai mari” stagiunea, fără a cunoaște gustul înfrângerii în primele 6 dispute, când a strâns 4 victorii (14 puncte). În etapa a 7-a a pierdut primul meci, la Daia Română (0-2) și s-au produs regresul, numai 5 puncte acumulate și un singur meci adjudecat până la finalul turului, totalizându-se 19 puncte

Este clar că ne dorim cu totul altceva în retur, mai ales că finalul primei părți a sezonului a fost unul al dezamăgirilor. Ne propunem să intrăm în lupta pentru primele locuri, să ne clasăm cât mai sus, în apropierea podiumului”, a punctat președintele Augustin Damian.

CIL Blaj vrea să-și întărească lotul, vizând un atacant, precum, și 3 mijlocași, dintre cere doi de bandă. “Vizăm 2-3 jucători din zonă, fotbaliști tineri”, a mai spus Damian. Sunt prevăzute mai multe jocuri de verificare în perioada precompetițională, adversarii numindu-se Spicul Daia Română, Sparta Mediaș, Kinder Teiuș (dublă) și Voința Stremț, primul dintre acestea în 29 ianuarie.

Dincolo de latura pur fotbalistică, echipa din “Mica Romă” se mândrește cu cel mai bun gazon din județul Alba, unul ce rivalizează cu suprafețele de joc din Liga 1. După ce a disputat jocurile interne la Crăciunelu de Jos, CIL a revenit acasă, unde beneficiază de condiții excelente de joc pe arena din cartierul Veza, modernizată anul trecut și lăudată de echipele ce au evoluat deja acolo. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea