Cifră de afaceri de 7,5 milioane de dolari la Fabrica de Arme Cugir

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

„Delegaţia Fabricii de Arme din Cugir la Târgul de Armament din SUA a avut drept principal scop încheierea de noi contracte cu partenerul american dar şi negocierea contractului aflat în derulare”, ne-a declarat ing. Radu Roşian, administrator special la Fabrica de Arme şi UM Cugir.
Potrivit lui Roşian, pentru Fabrica de Arme au fost rediscutate preţurile pentru produsele noi, astfel că în urma creşterii de preţ obţinut de firma cugireană cifra de afaceri se situează lunar la 750 mii de dolari.
În acest context, administratorul special le cere managerilor unităţii şi tuturor salariaţilor, mobilizare exemplară în ceea ce priveşte calitatea produselor şi respectarea termenelor de livrare, astfel încât contractele să fie onorate conform clauzelor stabilite de comun acord. „Referitor la Uzina Mecanică Cugir, se impune identificarea unor pieţe pentru muniţie calibru NATO, cât şi pentru pistolul 9 x 19 milimetri, perspectivă din păcate nu atât de optimistă, întrucât preţurile de producţie ne scot de pe piaţa actuală”, a precizat Roşian.
În ceea ce priveşte impresiile despre vizita la Târgul de Armament, Roşian susţine că este cea mai mare expoziţie de arme organizată de americani pentru piaţa civilă. Prin intermediul importatorului armelor de la Cugir, cele două uzine sunt bine reprezentate, „CENTURY 2000” având cel mai mare stand din expoziţie. (C.P.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419