Chinezii care fac afaceri cu lemn la Zlatna, condamnați definitiv la închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală

Chinezii care fac afaceri cu lemn la Zlatna, condamnați definitiv la închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat recent sentința definitivă în dosarul de evaziune fiscală în care au fost judecați trei cetățeni chinezi, reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din Zlatna cu obiect de activitate în domeniul prelucrării lemnului.

Instanța a respins apelul inculpaților și a decis condamnarea acestora la închisoare cu suspendare. Liu Yachen, Liu Yan şi Sun Yang au fost trimişi în judecată în martie 2016. Fiecare dintre cei trei inculpaţi a primit pedeapsa de 2 ani şi 4 luni de închisoare, a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni. Activitatea infracţională a administratorilor societăţii comerciale Sen Fu SRL Zlatna a fost documentată de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, stabilindu-se iniţial un prejudiciu produs bugetului de stat în valoare de peste 700.000 de lei.

Din cercetări a rezultat că în perioada 2007 – 2014, inculpaţii s-au sustras de la plata obligaţiilor datorate statului, înregistrând în statele de plată lunare, salarii aferente angajaţilor mult diminuate faţă de cele real acordate. Mai mult, în perioada 2012 – 2014, angajaţilor societăţii li s-au acordat tichete valorice de masă, contravaloarea acestora fiindu-le reţinută, fără drept, din salariul lunar acordat, sub justificarea că «aceasta este prevederea legală».

Prin faptele lor, cei doi administratori ai societăţii comerciale au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 700.000 de lei, reprezentând impozit pe venit şi contribuţii cu reţinere la sursă nedeclarate şi neachitate, se afirmă în rechizitoriul procurorilor. Pe lângă condamnare penală, instanţa a mai decis să interzică celor trei cetăţeni chinezi dreptul de a ocupa funcţia de care s-au folosit pentru săvârşirea infracţiunii (administrator societate comercială în cazul primilor doi inculpaţi şi manager societate comercială în cazul celui de al treilea inculpat), pe o perioadă de 2 ani. Instanța a recuperat prejudiciul în sumă de 742.056 lei cauzat statului.

De asemenea, inculpaţii Liu Yachen, Liu Yan şi Sun Yang în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Sen Fu SRL Zlatna, au fost obligați la plata sumei de 604.844 de lei în favoarea părţii civile A.N.A.F. – Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov – A.J.F.P. Alba, reprezentând rest accesorii calculate la debitul principal achitat integral.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

stef 13 mai 2018 at 11:57

Vai de ea justitie,toti mafiotii achitati s-au suspendare,gainarii executare.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...