Cetatea sub formă de stea de la Alba Iulia, surprinsă în imagini aeriene. Cum se văd de la înălțime bastioanele fortăreței de tip Vauban

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Cetatea bastionară de tip Vauban de la Alba Iulia a fost surprinsă în imagini aeriene ce scot în evidență conturul fortăreței sub forma unei stele în 7 colțuri.

Cetatea Alba Carolina01

USR - Alegeri parlamentare 2020

Fotografiile au fost realizate de Lucian Craiu și postate, în 2 iulie, pe rețeaua socială Facebook.

Citește și „Cetatea Alba Carolina reprezintă o bijuterie a României”

În imagini se observă o parte din edificiile reprezentative ale municipiului: Sala Unirii, Catedrala Reîntregirii Neamului, Catedrala Romano-Catolică, Muzeul Național al Unirii, Palatul Princiar, Biblioteca Batthyaneum și, în plan îndepărtat, blocurile sub formă de ”M” de pe Bulevardul Transilvaniei.

Citește și GHIDUL CETĂŢII Alba Carolina. 24 de obiective pe care turiştii nu ar trebui să le rateze. Descoperă misterele celei mai mari cetăţi de tip Vauban din sud-estul Europei

Fortăreața de tip Vauban de la Alba Iulia și-a creat o identitate aparte datorită fotografiilor și filmărilor aeriene care au devenit virale în mediul online, devenind atractivă pentru turiști care aleg să o viziteze.

Citește și Cetatea Alba Carolina, de la o cazemată prăfuită, la o bijuterie arhitectonică şi turistică

Pe cunoscutul portal turistic Trip Advisor, Cetatea Alba Iulia se află pe locul doi în topul destinațiilor recomandate din România. Poziția ocupată este datorată voturilor primite din partea turiștilor care au vizitat această fortificație.

Cetatea a devenit de departe atracția de top din județul Alba și pentru că, la Alba Iulia, istoria este mereu vie, datorită unor evenimente unice, atractive și interactive. (D.S.)

[Gallery not found]

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419