Cetatea Alba Carolina pregătită de un nou asalt muzical… en fanfare! Din luna mai, Fanfara “Augustin Bena” în fiecare duminică în Piața Cetății

Din luna mai, Fanfara “Augustin Bena” în fiecare duminică în Piața Cetății

Arhitecți, urbaniști, constructori, au transformat visele în linii și contururi, mai apoi, ideile în forme concrete, dând viață celei mai frumose povești de restaurare a unei cetăți. De la ei a început totul. Însă, de câțiva ani, Cetatea Alba Carolina trăiește! Fiecare sezon turistic a însemnat în fiecare an provocari neconvenționale, festivaluri pline de ritm, artiști transformați în veritabili heralzi cu sarcina precisă de a anunța că muzica se aude cel mai bine în Piața Cetății, la Alba Iulia. Începutul noului sezon turistic pregătește ceremonios Cetatea să preia și să ofere cel mai meticulos, riguros și bine coordonat grup muzical: fanfara.

De la 1 mai, Fanfara “Augustin Bena” a județului Alba va oferi albaiulienilor și turistilor veritabile “turniruri” muzicale în Piața Cetății Alba Carolina, prin compoziții și orchestrații reprezentative pentru cea mai eficientă familie muzicală, brass-ul. În fiecare duminică, de la ora 13, (excepție ziua de luni, 1 mai) maestrul Coriolan Honcaș alături de instrumentisti în uniformă militară vor avea punct fix de “gardă muzicală”, fără limită la ritm, interpretare și repertoriu.

“ Inițiativa noastră și a primăriei face ca Alba Iulia să fie așa cum ne dorim cu toții: mai primitoare și mai surprinzătoare. Dacă ne gândim la muzică, în general, ca la o mare familie, fanfara are de departe cei mai distinși și nobili membri. Venind din trecut, rămâne și astăzi un gen muzical emblematic pentru toate ocaziile speciale, deschizând evenimente și ceremonii oriunde pe glob. Pentru noi este foarte important să arătăm că Alba are tradiție și, probabil, unii dintre cei mai buni instrumentiști de fanfară.” Alexandru Pal, directorul Centrului de Cultură “Augustin Bena”.

Pentru a da un sens permanent acestei colaborări, în curând, în Piața Cetății, se va monta un foișor mobil. Mini stagiunea va avea și un punct culminant, de Ziua Imnului Național, când la Alba Iulia vor fi prezente orchestre reunite într-o sesiune aparte și specială de muzică de fanfară.

“ Trebuie să recunoaștem că indiferent unde ne surprinde, la o plimbare în parc cu nepoții, în stepă sau în curte la Casa Albă, muzica de fanfară, ritmul și uniforma ne fac să vibrăm. Duminicile de vară nu vor mai fi niciodată la fel în Alba Iulia și multă lume va întârzia la clasicul prânz în familie. Muzica de fanfară, cântată de virtuoși, va învălui pentru prima dată în acest sezon Cetatea și sunetul acesta va face parte din viața noastră. Pentru a te bucura de asta nu ai nevoie de studii la conservator.” Mircea Hava, primar.

Prima reprezentație este programată pe 1 mai, de la ora 13. Chiar dacă inițiativa vizează o formulă continuă, în fiecare duminică, exceptiile vor fi preanunțate pe site-ul www.turism.apulum.ro.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...