Centru de îngrijire de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc, la Aiud. Primăria a semnat actul de prelungire a contractului de finanțare, cu Ministerul Muncii

primaria aiud Primăria Municipiului Aiud anunță că a semnat actul de prelungire a contractului de finanțare cu Ministerul Muncii pentru ”Centrul de îngrijire de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc – Sfântul Nicolae”. O clădire din oraș, unde 15 copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani ar urma să primească servicii de îngrijire, educaţie, recreere și socializare, dar și consiliere, va fi reabilitată și dotată cu echipamente și mobilier.

”În data de 30.06. 2015 a fost semnat Actul adiţional nr. 3/30.06.2015  de prelungire a valabilităţii Contractului de finanţare nr. 114 din 06.11.2013, până la data de 30.10.2016, încheiat între Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Municipiul Aiud, pentru implementarea subproiectului “Centru de îngrijire de zi pentru copii aflaţi in situaţii de risc – Sfântul Nicolae” din municipiul Aiud, str. Cuza Vodă, nr. 7, judeţul Alba”, anunță Primăria Aiud.

ELIT

Solicitantul proiectului este Municipiul Aiud, iar partener este Asociaţia Filantropia Ortodoxă – Filiala Aiud.

Subproiectul se realizează cu sprijinul Guvernului României – Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, prin Proiectul “Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa şi instruirea personalului aferent”.

Mihail David - 2020

Obiectivul general al subproiectului este reabilitarea unei clădiri aflate în patrimoniul Municipiului Aiud şi dotarea cu echipamente şi mobilier, în scopul funcționării “Centrului de îngrijire de zi pentru copii aflaţi in situaţii de risc – Sfântul Nicolae” din municipiul Aiud, amplasat într-un loc accesibil membrilor comunităţii, luând în considerare mijloacele de transport, de comunicare şi distanţa faţă de alte servicii sociale.

Obiectivele subproiectului sunt: reducerea numărului de copii separaţi de familiile lor, promovarea cu prioritate a interesului superior al copilului, reducerea factorilor de risc ce pot influenţa familiile vulnerabile şi copiii proveniţi din acestea, întărirea parteneriatului public – privat pentru susţinerea serviciilor destinate protecţiei copilului.

De menţionat că, până în prezent, s-a elaborat documentaţia tehnică faza Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (DALI), au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici, s-a primit Avizul Comisiei Tehnico-Economice a Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice pentru obiectivul de investiţii (centrul de zi pentru copii) şi au fost contractate serviciile pentru elaborarea Proiectului Tehnic.

Misiunea centrului este asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere şi socializare, consiliere, dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă, care să satisfacă trebuinţele identificate ale grupului ţintă (15 copii cu vârsta cuprinsă între 7 si 14 ani), scăzând astfel riscul de separare de părinţi.

 

 

 

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

3 Comentarii

ortodoxia = afacere pe banii nostrii 25 septembrie 2015 at 21:40

Oare cati bani se primeste lunar pentru a face aceste activitati?
Cati angajati vor fi ,cine-i angajeaza si pe ce criterii se va angaja?
In cazul in care nu se vor mai primii fonduri , (uriase ) fac popii voluntariat????Aceste activitati vor tine cata vreme se vor da bani cu nemiluita , cand banii se opresc , se opreste totul !!!!!!!!!!!!

pesimist/fost optimist/ 26 septembrie 2015 at 13:03

Comentariul meu?

pesimist/fost optimist/ 26 septembrie 2015 at 14:09

libera exprimare este garantata de Constitutie, asa ca astept sa publicati cele scrise de mine dealtfel o sa apara si pe F B cu mentiunea ca va fac de ras asta doriti? aveti 5 mi si public

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...