Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Cei care vor să meargă la Untold sau Neversea vor scoate bani mai mulți din buzunar: TVA majorat pentru vânzarea de bilete

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cei care vor să meargă la Untold sau Neversea vor scoate bani mai mulți din buzunar: TVA majorat pentru vânzarea de bilete

Executivul de la București plănuiește să majoreze TVA-ul de la 5 la 19% pentru vânzarea de bilete. Astfel, prețul biletului ar urma să crească cu 15%, iar banii vor fi plătiți de participanți.

Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale au transmis o scrisoare deschisă către Ministrul Culturii, Raluca Turcan. Printre semnatarii acestei scrisori sunt și organizatorii celor mai mari festivaluri de la noi din țară, Untold și Neversea.

„În primul rând, vor fi consecințe pe termen scurt pentru cei care vor veni la evenimente pentru că în mod direct ei vor afectați de această creștere a TVA-ului. Și dacă va fi 5% și dacă va fi 19%, vorbim despre o taxă care se colectează de către organizator și care este virată mai departe către stat.

Noi încercăm să le explicăm celor care ne conduc că prin această măsură pe care ei o propun, șansele de a colecta mai mult TVA de la industria culturală sunt foarte mici.

La ora actuală, cea mai mare parte dintre evenimente sunt realizate pe bani publici. Noi, cei care facem evenimente pe bilete, suntem într-un număr mic.

În momentul în care prețul biletului va crește numărul celor care ar dori să vină o să scadă pentru că și acum oamenii spun că prețul unui bilet la un concert cu un artist internațional este deja foarte mare.

Dacă va mai crește cu încă 14 procente, lucrurile nu vor arăta deloc bine. Este o măsură luată fără ca oamenii de profil să fie consultați în prealabil”, a declarat Edy Chereji, co-fondator Untold Universe.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ministerul Educației, lege privind accesul copiilor la tehnologie: În ce condiții cei mici au voie la dispozitive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Educației, lege privind accesul copiilor la tehnologie: În ce condiții cei mici au voie la dispozitive Un proiect premieră de la Ministerul Educației face referire la accesul copiilor la tehnologie, atât la școală, cât și acasă, iar potrivit documentului, cei până-n 2 ani nu ar trebui să aibă acces la telefon sau tabletă, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea