Ce se va întâmpla cu programul ”Prima Casă” anul viitor. Cu cât scad fondurile

Paul Voicu - Primar 2020

Anul 2019 va aduce o stagnare în ceea ce privește prețurile locuințelor, aceasta fiind provocată de faptul că fondurile pentru Prima Casă vor scădea cu 25 la sută, conform unui studiu făcut public de curând. 

Potrivit estimărilor făcute de specialiștii de la RE/MAX România, nivelul ROBOR la trei luni nu va depăși 3,5 la sută.

ELIT

”Pe de altă parte, analiştii estimează că în 2019 preţurile locuinţelor vor stagna, eventual pot înregistra o uşoară creştere, urmând ca până în 2022, la nivelul marilor oraşe, acestea să ajungă la valori mai mari, cu precădere în zonele cu potenţial crescut de dezvoltare economică”, se arată în comunicat.

Totodată, programul „Prima casă”, cel mai important pilon de finanţare în 2018, ar putea fi încetinit, urmând a beneficia de fonduri cu 25% mai mici, conform analizelor Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Mihail David - 2020

De asemenea, se pare că anul viitor, cumpărătorii vor fi din ce în ce mai pretenţioşi, iar atribute precum localizarea, seriozitatea şi prestigiul dezvoltatorului sau conceptul de locuinţă propus vor conta din ce în ce mai mult, consideră directorul de marketing al Imobiliare.ro, Daniel Crainic.

”Vom vedea în marile oraşe primele livrări de locuinţe din noua generaţie, conceptele pregătite după criză. Bineînţeles, vor exista diferenţe de la un oraş la altul şi probabil că cel mai bine vor performa centrele regionale precum Timişoara, Cluj sau Iaşi, dar şi oraşe de dimensiuni medii care trec printr-o perioadă bună, precum Sibiu, Oradea, Arad. Ne aşteptăm la un 2019 bun, cu o cerere sănătoasă şi preţuri în curs de stabilizare”, a declarat Daniel Crainic.

Sursa: a1.ro

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...