Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ce ar face populația României în cazul izbucnirii unui război? SONDAJ despre reacția la un conflict armat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce ar face populația României în cazul izbucnirii unui război? SONDAJ despre reacția la un conflict armat în România.

Institutul INSCOP Research la comanda New Strategy Center, a realizat un sondaj, în perioada 6-14 noiembrie 2023, privind atitudinea românilor în caz de război.

Astfel, 50,5% dintre respondenți au declarat că ar lupta pentru a-și apăra țara, în timp ce 11,8% s-ar ascunde și 19,4% ar emigra. 5,6% dintre participanți ar obține un certificat medical pentru a fi considerați inapți de luptă, în timp ce 4,7% au ales varianta „altceva”, iar 8% nu știu sau nu au răspuns.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În privința afiliației geopolitice, un sfert dintre respondenți consideră că România ar trebui să iasă din Uniunea Europeană, iar aproape 20% susțin ieșirea din NATO. Totuși, peste 50% au o opinie favorabilă cu privire la faptul că NATO și SUA trimit mai multe trupe în România.

Citește și: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 copii, care s-a înrolat în armată la 42 de ani. ”Sunt recunoscătoare și mândră că am avut această șansă!”

57.1% dintre români au o părere bună despre faptul că NATO şi SUA trimit mai multe trupe în România, deoarece ne apără de Rusia. 35.5% au o părere proastă, deoarece trimiterea de trupe NATO şi SUA în România va supăra Rusia. 7.4% nu ştiu sau nu răspund.

În legătură cu conflictele din lume, 35,5% dintre respondenți cred că trimiterea mai multor trupe ale NATO și SUA în România ar supăra Rusia, în timp ce 57,1% au o părere pozitivă despre acest lucru. De asemenea, aproximativ o treime consideră că Hamas este responsabil pentru conflictul din Gaza, iar aproape jumătate cred că Rusia poartă vină pentru conflictul din Ucraina.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea