Ce ar face populația României în cazul izbucnirii unui război? SONDAJ despre reacția la un conflict armat
Ce ar face populația României în cazul izbucnirii unui război? SONDAJ despre reacția la un conflict armat în România.
Institutul INSCOP Research la comanda New Strategy Center, a realizat un sondaj, în perioada 6-14 noiembrie 2023, privind atitudinea românilor în caz de război.
Astfel, 50,5% dintre respondenți au declarat că ar lupta pentru a-și apăra țara, în timp ce 11,8% s-ar ascunde și 19,4% ar emigra. 5,6% dintre participanți ar obține un certificat medical pentru a fi considerați inapți de luptă, în timp ce 4,7% au ales varianta „altceva”, iar 8% nu știu sau nu au răspuns.
În privința afiliației geopolitice, un sfert dintre respondenți consideră că România ar trebui să iasă din Uniunea Europeană, iar aproape 20% susțin ieșirea din NATO. Totuși, peste 50% au o opinie favorabilă cu privire la faptul că NATO și SUA trimit mai multe trupe în România.
Citește și: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 copii, care s-a înrolat în armată la 42 de ani. ”Sunt recunoscătoare și mândră că am avut această șansă!”
57.1% dintre români au o părere bună despre faptul că NATO şi SUA trimit mai multe trupe în România, deoarece ne apără de Rusia. 35.5% au o părere proastă, deoarece trimiterea de trupe NATO şi SUA în România va supăra Rusia. 7.4% nu ştiu sau nu răspund.
În legătură cu conflictele din lume, 35,5% dintre respondenți cred că trimiterea mai multor trupe ale NATO și SUA în România ar supăra Rusia, în timp ce 57,1% au o părere pozitivă despre acest lucru. De asemenea, aproximativ o treime consideră că Hamas este responsabil pentru conflictul din Gaza, iar aproape jumătate cred că Rusia poartă vină pentru conflictul din Ucraina.
Sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]