CAZURI NOI în cadrul focarului de COVID-19 din zona Sebeș: Alți 20 de pacienți depistați pozitiv în urma anchetei epidemiologice de la firma de înghețată

Se extinde numărul celor pozitivi cu noul coronavirus în cazul focarului de infecție apărut duminică în județul Alba, când 27 de angajați ai unei firme din județ au fost depistați pozitiv la testarea pentru COVID-19. În cursul zilei de astăzi au mai fost descoperiți pozitiv cu COVID-19 înca 20 de persoane, dintre care, 14 sunt angajați ai firmei.

„DSP Alba face eforturi deosebite pentru limitarea și stingerea focarului de COVID 19 de la operatorul economic unde au fost identificate până acum 47 de persoane pozitive (27 în data 24 mai și 20 în data de 25 mai), fiind vorba despre angajați și membri ai familiilor acestora. În cazul celor pozitivi formele de boală sunt ușoare și medii, o parte dintre ei fiind simptomatici.

ELIT
Citește și: FOCAR de COVID-19 la o firma din Sebeș

Testările continuă și azi, aceasta fiind cea mai complexă anchetă epidemiologică derulată de specialiștii DSP Alba de la începutul pandemiei și până acum, întrucât include zeci de persoane cu legătură epidemiologică între ele. În cadrul anchetei au fost realizate până în prezent peste 400 de teste prin metoda individuală, DSP Alba intervenind în week-end cu circa 8 echipe totalizând peste 20 de angajați, la care se adaugă și cei din laborator – în jur de 10 oameni.

Cazurile pozitive depistate în cadrul acestei anchete epidemiologice sunt din mai multe localități din județ iar la această oră nu se pune problema carantinării nici uneia dintre ele. Toate persoanele depistate pozitiv vor fi internate în unități specializate din județul Alba, pentru supraveghere și tratament.

Mihail David - 2020

”Depistarea din timp a cazurilor pozitive și izolarea acestora reprezintă pași siguri în vederea stingerii grabnice a focarului, precum și pentru scăderea de la o zi la alta a numărului persoanelor infectate. Asigurăm populația județului că DSP Alba a intervenit prompt și a luat toate măsurile care se impun. De asemenea, DSP Alba dorește să reamintească faptul că virusul nu se transmite prin intermediul alimentelor însă o igienă necorespunzătoare și nerepectarea măsurilor de distanțare socială pot duce la răspândirea lui. De asemenea, rugăm populația să nu se panicheze și să se informeze numai din surse autorizate”, Alexandru SINEA, director executiv DSP Alba”, au declarat reprezentanții DSP Alba.

Reamintim ca în cursul zilei de ieri, 27 sunt angajați ai unui operator economic din judetul Alba, domiciliați în mai multe localități din județ, au fost depistați pozitiv cu SARS COV 2, iar la nivelul județului, duminică au fost raportate 30 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...