Cazul Kronospan Sebeș: Prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, s-a întâlnit cu directorii APM, Garda de Mediu și DSP

Prefectul judeţului Alba, domnul Gheorghe Feneşer s-a întâlnit în cursul zilei de astăzi cu directorul Agenţiei Judeţene de Protecţie a Mediului, d-na Mihaela Mih Dehelean, comisarul –şef al Gărzii Judeţene de Mediu Alba, domnul Dănuţ Hălălai şi domnul Horea Timiş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, se arată într-un comunicat remis presei de către Prefectura Alba.

Gheorghe Feneser“Prefectul Gheorghe Feneşer a solicitat informaţii privind situaţia reglementării din punct de vedere al protecţiei mediului a instalaţiilor de pe platforma industrială a S.C. Kronospan Sebeş”, se mai precizează în comunicat.

ELIT

„ În cadrul discuţiilor purtate cu cei trei manageri am solicitat să fiu informat cu privire la aparatura utilă măsurării şi monitorizării formaldehidei. Am dorit să ştiu  ce instalaţii de monitorizare sunt necesare, dacă există în ţară, cine le deţine sau de unde se pot achiziţiona. Intenţia mea este de a monitoriza situaţia de urgenţă şi de a înştiinţa populaţia şi opinia publică în legătură cu nivelul emisiilor de formaldehidă din atmosferă. Este imperios necesar ca informaţii de acest gen, pe care le deţin autorităţile statului în astfel de situaţii sa fie aduse la cunoştiinţa populaţiei într-un climat de transparenţă totala, pentru ca aceasta să fie informată corespunzător şi a nu se îngrijora în mod inutil.  Totodată am convingerea ca instituţiile statului, in momentul un care ar avea potenţiale informaţii, ar fi primele care ar lua poziţia necesară, ar informa opinia publică şi ar întreprinde măsurile care se impun. ” a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Rețea de canalizare și stații de epurare la Șibot și Balomiru de Câmp: A doua licitație, lansată în SEAP

Lucr[rile la realizarea rețelei de canalizare menajeră și stații de epurare în Șibot și Balomiru de Câmp au fost scoase… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

17 Comentarii

george 13 ianuarie 2015 at 14:41

de accord cu domnul prefect,monitorizarea emisiilor firmei dar si monitorizarea imisiilor din aer inconjurator cu statii de monitorizare dispuse in oras ca sa vedem nivelul de formaldehida pe care il respiram altefl n-am facut nimic. deci statii de monitorizare a nivelului de formaldehida din aerul inconjurator care sa poata fi accestae online, in timp real.

cristian 13 ianuarie 2015 at 15:29

Domnului Prefect:
Dvs oferiti oamenilor de fapt o poluare in continuare dar masurata si monitorizata ca sa stea in limite legale! Legi care tot VOI si CORPORATIILE le faceti pentru profitul lor si imaginea voastra!
Oamenii la protest au cerut AER CURAT! OPRITI POLUAREA! Nu mai vor cifre si promisiuni ca-s satui de minciuni!
RELOCATI poluatorul la minim 10km de orice zona rezidentiala si oferiti Sebesului un AER CURAT!!

nicu 13 ianuarie 2015 at 17:18

cristian tu chiar nu pricepi nimic, urli de dragul de a urla! exista niste legi europene care trebuie respectate, chiar si de catre tine, altfel ajungi la bulau. punct.

sebesean 13 ianuarie 2015 at 15:33

Pai acum 3 ani cand a fost referendul referitor la inchiderea Krono s-au prezentat doar 10%. Asa ca sa nu ne mai miram.

cristi 13 ianuarie 2015 at 17:16

sigur esti ”sebesean”? 🙂
referendumul a fost in 2007 si a fost invalidat din cauza ca nu s-a atins 50% dar NU e adevarat ca au fost doar 10%!
6794, adica 97,65%, au votat atunci impotriva producerii de substante chimice cancerigene si doar 127 de persoane au spus „da”, iar 36 de voturi au fost anulate!

tot sebesan 13 ianuarie 2015 at 16:33

sa inteleg ca acum sunteti deacord cu noua instalatie de 60000tone?sunteti superb dle prefect,bravo!

Anghel 13 ianuarie 2015 at 16:44

Inchideti Kronospan-ul, sa moara de foame toti sebesenii! Doamne, ce idioti!

lia 13 ianuarie 2015 at 16:52

alo domnu,dar aia cu care ati vorbit(apm dsp) CE ZIC NE POLUEAZA?nu i-ati intrebat…din curiozitate?cand ati fost corect atunci cand ati fost ,,instigator”sau acum cand sunteti mare prefect.acum chiar ii cred pe oameni despre legaturile cu…

ANGHELOI 13 ianuarie 2015 at 16:55

LA KRONOSPAN LUCREAZA 500,RESTUL LUCREAZA LA PRIMARIE?ESTI CHIAR DESTEPT

Unitate 13 ianuarie 2015 at 17:00

1. In Kronospan nu lucreaza mai mult de 300 de oameni, iar la fabrica chimica (formaldehida de 30.000T si fabrica de clei si alte subtante) maxim 20-25 de persoane. Asa ca „Anghel” draga in Sebes nu au cum muri restul de 25.000 de foame……eventual de cancer. A inca ceva …deschide Daymler fabrica si fac ajngajari….1000 de persoane…..deci????? comentarii???
2. Domnule prefect, nu mai vrem statii de masurare si cifre care sunt controlate tot din ograda voastra si cea a corporatiei. Am fost si eu in strada dumineca si toti de acolo am cerut asa: inchiderea sau relocarea fabricii de formaldehida (30.000 t/an) si de clei, respectiv toata fabrica chimica de la sosea, si stoparea deschiderii celei noi de 60.000 T/an. Asta se cere si asta vrem…….
Ma intreb oare….zilele astea dc Kronospanul functioneaza pe o capacitate asa de redusa sau pe 0???? I-ati anuntat de ceva controale? si de ce doar dupa un protest al oamenilor.?
Se vorbea mai sus de referendumul trecut…..Imi explicati si mie pe listele de votare …cum de a crescut subit populatia Sebesului atunci la aprox 37.000 de locuitori??????
Gata cu minciuni si diversiuni……vrem aer curat si atat.

gheo 13 ianuarie 2015 at 19:22

Cand nu era prefect puiul de securist era impotriva kronospan ! Acum cand s-a ajuns sluga la darluga este pro ! D-ne cu ce am gresit sa ma nasc in aceasta asa zisa tara romaneasca !

apolitic,neutrru 13 ianuarie 2015 at 22:03

nu doresc nimănui să ajungă cu un prieten,rudă,părinte,frate,copil,la un moment dat în care medicul să spună:regret,am încercat imposibilul,dar din păcate…..și atunci o să vă da-ți seama de amploarea fenomenului,în rest să auzim numai de bine!

Adi G. 13 ianuarie 2015 at 23:09

La Referendum-ul din 2007 numarul votantilor cca 7.000 s-a raportat la o populatie de 38.300 locuitori fata de 27.600 locuitori la ultimul recesamant ! Referendum-ul le-a fost furat sebesenilor de catre autoritati !!!???

Organiz 13 ianuarie 2015 at 23:54

DUMINICA 18 IANUARIE 2015 la ora 14 in PARCUL DIN FATA PRIMARIEI SEBES- AL 2-LEA MITING DE PROTEST ANTIPOLUARE!
VENITI CU TOTII, CU NEPOTII ! Din Alba Iulia si Sebes !

ion 14 ianuarie 2015 at 12:31

domnu fene cand a avut loc referendumul a plecat an concediu an strainatate la durut an cot toata propaganda contra Kronospan a fost gargara a supt ceva bani de la Krono iaca!!!!Lam vazut pe domnu FENESER la o emisiune tv unde se lauda cu fondul de vanatoare ca drege si face minuni pe acolo dar arendele aferente ce trebuie platite la primarii de ce nu le achita si mai grav ca primariile nu iau nici o masura oare de ce le e frica de domn prefect!!!

Horea 15 ianuarie 2015 at 12:16

Could not open socket!!!

Horea 15 ianuarie 2015 at 12:19

Could not open socket???

„REPARAŢI-VĂ” site-ul !!!

Comentariile sunt oprite