Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cazul fetiței găsită arsă pe câmp: Persoana bănuită de omor, REȚINUTĂ pentru 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Cazul fetiței găsită arsă pe câmp: Persoana bănuită de omor, REȚINUTĂ pentru 24 de ore

Persoana bănuită de omor, în cazul fetiței din Arad, găsită arsă într-un câmp din localiltatea Bujac, a fost reținută, pentru 24 de ore. Polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz, continuă cercetările.

Specialiștii au reușit să facă portretul-robot al copilei. Cadavrul fetiței a fost găsit de câinele unui bărbat care a sunat la 112 și de atunci zona a fost împânzită de polițiști. Potrivit necropsiei, fetița, care avea 5-6 ani, ar fi murit din cauza unei lovituri la cap. Trupul ei ar fi fost adus ulterior pe câmp și incendiat, cred anchetatorii. Decesul a avut loc cu o zi-două înainte să fie găsită.

Oamenii au identificat și un indiciu extrem de important, un fir de păr de aproximativ 22 cm, care a fost găsit în pumnul închis al mâinii drepte a fetiței. Procurorii au analizat și imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă. Pentru că nimeni nu i-a anunțat dispariția, aceștia nu exclud posibilitatea ca micuța să fi fost victima violenței în familie.

Cercetările, initial desfășurate pentru omor și profanare de cadavre, au fost extinse pentru violență domestică. Extinderea investigației a avut loc în contextul în care polițiștii nu au avut nicio sesizare privind dispariția vreunui copil cu semnalmentele victimei.

Moartea copilei a fost provocată de o lovitură în cap cu un corp contondent, relevă raportul expertizei medicale.

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, Pavel Palcu, a declarat că fetiţa a fost victima unei agresiuni, fiind lovită în cap, iar moartea a fost provocată de un traumatism cranio-cerebral cu hematom, potrivit Agerpres. Conform sursei citate, cadavrul a fost incendiat cu intenţia acoperirii urmelor agresiunii, dar s-a reuşit desluşirea chipului fetiţei.

„Pentru identificarea victimei, se va realiza profilul genetic, fiind recoltate probe biologice cu acest scop”, a spus procurorul.

Știrea inițială

Cadavrul unui copil de aproximativ opt ani, fără picioare şi parţial ars a fost descoperit sâmbătă seară, pe un teren de lângă cimitirul din localitatea Bujac, judeţul Arad, de un bărbat care îşi plimba câinele. Poliţiştii lucrează la identificarea cadavrului. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Potrivit procurorilor, lângă cimitirul din localitatea Bujac, judeţul Arad, a fost găsit cadavrul unui copil de aproximativ opt ani, fără picioare şi parţial ars. Un bărbat care îşi plimba câinele în zonă a făcut descoperirea şi a sunat imediat la numărul de urgenţă 112.

Anchetatorii ajunşi la faţa locului au găsit mai întâi talpa unui picior uman ars şi mai multe lucruri incendiate. La aproximativ o sută de metri de acel loc, au gasit trupul unui copil de aproximativ opt ani, fără picioare.

Poliţiştii lucrează acum la identificarea cadavrului.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea