Rămâi conectat

Sport

Cazul baschetbalistei Shawnta Dyer continuă | Drept la replică de la Sabin Gherdan şi Total Baschet referitor la comunicatul CSU Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Este deja interminabil conflictul iscat între CSU Alba Iulia şi baschetbalista Shawnta Dyer. Dacă aseară, echipa din Cetatea Marii Uniri şi-a precizat poziţia oficială, prin intermediul unui comunicat de presă, acum am primit la redactie un punct de vedere de la Sabin Gherdan şi site-ul Total Baschet, pe care îl redăm în cele ce urmează:CSU Alba Iulia Ruzomberok 5

„Subsemnatul Sabin Gherdan, ca urmare a comunicatului de presă, neînsușit, remis în cursul zilei de luni (21.03) de către Clubul Sportiv Universitatea Alba Iulia, prin care mi s-au adus atacuri personale cât și la adresa redacției totalbaschet.ro, doresc să fac următoarele precizări:

  1. De-a lungul celor cinci ani de existență site-ul Total Baschet s-a confruntat cu nenumărate „piedici” venite din partea unor terțe persoane care au încercat să decredibilizeze informațiile prezentate pe site-ul nostru, cu scopul evident de a ascunde sau a denatura faptele lipsite de demnitate și respect asupra jocului de baschet, comise de către aceștia.

Au apelat la întreg arsenalul pe care l-au avut la dispoziție, au tras orice sfoară posibilă pentru a-și îndeplini obiectivul. Fără succes.

Elit - Gustul Desăvârșit

Toate aceste trăiri s-au transformat în experiență, iar în actualmente ne aflăm în fața unui nou episod. De această dată din partea Clubului Sportiv Universitatea Alba Iulia ce este de părere că am prezentat tendențios situația din cazul sportivei Shawnta Dyer.

  1. Cu toate că se intitulează drept un comunicat de presă obiectiv, afirmațiile susținute prin respectivul document denatureaza în mod vădit întreaga stare de fapt a situației ivite în cazul de față încercând să mute atenția spre elemente neadevărate și nefondate. Reaua credință este demonstrată prin prezentarea trunchiată a capitolui trei, articolul IV din contract privind dreptul sportivei de a refuza participarea la antrenamente și jocuri oficiale în cazul în care nu sunt onorate, la timp, drepturile salariale ale sportiveisau ale agentului. Conform acestui articol sportiva are dreptul să nu se antreneze sau să participe la jocuri, dacă nu este plătită complet (salariu + penalități de întârziere) respectiv dacă comisionul de agent nu este achitat în termen. În realitate clubul nu s-a achitat complet de nicio sarcină dintre cele două enumerate, iar astfel sportiva a uzat legal și contractual de clauza din articolul IV. Articolul IV mai menționează expres faptul că „dacă jucătoarea decide să nu se antreneze și să participe la jocurile echipei, clubul nu va putea sancționa sportiva respectiv clubul nu va putea considera această acțiune ca o încălcare a contractului”.

Dacă aspectele prezentate în comunicatul de presă ar fi fost reale, de ce clubul nu a ales, până acum, sancționarea sportivei și rezilierea contractului? De ce a evitat și evită precizarea în clar a situației sportivei? De ce nu a mers mai departe cu plângerea penală pentru șantaj prin care a încercat să-și constrângă propria sportivă să joace în semifinalele LNBF?

  1. Clubul s-a obligat expres la obținerea vizei de muncă a sportivei. Prin modul de redactare al clauzei contractuale, rezultă fără echivoc că obligația asumată este unade rezultat și nu de mijloace. Cu alte cuvinte clubul nu trebuie să depună toate diligențele necesare pentru a obține viza de muncă, ci trebuie să o și obțină. Conform art. 3 alin. (2) Cod Civil, clubul este asimilat profesioniștilor și nu poate să invoce propria neglijență, lipsă de informare, cu privire la situația anterioară a sportivei, cu atât mai mult cu cât cunoaște procedura de obținere a vizei precum și datorită faptului că s-a obligat expres față de sportivă. Conform acestui raționament, asigurarea asistenței legale în vederea obținerii vizei de muncă este implicit asumată prin clauza prevăzută de art. VI al contractului.
  2. La antrenamentul din data de 15.03.2016 sportivanu s-a prezentat cu o anexă la contract privind un bonus suplimentar, „amenințând că în cazul în care nu va fi semnat nu va participa la următoarele activități ale echipei”. Sportiva a lăsat antrenorului o copie de pe un act unilateral, semnat de către agenție, ce informa că sportiva a decis să activeze clauza din punctul IV al contractului. Prin această interpretare înaintată de club, fără a fi bazată pe fapte reale, se demonstrează încă o dată reaua credință a clubului.
  3. Dacă clubul ar fi avut dreptate în toată această poveste, de ce domnul președintea refuzat fără vreun temei contractual plata sportivei Vanessa Abel, accidentată ca urmare a peste 15 jocuri susținute într-un interval scurt, din postura de singurul fundaș al echipei – la vremea respectivă – pentru simplu fapt că provine de la aceeași agenție precum Shawnta Dyer?
  4. În concluzie, care este logica pentru care clubul se rezumă la a amenința sportiva și site-ul nostru cu judecata, fără a acționa în consecință? Evident, întrebarea este retorică.
  5. Am ales să nu dăm curs publicării comunicatului de presă remis de către Clubul Sportiv Universitar Alba Iulia deoarece documentul nu este însușit de vreo persoană cu funcție de conducere sau reprezentată de avocat,nefiind prezent niciun nume sau semnătură.  Nu ne-ar surprinde ca în cele din urmă, persoanele din conducere, să se delimiteze de document afirmând că nu este un act oficial al clubului.
  6. Conform capitolului 13 al contractului, art. I, domnul președinte Bogdan Duma garantează cupropriul patrimoniu în cazul în care clubul nu se achită de obligațiile financiare asumate față de sportive. Sabin Gherdan 22.03.2016″

Citeşte şi: Comunicat de presă CSU Alba Iulia referitor la cazul baschetbalistei Shawnta Dyer

Menționăm că diferendul s-a iscat săptămâna trecută între clubul albaiulian și Dyer, jucătoarea din USA care din pricina conflictului în cauză nu a mai evoluat în semifinala cu Olimpia Brașov. O chestiune financiară care a degenerat în acuze, iar până aseară, CSU Alba Iulia nu a reacționat în mod oficial.

 

 

 

 

 

 

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Sâmbătă, ultimul meci acasă la rugby: CSU Alba Iulia – CSM Galați | Eșec la Iași pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, 19 noiembrie, la ora 11.00, pe Stadionul “Cetate”, CSU Alba Iulia va susține ultima reprezentație din acest campionat în fața fanilor, adversar fiind CS Municipal Galați, într-un meci contând pentru etapa a 8-a a Ligii Naționale de Rugby (primul eșalon competițional).

În consecință, jocul din Liga 3 dintre CSM Unirea Alba Iulia și ACS Tg. Mureș va avea loc vineri, 18 noiembrie, de la ora 14.00

În acest context, precizăm că în recenta rundă din play-out, formația din Cetatea Marii Uniri a pierdut la Iași, cu Politehnica, scor 5-63 (0-38), punctele fiind reușite de Alexandru Gabara (eseu). Gazdele au un buget net superior, antrenor fiind Cosmin Rațiu (ex-Dinamo București). CSU Alba Iulia a mizat pe 7 jucători din Republica Moldova, cu acest prilej debutând pilierul Ion Jarda și Slavik Mîrzîncu.

Elit - Gustul Desăvârșit

“Nu am bătut recorduri negative jucând cu una dintre cele mai puternice echipe din play-out. Nici nu am mai luat 100, după cum preconizau unii. Rezultatul era previzibil, iar diferența de scor este totusi rezonabilă. Este bine că am punctat pe tabelă și sunt speranțe pentru evoluții bune în ultimele partide din acest sezon. Poate există miracole, să sperăm”, a conchis istoricul Marius Rotar.

În runda de final, în 26 noiembrie, este deplasare la RC Gura Humorului. CSU Alba Iulia are 7 eșecuri din tot atâtea meciuri în play-out, totalizând 13 înfrângeri în acest sezon.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO-VIDEO: Zlătneanul Andrei Mărginean, “rege” la Novara: gol decisiv în Serie C!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mijlocașul Andrei Mărginean este “rege” la Novara, fotbalistul din Zlatna marcând un gol decisiv în Serie C, în partida Novara – Pro Patria 1-0 (1-0). Jucătorul din Alba a punctat în minutul 16, reluare cu capul, din plonjon, din 8 metri.

Internaționalul de tineret traversează o perioadă extraordinară, punctând a doua etapă la rând. Transferat în vară de la Sassuolo, Mărginean a ajuns la 3 goluri (două reușite în Serie C) și două assist-uri în acest sezon, în cele 10 partide (una în Coppa Italia).

Novara este capitala proviniciei cu același nume din regiunea Piedmont, în nord-vestul Italiei. După 13 etape, “Gli Azzurii” sunt pe locul al 3-lea, cu 23 de puncte, la 3 lungimi de liderul Pordenone.

Elit - Gustul Desăvârșit

foto, video: Novara Calcio


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Liga 4: Voința Stremț – scorul sezonului, 9-0 cu Daia! Radu Damian (CIL Blaj) – penalty apărat pentru podium; surpriză la Șugag

Dan HENEGAR

Publicat

în

Etapa a 11-a din Liga 4:

*Voința Stremț – Spicul Daia Română 9-0 (5-0):O partidă fără istoric, în care s-a înregistrat scorul campionatului (cu Trifa – triplă și Salcău și Dreghiciu – duble). Stremțenii au câștigat al 2-lea joc la rând fără a primi gol și au a doua ofensivă a eșalonului, în vreme ce oponenții au cea mai modestă defensivă.

*GT Sport Alba Iulia – Inter Unirea 4-4 (4-2). O partidă nebună pe terenul secund al Stadionului “Cetate”, în care gazdele au condus cu 2-0, 3-1 și 4-2 în prima repriză (triplă Raica). Interișiti veneau după două înfrângeri la rând (duble pentru experimentații Val. Drăgan și S. Szekely), iar tânăra formație albaiuliană este la al 4-lea meci intern fără succes.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Viitorul Vama Seacă – Kinder Teiuș 5-2 (4-0): În disputa cu vecina din ierarhie, trupa din comuna Hopârta s-a impus lejer, după o primă repriză în care a marcat în 4 rânduri, realizând al 4-lea succes la rând pe teren propriu

*CIL Blaj – Performanța Ighiu 2-1 (0-1): O confruntare încinsă al cărei moment cheie a fost apărarea de către Radu Damian, portarul gazdelor, a unui penalty executat de golgheterul R. David în minutul 30 (se putea face 0-2). Blăjenii au 5 victorii din 5 acasă și au urcat pe podium.

*Energia Săsciori – Cuprirom Abrud 3-0 (1-0): Mian (17), Sava (70), Nazarie (81). În duelul ultimelor clasate, gazdele au câștigat primul meci acasă în acest sezon. “Lanterna roșie” rămâne fără victorie din runda inaugurală și doar cu 3 remize în ultimele 10 dispute.

*Hidromecanica Șugag – Viitorul Sântimbru 1-1 (0-0): Surpriză pe Valea Sebeșului, unde trupa din Galtiu s-a jucat cu ocaziile în prima repriză și s-a trezit condusă în actul secund, cînd a căzut după primirea golului (gazdele au avut două ocazii mari de a majora avantajul) salvând remiza doar în final dintr-o lovitură de colț executată de Al. Stan.

*CS Zlatna – Industria Galda de Jos 1-2 (1-1): La două zile distanță de întâlnirea din Cupa României dintre CS Ocna Mureș și Universitatea Craiova, încheiată cu o remiză, rezultat admirabil pentru divizionara terță, pe “Minaur”, în nocturnă s-a disputat derby-ul rundei. Liderul s-a impus la limită, a 7-a victorie la rând pentru elevii lui Doru Oancea, și grație acestui succes Industria este deja campioana turului, cu două runde înaintea încheierii primei părți a campionatului. Gazdele, echipa revelație a toamnei, au un punct în ultimele 3 jocuri. De altfel, în 2022, găldenii au pierdut un singur meci (25 septembrie, etapa a 4-a, 0-1, la Unirea), dintr-un total de 25 de jocuri (14 în returul trecut).

Foto: CIL Blaj și Voința Stremț


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea