Rămâi conectat

Politică Administrație

Caz unic în ţară. Secția de votare cu peste 1.600 de alegători și cu 0% prezenţă la vot. Toți locuiesc la aceeași adresă

Ziarul Unirea

Publicat

în

O secție de votare din județul Iași, cu 1.693 de alegători înscriși pe listă, a înregistrat o prezență la vot de 0% la aceste alegeri locale 2020.

Secţia a fost deschisă pentru o singură adresă, la care „domiciliază” toți cei peste 1.600 de alegători, toţi din Republica Moldova, potrivit Ziarul de Iași.

Situaţia unică s-a înregistrat la Şcoala Gimnazială Măcăreşti, comuna Prisăcani, acolo unde au fost organizate două secţii de votare: 589 şi 590. La prima secţie, prezenţa a fost de 0%, din 1.693 de alegători înscrişi pe listă, iar la cea de-a doua prezenţa a fost de 52%, din 508 de alegători înscrişi pe listă.

Primarul din Prisăcani, Ghiorghi Stanciu, a explicat pentru sursa citată că secția 589 a fost înființată pentru o singură adresă la care au domiciliul 1.693 de alegători, toți din Republica Moldova. Membrii secției de votare 589 ar fi votat la secția la care sunt arondați, respectiv 590 amenajată în aceeași școală.

„Sunt toți cetățeni din Republica Moldova care au primit cetățenie română și ulterior și-au stabilit domiciliul aici, toți figurează la aceeași adresă, care este arondată secției respective. Este o asociație care i-a sprijinit pe aceștia să poată avea domiciliu în Măcărești”, a declarat primarul din Prisăcani.

El a mai spus că inclusiv persoana care i-ar fi luat în spațiu pe ceilalți alegători este tot din Republica Moldova.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea