Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Câți bani vor primi profesorii și elevii din Alba Iulia pentru performanțele școlare: Aprobarea granturilor, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câți bani vor primi profesorii și elevii din Alba Iulia pentru performanțele școlare: Aprobarea granturilor, pe masa consilierilor locali

Miercuri, 29 iunie, în cadrul ședinței Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia, printre proiectele de pe ordinea de zi, se află și aprobarea metodologiei de acordare a granturilor pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat pentru stimularea procesului educațional și performanțelor școlare” si a modelului contractului de finanțare.

Granturile prevăzute în cadrul prezentei metodologii se vor acorda unităților de învățământ preuniversitar de stat cu personalitate juridică de pe raza municipiului Alba Iulia, pentru stimularea procesului educațional în scopul participării cadrelor didactice de predare, cadrelor didactice de conducere, de îndrumare, control și cadrelor didactice auxiliare la programe de formare profesională și/sau achiziționării de carte școlară, laptopuri, tablete, licențe software, taxe participare simpozioane/conferințe, alte materiale didactice specifice și necesare domeniului de activitate și pentru performanțele școlare în scopul recompensării performanțelor individuale (sau de grup) ale elevilor și cadrelor didactice.

La nivelul municipiului Alba Iulia există un număr relativ important de unități de învățământ preuniversitar care au nevoie de o finanțare corespunzătoare pentru a garanta un serviciu public de învățământ de calitate.

Primăria dorește crearea unui cadru adecvat atingerii acestui scop pe termen scurt și lung, prin stabilirea unor criterii de acordare a unor granturi unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Alba Iulia.

Sumele de bani vor fi alocate anual prin Hotărâre de Consiliu local, pentru fiecare grant în parte, respectiv: pentru stimularea procesului educațional în scopul participării cadrelor didactice de predare, cadrelor didactice de conducere, de îndrumare, control și cadrelor didactice auxiliare la programe de formare profesională și/sau achiziționării de carte școlară, laptopuri, tablete, licențe software, taxe participare simpozioane/conferințe, alte materiale didactice specifice și necesare domeniului de activitate și pentru fiecare concurs de tip olimpiadă și competiții școlare, organizate de Ministerul Educației (faza națională), examenul de evaluare națională și examenul de bacalaureat, astfel:

  • Stimulent în valoare de 600 lei, proporțional cu norma didactică pentru fiecare cadru didactic de conducere, de îndrumare și control.
  • Stimulent în valoare de 300 lei, proporțional cu norma pentru fiecare cadru didactic auxiliar.
  • Premiul în valoare de 250 lei pentru fiecarea cadru didactic a cărui elev/elevi au obținut rezultate deosedite la concursuri de tip olimpiadă și competiții școlare, organizate de Ministerul Educației (faza națională).
  • Premiul în valoare de 500 lei pentru fiecarea cadru didactic a cărui elev/elevi au obținut media 10 la examenul de evaluare națională.
  • Premiul în valoare de 500 lei pentru fiecarea cadru didactic a cărui elev/elevi au obținut media 10 la examenul de bacalaureat.
  • Premiul în valoare de 400 lei pentru fiecare elev care a obținut locul I/premiul I (faza națională) la concursurile de tip olimpiadă și competiții școlare, aprobate anual prin ordin al Ministerului Educației.
  • Premiul în valoare de 300 lei pentru fiecare elev care a obținut locul II/premiul II (faza națională) la concursurile de tip olimpiadă și competiții școlare, aprobate anual prin ordin al Ministerului Educației.
  • Premiul în valoare de 250 lei pentru fiecare elev care a obținut locul III/premiul III (faza națională) la concursurile de tip olimpiadă și competiții școlare, aprobate anual prin ordin al Ministerului Educației.
  • Premiul în valoare de 200 lei pentru fiecare elev care a obținut mențiune/mențiune onoare/premiu special (faza națională) la concursurile de tip olimpiadă și competiții școlare, aprobate anual prin ordin al Ministerului Educației.
  • Premiul în valoare de 1000 lei pentru fiecare elev care a obținut media 10 la examenul de evaluare națională.
  • Premiul în valoare de 1000 lei pentru fiecare elev care a obținut media 10 la examenul de bacalaureat.

În situația în care un elev/cadru didactic a obținut rezultate la mai multe discipline, se va acorda un singur premiu, cel cu valoarea cea mai mare. În situația în care la rezultatele unui elev la o disciplină și-au adus aportul mai multe cadre didactice, fiecare cadru didactic va beneficia de premiul în bani, prevăzut la categoria respectivă.

Această măsură urmărește creșterea calității actului didactic al profesorilor prin finanțarea suplimentară a învățământului preuniversitar de la nivelul municipiului Alba Iulia, precum și încurajarea performanțele școlare individuale (sau de grup) ale elevilor și cadrelor didactice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea