Câte cadre didactice din județul Alba au fost TESTATE pozitiv cu COVID-19. Măsurile dispuse de ISJ Alba

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala
Patru şcoli din județul Alba au ajuns în scenariul 3 (roşu), adică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online. Potrivit datelor date de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, unităţile şcolare vizate sunt Grădiniţa cu Program Normal Rimetea şi Grădiniţa nr. 13 din Alba Iulia, pe lângă Colegiul Economic şi Seminarul Ortodox.
În total, 11 cadre didactice figurează în concediu medical, fiind testate pozitiv la SARS-CoV-2, 1 copil confirmat cu noul coronavirus este internat în spital, iar 167 de elevi sunt în carantină sau în izolare ”Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba monitorizează dinamica scenariilor de funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, la nivel judeţean, aceasta fiind influenţată de evoluţia situaţiei epidemiologice.
Prin urmare, astăzi, 17 septembrie, în conformitate cu datele transmise de unităţile de învăţământ, se înregistrează următoarea situaţie: – 386 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară (anterior 384) – 80 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2 (S2).
Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (anterior 83) – 4 unităţi de învăţământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.
Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.
Potrivit ordinului comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, se precizează în comunicatul Inspectoratului Şcolar.

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419