Rămâi conectat

Politică Administrație

Cătălin Drulă, președintele USR: ”PNL a ajuns sclavul PSD doar ca să se țină de ciolan…”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cătălin Drulă, președintele USR: ”PNL a ajuns sclavul PSD doar ca să se țină de ciolan…”

„PNL şi PSD trebuie să se trezească din beţia puterii şi a risipei banului public pentru reţelele de partid. Misiunea unui guvern şi a unei guvernări este să protejeze oamenii, dar PNL şi PSD au arătat că nu vor asta. De aceea vă spun că acest guvern trebuie să plece sau să lucreze pentru oameni. (…) Domnule Ciolacu, domnule Ciucă, lăsaţi circul politic, lăsaţi privilegiile pentru clientela de partid. Luaţi măsurile corecte, nu mai aruncaţi tot felul de socialisme fantasmagorice pe piaţă. (…)

PNL a dat în această guvernare, în această legislatură, cea mai mare ţeapă politică de după revoluţie: zero măsuri de dreapta, doar o gaşcă de băieţi conectaţi, care a ajuns sclavul PSD, doar ca să se ţină de ciolan. Oamenii vă văd, iar ziua decontului este aproape”, a arătat liderul USR, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că guvernarea PNL-PSD „a eşuat”, iar economia României este „pe marginea prăpastiei”.

Am fi crezut cu toţii că nu vom ajunge să ne temem de frig în lunile de iarnă, dar PNL şi PSD ne-au adus în acel punct. Cel mai mare pericol pentru bunăstarea românilor în momentul de faţă este inflaţia. Preţurile au explodat, oamenii se uită cum le dispar banii din buzunare într-o guvernare care face ţara praf. Gaze, curent electric, benzină, mâncare – toate s-au scumpit.

Ratele la credite au crescut dramatic, iar luni începe şcoala şi părinţii au avut un şoc când au văzut cât costă rechizitele. Între timp, PNL şi PSD, marea coaliţie pentru stabilitatea lui Iohannis, se luptă pentru un singur lucru, privilegiile politrucilor şi clientela de partid”, a spus el.

Cătălin Drulă a adăugat că pensia specială a crescut în România în medie cu 438 de lei, în timp ce pensiile contributive au crescut cu 3 lei, în contextul unei inflaţii de 15% care „a mâncat” din puterea de cumpărare. În acelaşi timp „se măresc ministere, se creează sinecuri pe bandă rulantă”, a adăugat liderul USR.

„Astăzi PNL şi PSD au o singură opţiune: să plece acasă sau să ia măsurile corecte pentru a opri creşterea preţurilor şi răspândirea sărăciei. Pentru noi, pentru USR, prioritatea în perioada următoare va fi lupta cu creşterea preţurilor, şi în condiţiile în care PSD şi PNL nu sunt în stare să guverneze, vom veni noi în Parlament cu legi care să protejeze populaţia de efectele inflaţiei. Şi când văd că Germania scade TVA la energie, exact măsura propusă de USR, mă întreb dacă PNL şi PSD nu vor măsurile bune pentru România doar pentru că vin de la noi”, a adăugat Drulă.

El a prezentat iniţiative legislative depuse în Parlament de USR, subliniind că acestea vizează, pe de o parte, scăderea taxelor, iar pe de alta „oprirea risipei” din bani publici.

În acest sens s-a referit la propunerile care vizează: scăderea TVA la energie la 5%, credite fiscale la companii, scăderea taxării pe muncă, limitarea numărului de posturi în ministere, desfiinţarea „fabricilor de sinecuri”, eliminarea pensiilor speciale pentru primari şi parlamentari.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane Primăria Roșia Montană se pregătește să modernizeze patru drumuri comunale cu o lungime totală de aproape 11 kilometri. Este vorba despre DC 146, DC Coasta Henții, DC Hondru Curături – tronosnul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea