Rămâi conectat

Politică Administrație

Cătălin Drulă, președintele USR: ”PNL a ajuns sclavul PSD doar ca să se țină de ciolan…”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cătălin Drulă, președintele USR: ”PNL a ajuns sclavul PSD doar ca să se țină de ciolan…”

„PNL şi PSD trebuie să se trezească din beţia puterii şi a risipei banului public pentru reţelele de partid. Misiunea unui guvern şi a unei guvernări este să protejeze oamenii, dar PNL şi PSD au arătat că nu vor asta. De aceea vă spun că acest guvern trebuie să plece sau să lucreze pentru oameni. (…) Domnule Ciolacu, domnule Ciucă, lăsaţi circul politic, lăsaţi privilegiile pentru clientela de partid. Luaţi măsurile corecte, nu mai aruncaţi tot felul de socialisme fantasmagorice pe piaţă. (…)

PNL a dat în această guvernare, în această legislatură, cea mai mare ţeapă politică de după revoluţie: zero măsuri de dreapta, doar o gaşcă de băieţi conectaţi, care a ajuns sclavul PSD, doar ca să se ţină de ciolan. Oamenii vă văd, iar ziua decontului este aproape”, a arătat liderul USR, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că guvernarea PNL-PSD „a eşuat”, iar economia României este „pe marginea prăpastiei”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Am fi crezut cu toţii că nu vom ajunge să ne temem de frig în lunile de iarnă, dar PNL şi PSD ne-au adus în acel punct. Cel mai mare pericol pentru bunăstarea românilor în momentul de faţă este inflaţia. Preţurile au explodat, oamenii se uită cum le dispar banii din buzunare într-o guvernare care face ţara praf. Gaze, curent electric, benzină, mâncare – toate s-au scumpit.

Ratele la credite au crescut dramatic, iar luni începe şcoala şi părinţii au avut un şoc când au văzut cât costă rechizitele. Între timp, PNL şi PSD, marea coaliţie pentru stabilitatea lui Iohannis, se luptă pentru un singur lucru, privilegiile politrucilor şi clientela de partid”, a spus el.

Cătălin Drulă a adăugat că pensia specială a crescut în România în medie cu 438 de lei, în timp ce pensiile contributive au crescut cu 3 lei, în contextul unei inflaţii de 15% care „a mâncat” din puterea de cumpărare. În acelaşi timp „se măresc ministere, se creează sinecuri pe bandă rulantă”, a adăugat liderul USR.

„Astăzi PNL şi PSD au o singură opţiune: să plece acasă sau să ia măsurile corecte pentru a opri creşterea preţurilor şi răspândirea sărăciei. Pentru noi, pentru USR, prioritatea în perioada următoare va fi lupta cu creşterea preţurilor, şi în condiţiile în care PSD şi PNL nu sunt în stare să guverneze, vom veni noi în Parlament cu legi care să protejeze populaţia de efectele inflaţiei. Şi când văd că Germania scade TVA la energie, exact măsura propusă de USR, mă întreb dacă PNL şi PSD nu vor măsurile bune pentru România doar pentru că vin de la noi”, a adăugat Drulă.

El a prezentat iniţiative legislative depuse în Parlament de USR, subliniind că acestea vizează, pe de o parte, scăderea taxelor, iar pe de alta „oprirea risipei” din bani publici.

În acest sens s-a referit la propunerile care vizează: scăderea TVA la energie la 5%, credite fiscale la companii, scăderea taxării pe muncă, limitarea numărului de posturi în ministere, desfiinţarea „fabricilor de sinecuri”, eliminarea pensiilor speciale pentru primari şi parlamentari.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: Peste 15.000 de moți au primit factura redusă cu 50% la energie electrică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: Peste 15.000 de moți au primit factura redusă cu 50% la energie electrică

Electrica Furnizare a emis peste 20.000 de facturi reduse cu 50%, care au ajuns in aceste zile la beneficiari. 15501 facturi au fost emise pentru moții din Alba, după cum urmează: Abrud – 1622, Albac – 552, Almasu Mare – 189, Arieseni – 519, Avram Iancu – 514, Baia de Aries – 1071, Bistra – 1337, Bucium – 467, Cimpeni – 2184, Ciuruleasa – 253, Garda de Sus – 441, Horea – 479, Intregalde – 93, Lupsa – 792, Mogos – 186, Ocolis – 160, Poiana Vadului – 283, Ponor – 97, Posaga – 310, Salciua – 443, Scarisoara – 351, Sohodol – 425, Vadu Moților – 383, Vidra – 441, Zlatna -1909.

Am promis ca rezolv problema și am rezolvat-o. Nu sunt genul de parlamentar care doar se plânge, este contemplativ. Prefer soluții, nu discuții.

Elit - Gustul Desăvârșit

Beneficiile prevăzute de Ordonanța Guvernului nr. 27 din 1996, vor fi acordate retroactiv dacă clienții îndeplinesc criteriile de încadrare prevăzute in legislație.
Pentru a beneficia de prevederile Ordonanței Guvernului nr. 27 din 1996 clienții trebuie să:
• fie titularii contratului de furnizare a energiei electrice sau a gazelor naturale;
• să aibă locuința sau sa desfășoare activitatea in localitățile din Munții Apuseni, așa cum sunt definite prin Hotărârea Guvernului României nr. 323 din 10 mai 1996 privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltării economice-sociale a unor localități din Munții Apuseni;
• nu aibă facturi restante.
Criteriile de încadrare și documentele justificative vor fi evaluate de către Unitatea Administrativ Teritoriala (Primărie). După verificarea criteriilor de încadrare, Unitatea Administrativ Teritorială va trimite listele cu clienții beneficiari către furnizorul de energie electrică și de gaze naturale. Furnizorul va aplica, ulterior, reducerea corespunzătoare pe factura dvs. începând cu data de 1 a lunii următoare primirii listelor.
Acum, la finalul acestui demers, nu îmi rămâne decât satisfacția faptului ca am reușit sa ajut 15000 de familii de mot. Cu bunul Dumnezeu înainte!

Florin Roman, deputat PNL


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Primarul Gabriel Pleșa admite că este „curtat” de partide: „Mă onorează, înseamnă că prestația mea și a echipei mele este apreciată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul Gabriel Pleșa admite că este „curtat” de partide: „Mă onorează, înseamnă că prestația mea și a echipei mele este apreciată”

Primarul din partea USR al municipiului Alba Iulia, a admis că este curtat și de alte partide politice, mai ales că se apropie cu pași repezi anul electoral 2024.

Edilul a spus, la Radio Unirea FM, că este onorat de acest interes, din care deduce că prestația sa în funcție este apreciată.

„Da am fost curtat de alte partide, dar repet este firesc și mă onorează, înseamnă că prestația mea și a echipei mele este apreciată. Sunt discuții, se fac anumite propuneri în anumite condiții, însă nu aș vrea să fac mai multe comentarii pentru că nu este nimic concret.

Elit - Gustul Desăvârșit

Indiferent de culoarea politcă, când a trebuit să merg la orice om cu funcție importantă în stat de care depind niște lucruri pentru deblocarea unor finanțări sau pentru urgentarea unor documente am făcut-o fără nici o problemă, consider că e în fișa postului și e de datoria mea să fac acest lucru. Între toți oamenii politici sunt discuții, despre susținere de proiecte, despre finanțări. În primul rând mă interesează orașul, proiectele trebuie duse mai departe și facem orice discuție pe care o considerăm necesară pentru acest lucru”, a spus Gabriel Pleșa la Radio Unirea FM.

Gabriel Pleșa spune că este primarul USR în exercițiu și dacă va fi vreodată cazul să se schimbe ceva va fi primul care o să anunțe public acest lucru, însă deocamdată nu sunt decât speculații.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Ion Dumitrel, LAUDE pentru un primar PSD din Alba: „Un primar cu inițiativă, care derulează o mulțime de proiecte!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ion Dumitrel, LAUDE pentru un primar PSD din Alba: „Un primar cu inițiativă, care derulează o mulțime de proiecte!”

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a realizat un lucru mai puțin obișnuit în cursul zilei trecute, când l-a lăudat pe primarul PSD din Gârbova, Ioan Muntean, pe pagina sa de Facebook.

„Gârbova, o comună frumoasă din Podișul Secașelor, se dezvoltă într-un ritm alert.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sub conducerea lui Ioan Muntean, un primar cu inițiativă, se derulează o mulțime de proiecte, în beneficiul oamenilor de aici.

Un exemplu elocvent în acest sens este proiectul prin care, de-a lungul drumului județean, au fost realizate rigole, accese la proprietăți și sistemul de scurgere al apelor pluviale. Domnul primar își dorește ca pe viitor toate străzile din comună să arate la fel.

Investițiile în infrastructură și bunul mod de gospodărire atrag după sine și investitorii privați: fabrica de sucuri naturale, Pontonul – zona de agrement cu ștrand, lac și pavilion de evenimente, cât și alte investiții în agricultură și turism.”, au fost cuvintele lui Ion Dumitrel, în mediul online.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare