Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cât de relevant este locul 1 în topul incidenței, pentru județul Alba: Dublu standard în stabilirea incidenței COVID-19 la nivel național

Ziarul Unirea

Publicat

în

În ultimele zile județul Alba a apărut în toată presa naționala, scrisă și vizuală, ca fiind pe primul loc la nivel național în ceea ce privește incidența cazurilor de COVID-19, însă multă lume nu știe că Alba este lider și la numărul de teste efectuate, raportate la numărul locuitorilor din județ.

Astfel, poate ar fi indicat să fie folosite unități de măsură egale, pentru stabilirea restricțiilor și a scenarilor, fără dublu standard. Putem observa că incidența a crescut cel mai mult în Alba, București, Cluj, Timiș, unde se testează masiv.

Spre exemplu, în județul Alba, la o populație de aproximativ 370.000 de oameni se efectuează constant peste 1.000 de teste zilnic, numărul total de la începutul pandemiei ajungând astăzi la 98.294.

În alte județe cu o populație mai mare ca a județului nostru numărul de teste este mult mai scăzut. De exemplu, în Maramureș, s-au făcut de la începutul pandemiei puțin peste 23.000 de teste, la o populație de aproximativ 461.000 locuitori, în Dolj, circa 43.000 de teste la o populație de 735.000 de locuitori, în Dâmbovița, 19.000 de teste la circa 500.000 de locuitori și exemplele pot continua.

Dacă facem o analiză a incidenței și a numărului de teste pe județe, putem observa clar o corelație între cele două, astfel încât putem să deducem că în Alba, deși incidența este mai mare decât în restul României, acest lucru nu este neapărat relevant, atâta timp cât județe cu populație mai mare testează mai puțin.

Într-adevăr la nivelul județului numărul de cazuri depistate zilnic este mare, dar aceasta pentru că se testeaza masiv, efectuându-se aproape zilnic peste o mie de teste, aceasta ducând la descoperirea cazurilor pozitive din timp, la descoperirea asimptomaticilor, astfel încât să se poată izola, nu doar în faza acută când boala a evoluat și e nevoie de spitalizare.

Depistarea pozitivilor din timp înseamnă și stoparea infectării masive în interiorul familiei, pentru ca fiind în aceeași locuință virusul se multiplică în organism la un nivel mult mai mare și riscul de a dezvolta forme grave crește exponențial.

Singura modalitate de limitare a unui focar este testarea masivă, să intervii, să depistezi persoanele pozitive și contacții direcți, care sunt cei mai expuși.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea