Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cât costă un miel de Paște în 2023: Prețuri cu cel puțin 30% mai mari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cât costă un miel de Paște în 2023: Prețuri cu cel puțin 30% mai mari

Deși românii vor celebra Învierea Domnului peste aproximativ o lună, mulți oameni își pun întrebarea „cât costă un miel de Paștele 2023?”, ținând cont de explozia prețurilor în aceste prime patru luni. Din păcate veștile nu sunt bune, iar producătorii justifică noile prețuri.

Din păcate, așa cum s-a întâmplat și în celelalte domenii economice europene, asistăm la o escaladare a situațiilor de criză și în zona fermierilor și a producătorilor de carne de miel la nivel european. De altfel această criză se regăsesște pe mai toate piețele, inclusiv în România.

Floriile 2023. Când sunt Floriile ortodoxe 2023 și Floriile catolice 2023

Conform fermierilor, carnea de miel s-a scumpit cu cel puțin 30% în acest an, și totul pe fondul crizei generalizate, a costurilor mari la energie, gaze și combustibi, precum și pe fondul decizia fabricilor de producție de a micșora prețul de achiziție oferit fermierilor.

Dacă anul trecut plăteam cam 35 de lei pentru un kilogram de carne, astăzi aflăm cât costă un miel de Paște în 2023, și anume undeva la 45 de lei, iar dacă te gândești să cumperi mai mult, află că pentru 15 kg de carne scoți din buzunar aproximativ 675 de lei în 2023.

Citește și: Mesaje de Paște. Urări de Paște. Felicitări de Paște care pot fi transmise prin SMS de Sfintele Paști

Criza accentuată, costurile mari și lipsa subvențiilor din partea statului în zona de ferme de animale, deși s-au anunțat alocarea unor sume, a dus la aceste creșteri exponențiale a prețurilor, iar dacă acum plătim 45 de lei pe kilogramul de carne de miel, în apropierea zilei de Paște vom plăti cu siguranță mai mult.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea