Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Casa Verde Fotovoltaice 2024: Se lansează un nou program pentru instalarea de panouri fotovoltaice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Casa Verde Fotovoltaice 2024: Se lansează un nou program pentru instalarea de panouri fotovoltaice

Ministrul Proiectelor Europene, Adrian Câciu, dezvăluie un nou program destinat instalării de panouri fotovoltaice, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Programul va permite aproximativ 60.000 de gospodării din România să beneficieze de fonduri pentru instalarea de panouri fotovoltaice, baterii de stocare și îmbunătățirea eficienței energetice a locuințelor. Această inițiativă va funcționa simultan cu programul Administrației Fondului de Mediu – „Casa Verde Fotovoltaice”.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene explică că noul PNRR include capitolul REPowerEU, cu o finanțare de 1,4 miliarde de euro, din care 1,2 miliarde de euro sunt destinate cetățenilor pentru investiții în panouri fotovoltaice, baterii și eficiența energetică a gospodăriilor individuale.

Adrian Câciu subliniază că programul nu este destinat prosumatorilor, ci celor care doresc să-și asigure consumul propriu de energie. Valoarea voucherelor pentru panouri fotovoltaice poate ajunge până la 25.000 de lei, iar în combinație cu capacitatea de stocare, totalul poate atinge 50.000 de lei pe gospodărie.

Programul cuprinde și o a doua componentă, denumită „Casa eficientă energetic,” care acordă vouchere de maximum 76.500 de lei pentru anveloparea caselor. Obiectivul acestor programe este mediul rural, iar Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene intenționează să colaboreze strâns cu autoritățile locale pentru a asigura că aceste fonduri ajung în locurile unde sunt necesare.

Citește și: Casa Verde și Rabla 2024: Beneficiarii vor primi mai putini bani începând de anul viitor!

Ministrul Câciu asigură că procedura va fi simplificată, iar cetățenii vor depune doar o cerere simplă, urmând ca Consiliile Județene pentru mediul rural sau primăriile în cazul locuințelor din mediul urban să gestioneze birocrația și decontarea. Se preconizează lansarea actului normativ în ianuarie, cu implementarea programului începând la finalul lui februarie. Obiectivul declarat este finalizarea a 60% din program până la 31 decembrie 2024, beneficiind aproximativ 60.000 de gospodării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea