Rămâi conectat

Societate

Casa de Cultură a Sindicatelor: Actriţa Maia Morgenstern a smuls ropote de aplauze în rolul doamnei Warren

Alexandra Mates

Publicat

în

Aseară, 7 mai 2012, am asistat la o minunată piesă de teatru „Profesiunea doamnei Warren”. Comedia scrisă de George Bernard Shaw a fost prezentată de actori ai Teatrului Mic Bucureşti pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Este vorba despre o poveste în care s-au ciocnit două lumi diferite şi în care personajul principal al piesei a fost doamna Warren (Maia Morgenstern), o femeie misterioasă, administrator al unor afaceri nu tocmai curate despre care nici propria ei fiică nu a ştiut cu ce se ocupă şi de unde a avut bani să o crească şi să o ţină în şcoli înalte. Vivie, fiica doamnei Warren (Ilinca Manolache) se îndrăgosteşte de Frank (Tudor Aaron Istodor), un tânăr şmecheraş (aşa cum spune mama ei) care îşi urmăreşte propriul interes. Vivie îşi doreşte să facă o carieră în oraş, doar că viitoarea ei profesiune e cam opusul profesiunii doamnei Warren. De aici, lucrurile încep să se complice între cele două şi cei care le înconjoară. Fata află adevărul despre mama  sa şi nu e tocmai un adevăr uşor de acceptat, mai ales când în jur există Sir George Crofts (Dan Condurache), dornic să pună paie pe foc, Frank (Tudor Aaron Istodor) care îşi urmăreşte propriul interes, reverendul Gardner (Sorin Medeleni) cu un trecut destul de incert şi visătorul Praed (Radu Gheorghe), un ultim romantic cu mintea la frumuseţile Veneţiei şi Veronei. Finalul piesei a fost de-a dreptul emoţionant. Mama şi fiica au fost puse în ipostaza de a se confrunta şi astfel  dialogul dintre cele  două a scos la iveală toate adevărurile şi frustările care le stăteau împotrivă. La sfârşitul piesei, în aplauzele surzitoare ale publicului,  care nu se mai opreau, actorii s-au întors de 4 ori pe scenă.  Aşa s-a încheiat o nouă piesă de teatru “de top” ce s-a jucat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Păcat că sala nu a fost totuşi plină. Dar poate nu e vina iubitorilor de teatru ci eventual timpul şi…. banii de care dispun în aceste vremuri de criză. Să sperăm totuşi în vremuri mai bune şi în noi piese de top jucate la Alba Iulia.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Mesaje de PAȘTELE CATOLIC 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de PASTE 2024. Urari de Paste, felicitari de Paste și SMS-uri de Sfintele Paști Catolic, Reformat, Protestant Știm că este o perioadă grea pentru toți, fiindcă nu putem să fim alături de cei dragi în aceste momente de sărbătoare, dar putem să-i bucurăm cu un mesaj, prin care să le transmitem toate gândurile bune, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea