Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Care este soluția pentru plata profesorilor care nu mai pot cumula pensia cu salariul: Răspunsul ministrului Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, speră că, în cazul în care nu va mai fi permis cumulul pensiei cu salariul, profesorii din învățământul universitar și preuniversitar vor fi plătiți cu ora. „Dacă nu ar fi posibil (…), am duce școala românească mult mai mult către personal necalificat”, spune ministrul Educației.

Întrebat de jurnaliști ce se va întâmpla cu miile de profesori lucrează după vârsta la care ar trebui să se pensioneze, dacă nu va mai fi permis cumulul pensiei cu salariul, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că este convins că va fi posibilă plata cu ora.

„Sunt convins că va fi posibilă plata cu ora, chiar pentru acei colegi ai noștri care au calitatea de pensionari. Dacă nu ar fi posibilă plata cu ora în sistemul de învățământ, o resursă umană și așa deficitară din perspectiva calificării și a competenței, ar deveni încă și mai mare problemă din această perspectivă. Practic, am duce școala românească mult mai mult către personal necalificat în învățământ și sunt convins că nimeni nu își dorește acest lucru. Subliniez, e vorba de plată cu ora și în universitar, și în preuniversitar”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI: Evaluare Națională 2021: BAREMELE pentru testele de antrenament au fost PUBLICATE

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirma că pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul de la stat și că cei care vor să se reangajeze în sistemul public trebuie să aleagă între pensie și salariu.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea