Rămâi conectat

Ştirea zilei

Care este în prezent starea ,,de sănătate” a Stadionului Municipal Unirea din Alba Iulia. ,,Preocuparea pentru sport s-a ridicat la înălțimea genunchiului broaștei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Stadionul Municipal Unirea, cea mai mare arenă sportivă din Alba Iulia, a fost de-a lungul anilor un ,,simbol” al dezinteresului oficialilor pentru sportul și sănătatea locuitorilor orașului.

Într-o postare publicată pe un site de socializare din mediul online, Dragoș Suciu a subliniat una dintre multiplele probleme ale acestui colos uitat de oameni.

,,Duminică, ora 13.00. Copilul doarme. Ceața s-a ridicat, iar soarele strălucește pe cer. Context favorabil pentru activitate fizică. Alerg spre Stadionul Cetate care, după cum observ pe un regulament lipit lângă poarta de acces, este închis între orele 12.00 – 16.00.

”Începând cu data de 14 septembrie 2020 (…) accesul pe pistă va fi de luni până duminică între orele 8.00 – 12.00, respectiv orele 16.00 – 21.00”. Stau și mă întreb, în timp ce ”reconfigurez” traseul, câți albaiulieni aleg să alerge în acest interval orar, în luna noiembrie, când întunericul se lasă mult prea devreme, iar temperatura scade cu câteva grade.

În funcție de unghiul din care privim situația, programul de acces poate părea mai puțin important, deoarece sunt și alte locuri în care se poate alerga, dar poate fi semnificativ pentru interesul acordat, în general, de autorități, domeniului sportiv.

Adevărul este că preocuparea pentru sport, în ultimii ani, s-a ridicat cam la înălțimea genunchiului broaștei, fiind doar ”punctate” anumite evenimente sportive din punct de vedere electoral. Dacă era altfel, în locul vechiului Stadion Mecanica aveam, conform legii, un alt obiectiv similar. Aveam o sală polivalentă, în care entitățile sportive, private sau publice, aveau ocazia să organizeze antrenamente.
Aveam un parc cu câteva aparate de fitness și, de asemenea, piste de bicicliști legate între ele.

Multă sănătate tuturor! Mens sana in corpore sano!” Acestea au fost cuvintele lui Dragoș Suciu, în mesajul său postat în mediul online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea