Care este în prezent starea ,,de sănătate” a Stadionului Municipal Unirea din Alba Iulia. ,,Preocuparea pentru sport s-a ridicat la înălțimea genunchiului broaștei”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Stadionul Municipal Unirea, cea mai mare arenă sportivă din Alba Iulia, a fost de-a lungul anilor un ,,simbol” al dezinteresului oficialilor pentru sportul și sănătatea locuitorilor orașului.

Într-o postare publicată pe un site de socializare din mediul online, Dragoș Suciu a subliniat una dintre multiplele probleme ale acestui colos uitat de oameni.

USR - Alegeri parlamentare 2020

,,Duminică, ora 13.00. Copilul doarme. Ceața s-a ridicat, iar soarele strălucește pe cer. Context favorabil pentru activitate fizică. Alerg spre Stadionul Cetate care, după cum observ pe un regulament lipit lângă poarta de acces, este închis între orele 12.00 – 16.00.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”Începând cu data de 14 septembrie 2020 (…) accesul pe pistă va fi de luni până duminică între orele 8.00 – 12.00, respectiv orele 16.00 – 21.00”. Stau și mă întreb, în timp ce ”reconfigurez” traseul, câți albaiulieni aleg să alerge în acest interval orar, în luna noiembrie, când întunericul se lasă mult prea devreme, iar temperatura scade cu câteva grade.

În funcție de unghiul din care privim situația, programul de acces poate părea mai puțin important, deoarece sunt și alte locuri în care se poate alerga, dar poate fi semnificativ pentru interesul acordat, în general, de autorități, domeniului sportiv.

Adevărul este că preocuparea pentru sport, în ultimii ani, s-a ridicat cam la înălțimea genunchiului broaștei, fiind doar ”punctate” anumite evenimente sportive din punct de vedere electoral. Dacă era altfel, în locul vechiului Stadion Mecanica aveam, conform legii, un alt obiectiv similar. Aveam o sală polivalentă, în care entitățile sportive, private sau publice, aveau ocazia să organizeze antrenamente.
Aveam un parc cu câteva aparate de fitness și, de asemenea, piste de bicicliști legate între ele.

Multă sănătate tuturor! Mens sana in corpore sano!” Acestea au fost cuvintele lui Dragoș Suciu, în mesajul său postat în mediul online.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419