Rămâi conectat

Actualitate

Care este averea lui Igor Sechin, mâna dreaptă a lui Vladimir Putin. Diplomații americani din Moscova îl numesc „cardinalul gri al Kremlinului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Care este averea lui Igor Sechin, mâna dreaptă a lui Vladimir Putin. Diplomații americani din Moscova îl numesc „cardinalul gri al Kremlinului”

Considerat mâna dreaptă a lui Vladimir Putin, președintele Rusiei, Igor Secin are o avere impresionantă, arată DCNEWS.ro.

Igor Sechin are o reputație de temut care depășește zidurile Kremlinului. Presa americană îl numește ”Darth Vader”. Diplomații americani din Moscova se referă la el drept ”cardinalul gri al Kremlinului”, datorită influenței sale din culise.

Igor Sechin este directorul general al gigantului petrolier de stat Rosneft. Oligarhul în vârstă de 61 de ani este considerat secundul neoficial al lui Putin. Loialitatea neclintită a lui Secin față de Putin din ultimele două decenii l-a făcut extrem de bogat.

Cât de bogat este Sechin?

Este dificil de estimat amploarea averii sale, din moment ce averea lui Sechin are aceeași calitate ca a lui Putin: nu stă la vedere. Nu există nicio urmă dincolo de acțiunile sale la Rosneft cotate la bursă. Dar, pe baza înregistrărilor publice, a rapoartelor presei ruse și a evaluărilor iahturilor furnizate de VesselsValue, Forbes estimează că averea lui Sechin valorează cel puțin 800 de milioane de dolari. Sau atât valora înainte de sancțiunile Uniunii Europene, care au început în 28 februarie.

Două dintre navele sale au facilități impresionante

Cele mai valoroase bunuri ale lui Sechin sunt două dintre cele mai valoroase iahturi din lume: Crescent, de 511 milioane de dolari, cu o lungime de 140 de metri, care are două heliporturi și inclusiv un hangar retractabil, plus un cinematograf, un salon de înfrumusețare și o piscină. A doua navă este Amore Vero (numit inițial Sfânta Prințesă Olga după a doua sa fostă soție Olga Secina, până la divorțul lor în 2017), de 134 de milioane de dolari, cu o lungime de 86 de metri, având are o piscină care se transformă într-o platformă de elicopter.

În martie, ambele yachturi au fost puse sub sechestru, Crescent în Spania și Amore Vero în Franța. Deși nu este clar dacă Secin deține Crescent direct sau printr-un asociat, VesselsValue l-a identificat pe Secin drept proprietarul efectiv al iahtului, asemenea unei surse din poliția spaniolă citată de Reuters și o sursă din industria iahturilor care a vorbit cu Forbes.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea