Cantitatea de coronavirus, decisivă pentru prevenirea contaminării în școală. Anunțul medicului Virgil Musta

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Cantitatea de coronavirus, decisivă pentru prevenirea contaminării în școală. Anunțul medicului Virgil Musta

Medicul Virgil Musta, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, a oferit, la inceput de an scolar, diverse sfaturi pentru prevenirea infecției cu COVID-19. Unul dintre sfaturile doctorului Musta: aerisiți clasele pentru a reduce cantitatea de virus!

De fiecare dată când a vorbit de începerea noului an școlar, doctorul timișorean Virgil Musta a atras atentia ca riscul de contaminare în școală este unul real. Tocmai din acest motiv, medicul a recomandat ca în cazul copiilor cu risc sau a acelora care au persoane vulnerabile in familie, orele să se faca online.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Măsurile sunt importante, dar riscul de contaminare există, indiferent de ce măsuri se iau. Trebuie să ne asumăm acest risc și să trimitem copiii la școală dacă nu avem factori de risc in familie sau dacă copilul are un risc dacă face o formă severă de boală în cazul contaminării”, a explicat medicul Virgil Musta.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Doctorul care coordonează secția COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a explicat că în cazul copiiilor care merg la școală, măștile sunt importante, dar cea mai importantă masură este igiena. „Școala trebuie să asigure conditiile ca să nu devină focar de infecție, să fie distanțați copiii, să se recomande copiilor purtarea măștii, pentru cei care pot face acest lucru.

Este recomandabil ca la clasele mari să se poarte masca permanent, iar la clasele mici să se recomande purtarea măstii cât se poate de mult. Cea mai importantă este igiena mâinilor, igiena tegumentelor. În momentul în care merg in pauza, când mănancă să fie foarte atenți la acest aspect”, a mai declarat Virgil Musta.

Medicul a mai subliniat că e important ca sălile de clasa să fie aerisite pentru că în cazul unei contaminări, contează și cantitatea de virus „încasată”.

„Clasele trebuie să fie aerisite astfel încât chiar dacă este o persoană contaminată, cantitatea de virus să fie mică și să se evite contaminarea în masă a persoanelor. Cantitatea de virus are două influențe importante în acest context.

Pe de o parte, dacă este cantitate mică de virus nu se contaminează decât persoanele din jurul persoanei contaminate. Pe de altă parte, o contaminare mică la debutul bolii duce la o formă usoară a bolii. O contaminare masivă duce de cele mai multe ori la o formă severă a bolii. E adevărat, depinde și de imunitatea organismului, dar cantitatea de virus este un factor important în forma și evoluția bolii”, a mai arătat medicul Virgil Musta.

Sursa: ziare.com

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419