Rămâi conectat

Politică Administrație

Candidații PNL pentru Parlamentul European, pregătiți să reprezinte interesele României la cel mai înalt nivel

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Partidul Naţional Liberal propune pentru alegerile europarlamentare o listă cu oameni valoroși și competenţi, fiecare fiind pregătit să reprezinte interesele României la cel mai înalt nivel, în cele mai dure negocieri politice. Vă invităm să cunoașteți mai îndeaproape o parte din candidații noștri.

Mircea Hava are o vastă experiență în domeniul administrației locale. Este Primarul Celeilalte Capitale, Alba Iulia, unul dintre cele mai frumoase orașe ale României. Sub conducerea sa, orașul a aderat total la calea europeană. A adus la Alba Iulia 300 de milioane de euro, bani europeni reali pentru nevoi reale. Astfel, Alba Iulia s-a situat pe primul loc în topul absorbției de fonduri nerambursabile în rândul municipiilor din România. De asemenea, a coordonat proiectul Alba Iulia Smart City, susținând dezvoltarea infrastructurii inteligente, digitale și a serviciilor publice construite în jurul cetățeanului.

În 2018 revista Forbes a apreciat activitatea lui Hava ca primar, situând Alba Iulia între primele 10 orașe ale României. Mircea Hava dorește să activeze în Comisia pentru Dezvoltare Regionala si Planificare Urbana, pentru a ușura birocrația asociată cheltuirii fondurilor europene, cadrul legal prin care responsabilitatea instituțiilor de administrare și management se va transforma într-un ajutor și nu o povară pentru cei care lucrează cu bani europeni.

Dan Motreanu a fost deputat între anii 2004-2016. Între anii 2006-2007 a fost Ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, în perioada crucială care a precedat aderarea României la UE. Înainte de aceasta, între anii 2000-2004 a fost consilier județean la Consiliul Județean Alba, în acea perioadă lucrând în domeniul dezvoltării regionale. De asemenea, a fost director al Unității de Implementare „Proiectul de dezvoltare rurală a Munţilor Apuseni” (2001-2003) – finanțat de Fondul Internațional de Dezvoltare Agricolă.

În prezent, este vicepreședinte PNL pentru politici în Educație, Cercetare, Tineret, Sport, Cultură, Culte și Minorități. Ca membru în Parlamentul European, va milita pentru revizuirea legislației existente în privința subsidiarității și proporționalității, dând o pondere mai mare deciziilor luate la nivel local, dar și pentru modernizarea și simplificarea politicii agricole comune. În principal, urmărește ca UE să aloce sume sporite către institutele românești de cercetare și inovare în sectorul agricol și cel alimentar.

Siegfried Mureșan este europarlamentar PNL și purtător de cuvânt al Partidului Popular European. Este primul europarlamentar român desemnat negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul anual al UE. În Bugetul UE 2018, europarlamentarul Siegfried Mureșan a obținut finanțarea în premieră a Programului „DiscoverEU”, prin care 30.000 de tineri de 18 ani din UE, dintre care 1.000 de tineri din România au primit un abonament gratuit de tren de 30 de zile cu care să călătorească în UE.

În calitate de europarlamentar, Mureșan a mai obținut: 3,5 milioane de euro pentru muncitorii disponibilizați de la Combinatul Mechel din Câmpia Turzii, 8,5 milioane de euro, despăgubiri în urma inundațiilor care au lovit România în 2014, 28 de milioane de euro pentru fermierii afectați de pesta porcină africană și gripa aviară, 500 de milioane de euro din Bugetul UE post-2020 pentru apărarea statului de drept în UE, 7,9 milioane de euro pentru combaterea dezinformării și a propagandei antieuropene în UE și includerea României în Fondul Monetar European.

Vasile Blaga are o vastă experiență politică, ocupând în mai multe rânduri funcția de ministru: Ministru al Administrației și Internelor, Ministrul Dezvoltării Regionale și Locuinței, Vice-prim-ministru. Între anii 1996-2016 a fost senator, iar între 2011-2012 a fost Președinte al Senatului. În perioada când a fost pentru prima dată ministru al Administrației și Internelor a avut o contribuție majoră la încheierea negocierilor pentru aderarea României la UE.

El a reușit să negocieze eliminarea clauzelor de salvgardare, ceea ce a grăbit aderarea țării noastre la UE cu un an! Tot în urma negocierilor purtate de Vasile Blaga, românii au putut circula în țările UE doar cu buletinul, începând cu 1 ianuarie 2007. În perioada când Vasile Blaga a fost Ministru al Administrației și Internelor, țara noastră a reușit să ducă la îndeplinire toate condițiile tehnice pentru ca România să adere la spațiul Schengen, folosind peste 670 de milioane de euro din fonduri europene Schengen și 300 de milioane din fondurile europene de pre-aderare pentru modernizarea sistemelor de supraveghere a granițelor.

Partidul Național Liberal este cel mai important partid românesc din Partidul Popular European, partid aflat la conducerea Parlamentului European, Comisiei Europene și a Consiliului European. Prin intermediul PNL, vocea ta se face auzită la nivelul Uniunii Europene.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea