Rămâi conectat

Actualitate

Când va apărea noul iPhone 13? Care va fi prețul și cu ce cameră va fi echipat noul smartphone de la Apple

Publicat

în

Când va apărea noul iPhone 13? Care va fi prețul și cu ce cameră va fi echipat noul smartphone de la Apple

Suntem la câteva săptămâni distanță de ziua lansării viitorului telefon de la Apple, iPhone 13, așa că zvonurile despre următorul model, succesorul lui iPhone 12, încep să creeze o imagine mai clară asupra smartphone-ului pe care îl vom vedea în magazine la finalul acestui an.

Am adunat și pus cap la cap toate informațiile pe care le-am aflat până acum despre viitorul telefon de la Apple, pe care ți le împărtășim și ție în acest material. Iată când va fi lansat, ce preț va avea și cu ce specificații își va impresiona fanii noul iPhone 13.

Când apare iPhone 13?

Dacă ar fi să ne luăm după calendarul evenimentelor Apple cu care compania ne-a obișnuit până de curând, iPhone 13 ar trebui să fie lansat în a patra vineri din luna septembrie a acestui an. Asta înseamnă pe 24 septembrie 2021.

Electrica Furnizare Discount

Chiar dacă lansarea lui iPhone 12 a fost întârziată din cauza pandemiei, împingând ieșirea pe piață a ultimului model de la Apple pe 13 octombrie anul trecut, analistul Ming-Chi Kuo spune că în 2021 compania americană va reveni la programul normal de lansare a noilor telefoane.

Totuși, până pe 7 iunie, când Apple va prezenta iOS 15 la Conferința mondială pentru dezvoltatori, WWDC 2021, e oarecum prematur să stabilim o dată exactă la care iPhone 13 va fi lansat.

Preț iPhone 13 – cât spun zvonurile că va costa viitorul telefon de la Apple

Dacă te întrebai cât va costa un iPhone 13, trebuie să știi că prețurile pe care urmează să le afli sunt, deocamdată, estimări în funcție de tiparul pe care Apple l-a folosit până acum pentru noile modele de telefoane. În plus, prețul unui iPhone 13 va depinde și de adaosul pe care îl practică magazinele de la noi.

Prin comparație, la lansare, iPhone 12 era anunțat că va costa 799 de dolari, pentru varianta de 64GB de stocare internă. Modelele cu 128GB, respectiv 256GB urmau să coste mai mult de atât. Asta înseamna că pentru un iPhone 12 prețul anunțat de Apple era de aproximativ 3.330 lei.

CITEȘTE ȘI: Coduri SECRETE pentru telefonul mobil. Combinații care deblochează funcții ascunse ale telefonului

În România, pentru a avea ultimul model de iPhone imediat după lansare trebuia să plătești:

4.488 lei, dacă îl cumpărai de la Orange;
4.380 lei, dacă preferai să-l iei de la Vodafone;
4.549 lei, de la eMAG sau iStyle.

Se așteaptă ca prețurile pentru telefoanele din gama iPhone 12 (adică iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max) să fie menținute și pentru viitoarea generație de smartphone-uri, adică pentru iPhone 13.

Estimările spun că acestea ar urma să coste, la lansare, 699 dolari (pentru varianta mini), 799 dolari (pentru modelul de bază, iPhone 13), 999 dolari (pentru varianta Pro) respectiv 1.099 dolari (pentru Pro Max). Reține, însă, că la aceste prețuri se vor adăuga comisioanele practicate de magazinele de electronice.

Așadar, nu ne așteptăm la diferențe foarte mari de preț între iPhone 13 și cel la care a fost lansat iPhone 12. Trebuie, însă, să luăm în considerare și criza de cipuri din piață, care ar putea determina inclusiv scumpirea telefoanelor, așa că subiectul rămâne unul deschis.

Viitorul iPhone se va numi sau nu iPhone 13?

Dacă nu știai deja asta, americanii sunt foarte superstițioși. Și tocmai de aceea, evită să folosească cifra 13. Convingerea lor merge atât de departe, încât hotelurile din Statele Unite nu au nici camere numerotate astfel, dar nici etajul 13.

Așadar, e foarte posibil ca Apple să aleagă ca denumire pentru viitorul telefon 12s. Folosirea unui „s” la sfârșitul unui număr de model ar fi, de fapt, o revenire la vechile practici ale companiei americane, care obișnuia să alterneze între lansarea unui nou număr de model și o versiune „s” a aceluiași telefon, în anul următor.

Ultimul telefon care s-a încadrat în acest tipar a fost iPhone 6s, lansat în 2015. Cu toate acestea, Apple a venit cu o surpriză în alegerea numelor modelelor iPhone XS și iPhone XR, ambele lansate în 2018.

iPhone 13 – design și display

Diverse zvonuri indică faptul că iPhone 13 va veni în aceleași patru dimensiuni ca iPhone 12. Un iPhone 13 mini va avea 5,4 inch, un iPhone 13 – 6,1 inch, un iPhone 13 Pro – 6,1 inch și un iPhone 13 Pro Max – 6,7 inch.

Totuși, pentru că iPhone 12 mini nu s-a vândut atât bine cum era așteptat, zvonurile sugerează că Apple ar putea renunța la iPhone 13 mini.

Tot zvonurile indică faptul că iPhone 13 va avea un notch pe display mult mai mic decât modelele anterior lansate, ceea ce e o veste bună mai ales pentru consumatorii de conținut pe telefon.

Se pare că Samsung Display va fi compania care va crea panourile LTPO ale lui iPhone 13, ecrane cu un consum îmbunătățit de energie și o rată de refresh adaptivă excelentă.

Camere iPhone 13

Deocamdată nu există prea multe informații despre camerele de care te vei putea bucura pe un iPhone 13. Se presupune faptul că iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max vor oferi un nou obiectiv ultrawide cu 6 elemente. De asemenea, aceste telefoane ar oferi o capacitate de focalizare automată. Modelele actuale de iPhone 12 Pro au un obiectiv cu unghi ultrawide de 5 elemente.

Un zvon interesant care a apărut sugerează că Apple caută furnizori pentru o cameră cu „lentilă pliată” care să îmbunătățească zoomul camerei optice a lui iPhone 13. Designul asemănător periscopului înseamnă că teleobiectivul ar fi așezat vertical, în loc de orizontal, ceea ce înseamnă că vei putea folosi zoomul optic pentru poze clare făcute de la distanță.

De fapt, acest design este utilizat în mod obișnuit de alți producători de telefoane, inclusiv Samsung și Huawei, pentru a-și spori propriile capacități de zoom optic. Ce modele de iPhone 13 vor obține zoom îmbunătățit este încă neclar.

Culori iPhone 13

Culorile pe care le vor avea viitoarele modele iPhone au reprezentat dintotdeauna un subiect de interes major. Și chiar dacă suntem la o distanță de mai bine de jumătate de an de lansarea lui iPhone 13, iată că zvonurile au ajuns și în această zonă.

Se pare că cele mai noi modele de la Apple vor putea fi cumpărate într-o paletă de culori interesantă.

Unele siteuri promovează ideea că iPhone 13 Pro va avea carcasa pe alb, negru, auriu, indigo, bronz și portocaliu.

Alte zvonuri pretind că iPhone 13 Pro va veni în mult mai multe nuanțe, mai exact auriu, rozaliu, roșu, verde, albastru, alb și negru.

În plus, alte leak-uri spun că iPhone 13 va avea disponibilă și varianta roz pentru carcasă, ceea ce nu sună deloc rău.

Cel mai probabil, spațiul de stocare al unui iPhone 13 va varia între 64GB și 512GB, deși anumite surse susțin că noul telefon de la Apple va putea avea până la 1TB de stocare, ceea ce înseamnă că în toamnă vom vedea cel mai puternic telefon scos vreodată pe piață de compania americană.

Publicitate

Actualitate

Lista miniștrilor din cabinetul Cioloș și programul de guvernare, prezentate de către USR

Publicat

în

Lista miniștrilor din cabinetul Cioloș și programul de guvernare, prezentate de către USR

Duminică, Biroul Național al UST a agreat lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare care vor fi propuse spre validare în cadrul Comitetului Politic al partidului, care are loc duminică seara, de la ora 18:00.

Lista de miniștri și programul de guvernare, validate de Comitetul Politic, vor fi depuse luni în Parlament de premierul desemnat Dacian Cioloș.

Electrica Furnizare Discount
Lista Guvernului:

Prim-ministru – Dacian Cioloș

Ministerul Finanțelor – Dragoș Pîslaru

Ministerul Afacerilor Interne – Alin Stoica

Ministerul Afacerilor Externe – Dan Barna

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – George Cățean

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Mihai Goțiu

Ministerul Justiției – Stelian Ion

Ministerul Apărării Naționale – Nicu Fălcoi

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – Claudiu Năsui

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Cristian Ghinea

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Ionuț Moșteanu

Ministerul Energiei – Cristina Prună

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – Cătălin Drulă

Ministerul Muncii și Protecției Sociale – Oana Țoiu

Ministerul Sănătății – Ioana Mihăilă

Ministerul Culturii – Iulia Popovici

Ministerul Tineretului și Sportului – Tudor Pop

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Monica Berescu

Ministerul Educației – Corina Atanasiu

Cioloș, mesaj pentru PNL și PSD

Premierul desemnat Dacian Cioloș a transmis un mesaj, duminică, înainte de a depune luni lista de miniștri USR și programul de guvernare în Parlament pentru a obține votul de încredere.

El face apel la PNL, despre care spune că e „conștient că există o aversiune și o nervozitate la adresa noastră încă din campaniile electorale din 2019 și 2020”. Acesta notează pe Facebook că „guvernul monocolor al USR poate fi o soluție pentru ieșirea din criză”.

Totodată, liderul USR afirmă că „pentru PSD tot noi putem fi o soluție pentru a depăși lunile care urmează”. „Poate ne rupem gâtul și veți scăpa de noi sau poate vom reuși să ținem lucrurile sub control și vă vom permite să vă numărați liniștiți procentele”, mai scrie Cioloș.

Citește mai mult

Actualitate

Recalculare pensie 2021: Care sunt categoriile de români care ar putea beneficia de creșterea venitului și când pot fi depuse cererile

Publicat

în

Recalculare pensie 2021: Care sunt categoriile de români care ar putea beneficia de creșterea venitului și când pot fi depuse cererile

Mulți români aleg să continue să lucreze pentru a câștiga un ban în plus, chiar și după ieșirea la penie. Această categorie socială ar putea primi mai multe beneficii financiare, în cazul în care cer recalcularea pensiei, în condițiile în care pentru aceștia se plătesc în continuare taxe la stat. Banii sunt oferiți în funcție de perioada în care aceștia au prestat activitate profesională.

Nu puțini români sunt cei care aleg să lucreze chiar și după ce împlinesc vârsta de pensionare. Aceștia pot solicita la momentul prezent recalcularea pensiei. Este un drept pe care puțini îl iau în calcul, însă ar putea, prin intermediul acestuia, să își mărească veniturile financiare. Cererea de majorare a pensiei se poate depune doar dacă persoana în cauză poate demonstra, cu acte, faptul că are perioade cotizate, nevalorificate la data stabilirii pensiei.

Electrica Furnizare Discount
Cine poate solicita recalcularea pensiei

De exemplu, românii care sunt puși în situația de a apela la ajutorul instanței pentru a obține recunoașterea unei perioade în care au prestat activitate pot solicita recalcularea pensiei. Legea actuală a pensiilor 263/2010 stipulează, în articolul 107, că „pensia poate fi recalculată prin adăugarea veniturilor și/sau a stagiilor de cotizare, perioadelor asimilate stagiilor de cotizare prevăzute de lege și prin valorificarea altor documente de natură să conducă la modificarea drepturilor de pensie, nevalorificate la stabilirea acesteia”.

„Pensionarii pentru limită de vârstă care, după data înscrierii la pensie, realizează stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, în condițiile legii”, mai explică legislația în vigoare, potrivit avocatnet.

Documentele de care ai nevoie pentru majorarea pensiei

Iată pașii pe care trebuie să îi respecți dacă dorești să soliciți recalcularea pensiei:

  • se descarcă de pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice cererea specială pentru recalcularea venitului;
  • se depune solicitarea la casa teritorială de pensii, alături de documentele care arată activitatea prestată în perioadele de după pensionare.

Important de menționat este că noua valoare majorată a pensiei se va acorda solicitantului din luna ulterioară depunerii cererii de recalculare a venitului.
Ce schimbări stabilește noua Lege a Pensiilor

De la data de 1 septembrie 2023, vor intra în vigoare noi prevederi referitoare la acordarea pensiei. Diferența principală se referă la faptul că, după pensionare, românii vor avea dreptul să solicite recalcularea pensiei doar o singură dată pe an.

„Pensia poate fi recalculată la cerere, prin adăugarea veniturilor și/sau a stagiilor de cotizare, perioadelor asimilate stagiilor de cotizare prevăzute de lege și prin valorificarea altor documente de natură să conducă la modificarea drepturilor de pensie, nevalorificate la stabilirea acesteia.

Cererea (…) se soluționează în termen de 60 de zile de la data înregistrării, prin decizie de recalculare. Pensionarii pentru limită de vârstă care realizează stagiu de cotizare după data înscrierii la pensie pot solicita recalcularea pensiei o singură dată într-un an calendaristic, în condițiile legii”, arată articolul 98 din actul citat.

Sursa: evz.ro

Citește mai mult

Actualitate

Alexandru Rafila, despre numărul mare al deceselor COVID: „În fiecare săptămână dispare o comună din România”

Publicat

în

Alexandru Rafila, despre numărul mare al deceselor COVID: „În fiecare săptămână dispare o comună din România”

Alexandru Rafila a dezbătut problema numărului mare de decese înregistrat zilnic, dar și cea a numărului tot mai mare a noilor infectări cu COVID-19.

Medicul și deputatul PSD Alexandru Rafila a intervenit telefonic la România TV, unde a vorbit despre evoluția pandemiei de coronavirus și tragedia prin care trece țara noastră:

Electrica Furnizare Discount

„Suntem într-o perioadă când numărul de cazuri se stabilizează, însă ceea ce nu se va stabiliza în perioada următoare va fi numărul de decese, pentru că între un număr de cazuri crescut, pe care îl avem de aproximativ o săptămână, și vârful numărului de decese, există un anumit decalaj de 2-3 săptămâni. Eu mă aștept ca în perioada următoare să existe un număr mai mare de decese, din păcate, ăsta fiind lucrul care personal mă afectează extrem de tare. Se pare că unii din țară nu sunt deloc afectați de cele peste 2000 de decese care au loc săptămânal.

Partea preocupantă va fi legată de durata acestui număr extrem de mare, de peste 15.000 zilnice. Dacă o să avem acest tren 2-3 săptămâni de acum încolo, o să avem o problemă majoră, pentru că, în mod evident, sistemul de acordare a asistenței medicale va fi depășit, iar pacienții, atât ce infectați cu SARS-CoV-2, cât și cei cu alte patologii, nu vor avea unde să meargă (…). Tratamentul cu ambulatoriu trebuia organizat, încât presiunea pe spitale să nu fie la fel de mare ca și cea pe care o sesizăm acum (…).

Încă odată spun că e o indiferență legată de numărul imens de decese. În fiecare săptămână dispare o comună din România, mai mult de 2000 de persoane mor, nu cred că a mai existat așa ceva după al Doilea Război Mondial“, a conchis medicul Alexandru Rafila.

Lockdown în România. Tătaru: Dacă aș ști că ajung două săptămâni, da, dar nu ajung. Nu suntem în vârful valului 4

Invitat la Digi24, Nelu Tătaru, consilierul pe Sănătate al premierului Cîțu, a vorbit despre gravitatea valului 4 și despre instituirea unui nou lockdown:

„Avem o lună octombrie grea, nu suntem în vârful valului 4. Încă avem o transmitere comunitară accentuată. Anul trecut făceam o analiză şi vedeam că 5% din cazuri ajung la Terapie Intensivă, anul ăsta vedem că în jur de 10% din cazuri ajung la Terapie Intensivă. Anul trecut spuneam că transmiterea se face exagerat de mult, dar nu putem vizualiza, anul acesta suntem în aceeaşi paradigmă, dar în condiţiile în care lumea priveşte cu mai multă relaxare”, a precizat consilierul pe Sănătate.

Posibilitatea unui lockdown de 2 săptămâni în România

„Dacă aş şti că ajung două săptămâni, da, dar nu ajung două săptămâni. Fiecare transmitere se află în diferite stadii de boală. În condiţiile în care nu suntem în 2020 şi nu rămânem la îndemâna lockdown-ului, avem nişte restricţii pe care le-am impus de anul trecut pe care nu le verifică nimeni şi nu ia nimeni măsuri dacă nu se respectă. (…) Avem şi foarte multă neimplicare în acest moment”, a mai spus Nelu Tătaru.

Sursa: DCNEWS.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare