Rămâi conectat

Actualitate

Când va apărea noul iPhone 13? Care va fi prețul și cu ce cameră va fi echipat noul smartphone de la Apple

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Când va apărea noul iPhone 13? Care va fi prețul și cu ce cameră va fi echipat noul smartphone de la Apple

Suntem la câteva săptămâni distanță de ziua lansării viitorului telefon de la Apple, iPhone 13, așa că zvonurile despre următorul model, succesorul lui iPhone 12, încep să creeze o imagine mai clară asupra smartphone-ului pe care îl vom vedea în magazine la finalul acestui an.

Am adunat și pus cap la cap toate informațiile pe care le-am aflat până acum despre viitorul telefon de la Apple, pe care ți le împărtășim și ție în acest material. Iată când va fi lansat, ce preț va avea și cu ce specificații își va impresiona fanii noul iPhone 13.

Când apare iPhone 13?

Dacă ar fi să ne luăm după calendarul evenimentelor Apple cu care compania ne-a obișnuit până de curând, iPhone 13 ar trebui să fie lansat în a patra vineri din luna septembrie a acestui an. Asta înseamnă pe 24 septembrie 2021.

Chiar dacă lansarea lui iPhone 12 a fost întârziată din cauza pandemiei, împingând ieșirea pe piață a ultimului model de la Apple pe 13 octombrie anul trecut, analistul Ming-Chi Kuo spune că în 2021 compania americană va reveni la programul normal de lansare a noilor telefoane.

Totuși, până pe 7 iunie, când Apple va prezenta iOS 15 la Conferința mondială pentru dezvoltatori, WWDC 2021, e oarecum prematur să stabilim o dată exactă la care iPhone 13 va fi lansat.

Preț iPhone 13 – cât spun zvonurile că va costa viitorul telefon de la Apple

Dacă te întrebai cât va costa un iPhone 13, trebuie să știi că prețurile pe care urmează să le afli sunt, deocamdată, estimări în funcție de tiparul pe care Apple l-a folosit până acum pentru noile modele de telefoane. În plus, prețul unui iPhone 13 va depinde și de adaosul pe care îl practică magazinele de la noi.

Prin comparație, la lansare, iPhone 12 era anunțat că va costa 799 de dolari, pentru varianta de 64GB de stocare internă. Modelele cu 128GB, respectiv 256GB urmau să coste mai mult de atât. Asta înseamna că pentru un iPhone 12 prețul anunțat de Apple era de aproximativ 3.330 lei.

CITEȘTE ȘI: Coduri SECRETE pentru telefonul mobil. Combinații care deblochează funcții ascunse ale telefonului

În România, pentru a avea ultimul model de iPhone imediat după lansare trebuia să plătești:

4.488 lei, dacă îl cumpărai de la Orange;
4.380 lei, dacă preferai să-l iei de la Vodafone;
4.549 lei, de la eMAG sau iStyle.

Se așteaptă ca prețurile pentru telefoanele din gama iPhone 12 (adică iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max) să fie menținute și pentru viitoarea generație de smartphone-uri, adică pentru iPhone 13.

Estimările spun că acestea ar urma să coste, la lansare, 699 dolari (pentru varianta mini), 799 dolari (pentru modelul de bază, iPhone 13), 999 dolari (pentru varianta Pro) respectiv 1.099 dolari (pentru Pro Max). Reține, însă, că la aceste prețuri se vor adăuga comisioanele practicate de magazinele de electronice.

Așadar, nu ne așteptăm la diferențe foarte mari de preț între iPhone 13 și cel la care a fost lansat iPhone 12. Trebuie, însă, să luăm în considerare și criza de cipuri din piață, care ar putea determina inclusiv scumpirea telefoanelor, așa că subiectul rămâne unul deschis.

Viitorul iPhone se va numi sau nu iPhone 13?

Dacă nu știai deja asta, americanii sunt foarte superstițioși. Și tocmai de aceea, evită să folosească cifra 13. Convingerea lor merge atât de departe, încât hotelurile din Statele Unite nu au nici camere numerotate astfel, dar nici etajul 13.

Așadar, e foarte posibil ca Apple să aleagă ca denumire pentru viitorul telefon 12s. Folosirea unui „s” la sfârșitul unui număr de model ar fi, de fapt, o revenire la vechile practici ale companiei americane, care obișnuia să alterneze între lansarea unui nou număr de model și o versiune „s” a aceluiași telefon, în anul următor.

Ultimul telefon care s-a încadrat în acest tipar a fost iPhone 6s, lansat în 2015. Cu toate acestea, Apple a venit cu o surpriză în alegerea numelor modelelor iPhone XS și iPhone XR, ambele lansate în 2018.

iPhone 13 – design și display

Diverse zvonuri indică faptul că iPhone 13 va veni în aceleași patru dimensiuni ca iPhone 12. Un iPhone 13 mini va avea 5,4 inch, un iPhone 13 – 6,1 inch, un iPhone 13 Pro – 6,1 inch și un iPhone 13 Pro Max – 6,7 inch.

Totuși, pentru că iPhone 12 mini nu s-a vândut atât bine cum era așteptat, zvonurile sugerează că Apple ar putea renunța la iPhone 13 mini.

Tot zvonurile indică faptul că iPhone 13 va avea un notch pe display mult mai mic decât modelele anterior lansate, ceea ce e o veste bună mai ales pentru consumatorii de conținut pe telefon.

Se pare că Samsung Display va fi compania care va crea panourile LTPO ale lui iPhone 13, ecrane cu un consum îmbunătățit de energie și o rată de refresh adaptivă excelentă.

Camere iPhone 13

Deocamdată nu există prea multe informații despre camerele de care te vei putea bucura pe un iPhone 13. Se presupune faptul că iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max vor oferi un nou obiectiv ultrawide cu 6 elemente. De asemenea, aceste telefoane ar oferi o capacitate de focalizare automată. Modelele actuale de iPhone 12 Pro au un obiectiv cu unghi ultrawide de 5 elemente.

Un zvon interesant care a apărut sugerează că Apple caută furnizori pentru o cameră cu „lentilă pliată” care să îmbunătățească zoomul camerei optice a lui iPhone 13. Designul asemănător periscopului înseamnă că teleobiectivul ar fi așezat vertical, în loc de orizontal, ceea ce înseamnă că vei putea folosi zoomul optic pentru poze clare făcute de la distanță.

De fapt, acest design este utilizat în mod obișnuit de alți producători de telefoane, inclusiv Samsung și Huawei, pentru a-și spori propriile capacități de zoom optic. Ce modele de iPhone 13 vor obține zoom îmbunătățit este încă neclar.

Culori iPhone 13

Culorile pe care le vor avea viitoarele modele iPhone au reprezentat dintotdeauna un subiect de interes major. Și chiar dacă suntem la o distanță de mai bine de jumătate de an de lansarea lui iPhone 13, iată că zvonurile au ajuns și în această zonă.

Se pare că cele mai noi modele de la Apple vor putea fi cumpărate într-o paletă de culori interesantă.

Unele siteuri promovează ideea că iPhone 13 Pro va avea carcasa pe alb, negru, auriu, indigo, bronz și portocaliu.

Alte zvonuri pretind că iPhone 13 Pro va veni în mult mai multe nuanțe, mai exact auriu, rozaliu, roșu, verde, albastru, alb și negru.

În plus, alte leak-uri spun că iPhone 13 va avea disponibilă și varianta roz pentru carcasă, ceea ce nu sună deloc rău.

Cel mai probabil, spațiul de stocare al unui iPhone 13 va varia între 64GB și 512GB, deși anumite surse susțin că noul telefon de la Apple va putea avea până la 1TB de stocare, ceea ce înseamnă că în toamnă vom vedea cel mai puternic telefon scos vreodată pe piață de compania americană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea