Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Când ai nevoie de anvelope de vară, anvelope de iarnă sau anvelope all season? (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vremea se schimbă pe parcursul anului, ceea ce afectează condițiile de conducere pe șosea. Vehiculul tău va beneficia de montarea unor anvelope adecvate sezonului. În unele țări, este chiar o cerință legală. În această secțiune, vom discuta despre diferențele dintre trei categorii de anvelope; anvelope de vară, anvelope de iarnă sau anvelope all season (pentru toate anotimpurile).

Rezumat:

  • Când temperatura sezonieră scade sub 7 °C, este timpul să treci la anvelopele de iarnă.
  • Anvelopele de iarnă funcționează bine în toate condițiile de vreme rece, de la zăpadă și gheață până la drumuri umede și uscate reci.
  • Când temperaturile sezoniere urcă peste 7 °C, montează anvelope de vară.
  • Anvelopele de vară oferă niveluri ridicate de aderență pe drumurile umede și uscate, stabilitate ridicată în curbe și performanțe optime în kilometraj la temperaturi calde.
  • Anvelope all season oferă o manevrabilitate decentă într-o varietate de condiții de condus de-a lungul anului, dar cu unele compromisuri în ceea ce privește împlinirea capacităților de vară și de iarnă.

Gigantul auto Continental, producător de anvelope, recomandă insistent utilizarea anvelopelor adecvate pentru fiecare sezon. Asta înseamnă să conduci cu anvelope de vară în perioada mai caldă a anului și cu anvelope de iarnă în perioada rece. În acest fel, aspectele de siguranță și comerciale sunt maximizate în toate condițiile meteorologice. Anvelopele pentru toate anotimpurile nu pot oferi performanța optimă în toate condițiile, susține compania.

Când ai nevoie de anvelope de vară?

În perioada de vreme mai caldă (temperaturi peste 7°C), Continental recomandă insistent să folosiți anvelope de vara. Doar anvelopele de vară pot garanta un nivel ridicat de aderență pe drumurile umede și uscate prin modelele lor speciale și compușii benzii de rulare. Anvelopele de vară oferă, de asemenea, stabilitate ridicată la condus în curbe și performanțe optime de kilometraj la temperaturi de vară.

Când ai nevoie de anvelope de iarnă?

Pe măsură ce se apropie iarna, șoferii ar trebui să înceapă să planifice în funcție de vremea care se anunță. Meteorologii de obicei prevăd pentru această perioadă un amestec de zăpadă, gheață, ploaie și secetă. Pentru a face față acestui amestec de condiții diferite de drum, anvelopele de iarnă sunt insistent recomandate.

Așadar, când iarna se apropie și termometrul atinge 7 °C este timpul să-ți pui deoparte anvelopele de vară. Drumurile vor fi în mod normal reci, umede și alunecoase, iar anvelopele de iarnă oferă o aderență mult mai bună în aceste condiții decât anvelopele de vară. Pentru propria ta siguranță, este o idee bună să treci la anvelope de iarnă de la Continental înainte de începerea sezonului.

Anvelopele de iarnă oferă performanțe de frânare îmbunătățite în condiții de zăpadă și gheață și prezintă un model agresiv al benzii de rulare, curățând nămolul și săpând în zăpadă pentru o tracțiune mai mare.

Un alt motiv pentru care sunt atât de eficiente este că sunt fabricate dintr-un compus de cauciuc personalizat care rămâne moale și flexibil la temperaturi scăzute pentru un control mai bun al vehiculului. Dar nu este indicat să folosești anvelope iarnă pe vreme caldă; acest compus mai moale se va uza mai repede pe asfalt uscat și va trebui înlocuit mai devreme.

Când ai nevoie de anvelope all season?

În primul rând, trebuie să știi că anvelopele pentru toate anotimpurile nu vor oferi performanțe optime în toate condițiile de condus. Este întotdeauna un compromis.

Acestea fiind spuse, banda de rulare a unei anvelope all season este de obicei mai durabilă și durează mai mult decât anvelopele concepute pentru sezonul de iarnă. Și anvelopele pentru toate anotimpurile se pot lăuda cu o rezistență mai mică la rulare, ceea ce economisește energie și are ca rezultat o eficiență mai bună a consumului de combustibil. În cele din urmă, pentru utilizarea zilnică, șoferii pot găsi că o anvelopă pentru toate anotimpurile va fi mai confortabilă și mai silențioasă.

Dar, în timp ce anvelopele all season oferă o manevrabilitate decentă într-o varietate de condiții de condus, există compromisuri inevitabile în gestionarea condițiilor, atât vara, cât și iarna. Cu siguranță pot oferi o aderență în condiții umede și cu zăpadă. Dar anvelopele de iarnă oferă cea mai bună siguranță și performanță pe drumurile cu zăpadă abundentă și gheață.

sursa foto: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea