Campanie de TESTARE ÎN MASĂ a locuitorilor din Alba Iulia prin metoda pooling: Colaborarea dintre primărie și DSP, pe masa consilierilor locali

În contextul pandemiei de COVID-19, primăria municipiului Alba Iulia ia toate măsurile necesare pentru a asigura limitarea extinderii infectării cu SARS-Cov-2 și ca urmare a relaxării măsurilor de limitare a deplasărilor și revenirea etapizat la o situație de normalitate este oportună derularea unei campanii de testare în masă a locuitorilor municipiului Alba Iulia prin metoda pooling.

Această metodă de testare se bazează pe protocoalele OMS și Universității Ben-Gurion din Israel și presupune testarea benevolă prin eșantionare științifică. Prin această metodă gradul de acoperire a testării este unul ridicat și în același timp cu costuri mai scăzute, având în vedere că un test este alocat la 8, 16 sau 32 de persoane.

ELIT

Această procedură poate asigura testarea a până la 4000 de persoane/zi prin intermediul DSP Alba.

Municipiul Alba Iulia este prima localitate din județul Alba inclusă ca proiect pilot, alegerea fiind făcută prin prisma importanței sale ca municipiu reședință de județ.

Algoritmul de testare va fi stabilit de specialiștii DSP Alba în colaborare cu colegii lor din alte județe și din Ministerul Sănătății, iar Municipiul Alba Iulia va asigura stocul de 5000 teste de extracție și 5000 teste de amplificare SARS-CoV-2.

Având în vedere finalizarea achiziției pentru teste de extracție și amplificare SARS- CoV-2, respectiv derularea calendarului de livrare din contractul de furnizare încheiat, este necesară încheierea unui protocol de colaborare cu Direcția de Sănătate Publică a județului Alba pentru livrarea testelor și demararea campaniei de testare la nivelul municipiului. Transferul testelor se va face cu titlu gratuit, utilizarea lor se face strict pentru locuitorii municipiului Alba Iulia, iar serviciile prestate de specialiștii DSP pentru elaborarea programului de testare, realizarea testării efective și interpretarea și comunicarea rezultatelor va fi de asemenea gratuită.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...