Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Căminul muncitoresc din Baia de Arieș va fi reabilitat: Licitația de peste 3,3 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Căminul muncitoresc din Baia de Arieș va fi reabilitat: Licitația de peste 3,3 milioane de lei, lansată în SEAP

Primăria orașului Baia de Arieș a lansat, pe Sistemul de Achiziții Electronic Publice, licitația pentru renovarea căminului muncitoresc. Proiectul, finanțat prin PNRR, are o valoare de aproximativ 3.326.360,97 de lei.

Proiectul are ca și scop reabilitarea clădirii pentru creșterea performanței energetice și asigurarea și menținerea climatului interior, se arată în documentație.

Imobilul care face obiectul acestei investiții înregistrează cele mai importante pierderi de energie prin pereţii exteriori, ferestre şi terasă. Aceste pierderi de energie determină costuri foarte ridicate cu încălzirea spațiilor pe perioada de iarnă. Totodată, clădirile proiectate înainte de 2000 prezintă adesea elemente de construcţii ale faţadelor degradate/deteriorate, cu potenţial risc de prăbuşire, dar şi componente – pereţi exteriori şi tâmplărie exterioară – neperformanțe din punct de vedere energetic. Proiectul are ca și scop reabilitarea clădirii pentru creșterea performanței energetice și asigurarea și menținerea climatului interior, se arată în documentație, conform documentației.

Citește și: Clădirea S.P.G.C Zlatna, reabilitată energetic. Licitația lansată în SEAP, la valoarea estimată de 1,1 milioane de lei

„Având în vedere Contractul de finanţare nerambursabilă Nr.8668/21.01.2023, încheiet cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), Oraşul Baia de Arieş a iniţiat achiziţia: Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiţii “Renovarea energetică a Caminului Muncitoresc din Orașul Baia de Arieș,jud.Alba”, prin publicarea în SEAP a Anunţului de participare simplificat SCN1142015/08.03.2024.
Autoritatea Contractantă Oraşul Baia de Arieş implementeaza proiectul în legatură cu care se solicită realizarea serviciilor de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, execuție lucrări, inclusiv activităţi accesorii, ce se vor realiza în baza Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI), elaborată de către prestatorul SC Kes Bussiness SRL.

Valoarea totală estimată a investiţiei este de 3.326.360,97 lei fără TVA, din care:
– Elaborarea documentație tehnică faza PT 132.364,00 lei fara TVA;
– Asistenta tehnica din partea proiectantului 26.473,00 lei fara TVA;
– Lucrari de executie pentru investitia de baza 3.142.523,97 lei fara TVA, din care:
– Construcţii şi instalații 2.738.007,95 lei fără TVA,
– Montaj utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale 90.364,02 lei fără TVA,
– Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj 314.152,00 lei fără TVA,
– Alte cheltuieli – Organizare de șantier – Lucrări de constructii şi instalatii aferente – 25.000,00 lei fără TVA .

Citește și: Comuna Ciuruleasa va avea 12 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar, lansată în SEAP

Sursa de finanţare a proiectului: PNRR – Componenta 10 – Fondul Local, Investiţia I.3-Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăţii serviciile publice prestate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale.
Obiectivul general al investiţiei cu titlul “Renovarea energetică a Caminului Muncitoresc din Orașul Baia de Arieș”, îl reprezintă reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătaţii serviciile prestate din oraşul Baia de Arieş, jud.Alba, prin realizarea unor lucrări de intervenţie care au drept scop creşterea performanţei energetice a clădirii, respectiv reducerea consumurilor energetice pentru încălzire, în condiţiile asigurării şi menţinerii climatului termic interior, precum şi ameliorarea aspectului urbanistic al localităţii.
Obiectivul specific al investiţiei cu titlul “Renovarea energetică a Caminului Muncitoresc din Orașul Baia de Arieș”, îl reprezintă:

• Reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzire;

• Reducerea consumului de energie primară totală;

• Reducerea consumului de energie primară utilizând surse regenerabile;

• Reducerea consumului anual specific de energie finala pentru încălzire;

• Reducerea consumului de energie primară; • Reducerea emisiilor de CO2.

Citește și: Locuințe de serviciu pentru specialiștii din sănătate, în comuna Bucerdea Grânoasă: A doua licitație, de aproximativ 1.800.000 lei, lansată în SEAP

Proiectul se înscrie în seria iniţiativelor UAT Oraş Baia de Arieş de îmbunătăţire a calităţii vieţii urbane prin aplicarea unor măsuri de creştere a eficienţei energetice atât la nivelul clădirilor rezidenţiale cât şi a celor publice.

Prin renovarea acestei clădiri se doreşte asigurarea accesului la locuire, ca un element esenţial al incluziunii sociale, creându-se spaţii noi de locuit, care vor asigura calitatea şi confortul unei locuinţe, cu spaţii amenajate, utilităţi şi bunurile publice adiacente locuinţei, şi care să poată fi oferite pentru folosinţă unor cazuri sociale deosebite (tineri dezinstituţionalizaţi oferindu-li-se cazare într-o locuinţă de tranzit pentru o perioadă determinată până când îşi vor găsi un loc de muncă şi o locuinţă permanentă, familiile care se confruntă cu o sărăcie extremă, lipsite de cele mai elementare condiţii de viaţă, inclusiv de locuinţă, grupuri excluse, precum romii, persoane/familii fără locuinţă, „copiii străzii”, mame sau copiii abuzaţi” a transmis UAT Oraș Baia de Arieş, pentru ziarulunirea.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Berghin a scos la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice schimbarea imobilului școlii din localitatea Henig în capelă și centru de cateheză. Licitația are o valoare de peste 1,1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea